Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Recenze knihy „Týden hříchu“ od Tessy Dare

Pojďme odložit notebooky, tablety, herní konzole a mobilní telefony a pojďme číst! Nechme se přenést do malé přímořské anglické vesničky Spindle Cove na počátku 19. století. Právě tam začíná historický romantický román od nadějné spisovatelky Tessy Dare „Týden hříchu“. Zláká vás drzý prostopášník vikomt Colin Sandhurst Payne a mladá dáma z dobré rodiny Minerva Highwoodová? Co je spojuje a co naopak rozděluje? Odhalíte tajemství jejich úmluvy, která jim pomůže získat to, po čem oba touží, byť má každý svou vlastní představu o snech?

CO MĚ PŘIVEDLO K TÉTO KNIZE?

V poslední době jsem četla víceméně odbornou literaturu z oblasti psychologie, psychiatrie, historie a také nějaké zákony. Proto jsem měla chuť na román, při kterém nebudu muset přemýšlet, popustím uzdu své fantazii a budu se dobře bavit. Historický romantický román „Týden hříchu“ od úspěšné spisovatelky Tessy Dare to všechno splnil.

O ČEM JE KNIHA?

Román nás přenese do Anglie na počátku 19. Století. Ocitneme se v době, kdy dobrá pověst, čest, majetek, ale i významné postavení ve společnosti mnoho znamenalo. V malé anglické vesnici Spindle Cove se setkáme s hlavními hrdiny románu.

HLAVNÍ POSTAVY ROMÁNU

V přímořské vesničce se setkáváme s hlavním hrdinou, vikomtem Colinem Sandhurstem Paynem, který musí trávit čas do svých šestadvacátých narozenin dohlížením na místní domobranu. Nejenže se k smrti nudí, nemůže do milovaného Londýna, nemá k dispozici až do narozenin peníze a majetek, ale hlavně trpí po traumatu z dětství nespavostí. Sám prostě nikdy neusne…

Z čtyřčlenné rodiny Highwoodových je právě Minerva ta poslední, která by mohla být vhodnou partií pro vdavky. Nejenže je nespolečenská, nosí brýle, nemá ráda vyšívání a hry, ale hlavně je intelektuálka a vědkyně v oboru geologie.

Colin nemá peníze, ale ty má Minerva. On může svobodně cestovat po celé Anglii i Skotsku, což zase nemůže jako žena ona, a přesto se nutně potřebuje dostat do Edinburghu na vědeckou konferenci, kde by přednesla svou přednášku o jedinečném nálezu.

KONEC DOBRÝ, VŠECHNO DOBRÉ?

A tak se zrodí úmluva mezi dvěma lidmi, kteří nejsou spokojeni tam, kam je umístil osud. Dostane se Minerva do Edinburghu včas? Kde získá Colin finance, aby mohl opustit Spindle Cove? Co všechno Minervu a Colina potká na cestách a jak to dopadne, to si budete už muset přečíst sami.

AUTORŮV STYL, JAZYK, GRAMATIKA...

Na stylu psaní Tessy Dare můžeme vnímat, že si s textem pohrála, což ostatně ocení čtenářky (čtenáře nevyjímám, ale přeci jenom se jedná o „červenou knihovnu“) samy. Děj není nijak složitý, což je u oddychového čtení dobře, a přesto je dobře vykreslen.

Dění románu vás doslova vtáhne do svého rytmu a cítíte se být součástí děje natolik, že knihu neodložíte, dokud nejste u konce. Tam, kde to člověk nečeká, se objeví malé zápletky, které dotvářejí tu zásadní.

Ačkoliv se nepovažuji za puritánku, slabinu vidím v četnosti erotických scén. Dle mého úsudku je jich v románu příliš. V tomto ohledu mi „Týden hříchu“ připomíná současný román „Nabíječ“ od Alice Claytonové. Vypustila bych polovinu scén a nahradila je historickými fakty z počátku 19. století, které by knihu obohatily.

„Týden hříchu“ je každopádně chytrý, místy nepředvídatelný a humorný.

Tessa Dare je původním vzděláním knihovnice. Napsala jedenáct historických romancí a čtyři novel. Všechna díla se stala bestsellery listů New York Times a USA Today. Její knihy získaly množství cen, včetně prestižní ceny RITA, udělované společností Romance Writers of America, a několikrát také cenu kritiků RT Book Reviews. Magazín Booklist ji označil za jednu z „nových hvězd historické romance“. Romány vycházejí ve více než deseti jazycích. Žije v Jižní Kalifornii s manželem, dvěma dětmi a psem.

KOMU BYCH ROMÁN DOPORUČILA?

Pokud očekáváte od tohoto ženského historického románu informace, hlubokomyslné a filosofické otázky, pak to není kniha pro vás.

Jestliže vás ale čeká po těžkém dnu či měsících práce konečně zasloužená chvilka odpočinku a chcete si oddychnout, máte rádi romantiku, historii a toužíte v myšlenkách utéct někam mimo všední realitu vašich dnů, pak je to kniha pro vás!

KDE SI MOHU ZAKOUPIT E-KNIHU?

E-knihu (ale i tištěnou knihu! NOVINKA!) "Týden hříchu" si můžete zakoupit ve formátu  EPUB a MOBI (Kindle) v internetovém obchodě Knihy iDNES.cz zde: http://knihy.idnes.cz/tyden-hrichu.html?___SID=U Pokud si chcete udělat představu, můžete si stáhnout a přečíst zdarma ukázku již dnes!

Jestli se vám bude román líbit, nezapomeňte, že Tessa Dare napsala také další romány ze série  Spindle Cove, kde vedlejší postavy z románu „Týden hříchu“ prožijí svůj velký osud.

Příjemné oddychové čtení vám přeje Vaše bloggerka Hana Rebeka Šiander

Fotografie, linky a citace:

Životopis a fotografie: https://baronet.cz/dare-tessa

Fotografie zde: www.google.cz - obrázky

E-kniha: http://knihy.idnes.cz/tyden-hrichu.html?___SID=U

Autor: Hana Rebeka Šiander | čtvrtek 15.1.2015 22:15 | karma článku: 13,12 | přečteno: 1588x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Moje 90letá přítelkyně

Člověk nikdy netuší, koho potká. A tak se mi poštěstilo, že jsem po přestěhování narazila na báječnou sousedku. Muži, vzdělání, knihy, filmy, hudba, móda, dějiny... V tom všem si skvěle rozumíme a nezáleží na věku.

30.5.2024 v 14:33 | Karma: 0 | Přečteno: 17x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Jak ztratit kamarádku snadno a rychle díky sociálním sítím

Víc jak rok jsem se těšila z krásného přátelství. Pak jsem kamarádce poukázala na chybu v jejím životě, díky které trpěla. Následovalo ukončení vztahu. Jak negativně ovlivňují sociální sítě naše vztahy?

27.4.2024 v 12:06 | Karma: 25,81 | Přečteno: 3862x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Proč mě přestalo bavit nakupování oblečení

Ačkoliv se obchodní řetězce dušují, že se zaměřují na ochranu přírody, šetrnost a udržitelnost, nic není vzdálenější realitě. Nekvalitní oblečení stěží přežije dva roky, nemá styl, ale zato je z mizerných materiálů.

25.4.2024 v 21:55 | Karma: 38,19 | Přečteno: 5517x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 15,08 | Přečteno: 779x | Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Přetížení“ od Arthura Haileyho

Napínavý román „Přetížení“ z pera Arthura Haileyho dává nahlédnout do zákulisí plynárenských a elektrárenských společností. Řeší otázku globálního oteplování, nedostatku vody, letních veder, čím dál větší spotřeby plynu a energie.

9.4.2024 v 19:06 | Karma: 11,37 | Přečteno: 519x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Část Bavorska se potýká s následky lijáků, v Augsburgu zachraňoval lidi vrtulník

1. června 2024  11:27,  aktualizováno  14:21

Region Švábsko na jihozápadě Bavorska se potýká s následky lijáků. Kvůli mimořádné vydatným dešťům...

Slovenský ministr vnitra Šutaj Eštok je po Pellegrinim novým předsedou Hlasu

1. června 2024

Vládní stranu Hlas-sociální demokracie (Hlas-SD) na Slovensku nově povede Matúš Šutaj Eštok. Funkci...

Hasičská cisterna dostala smyk a havarovala, dva lidé se zranili

1. června 2024  12:13,  aktualizováno  13:55

V sobotu krátce po půl desáté dopoledne havarovala hasičská cisterna mezi obcemi Žulová a Vápenná...

Babiš se bavil na skákacím hradě. Rodiče trnuli, co na to jejich děti

1. června 2024  13:29

„Trnul jsem, že se syn pana Babiše zeptá: Co tu děláte?“ oddechl si pětatřicetiletý muž před...

  • Počet článků 625
  • Celková karma 21,92
  • Průměrná čtenost 3807x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->