Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

ODS se před volbami nemusíme bát, šéf Topolánek ji zlikviduje sám!

Už delší čas sleduji se znepokojením práci, útoky na novináře, rozhovory v médiích, slova a gesta předsedy ODS Mirka Topolánka. Kladu si otázku, jak je vůbec možné, aby strana, která chce tento rok vyhrát volby do Poslanecké sněmovny ČR, může ve svém čele nechávat takového člověka? A jak daleko bude muset ještě Topolánek zajít, než bude odvolán? Urážel své kolegy ve sněmovně, naváží se do Židů, homosexuálů, křesťanů, voličů ČSSD… Je vlastně ještě někdo, koho by neurazil?

Pamatuji si na slova, že Mirek Topolánek jako šéf ODS neprohrál žádné volby a jakým úspěšným politikem je. Domnívám se ale, že v čele jedné z největších politických stran by měl být člověk, který nejen umí vyhrávat (nebo vítězit, chcete-li), ale také člověk s osobním charisma a znalostí etikety. To ale u Topolánka nenacházím.

Pojďte si spolu se mnou připomenout NEJZNÁMĚJŠÍ KOUSKY MIRKA TOPOLÁNKA:

  • říjen 2008 se snažil reportér Blesku vyfotit v kočárku syna Nicolase předsedy ODS Topolánka. Odezvou na focení byl Topolánkův úder pěstí do tváře reportéra. Odveta byla pro Topolánka tak důležitá, že si ani nevšiml, že málem vyklopil syna z kočárku. Podle informací Blesku vypověděli očití svědci události (také novináři), že napadal reportéra i slovně: „Co ho fotíš? Kde bereš tu drzost!“. Po incidentu měl Topolánek také vyhrožovat slovy: „Jestli malého vzbudíš, tak tě zabiju!“ Podle internetového serveru i-DNES.cz se Topolánek omlouvat nehodlá a vyjádřil se: „Nikdo nebude beztrestně ohrožovat mé děti. Na to nemá právo.“
  • 2. února 2007 použil Topolánek jako premiér české vlády zdvižený prostředník. Gesto později vysvětloval s tím, že bylo adresováno ministru financí Miroslavu Kalouskovi (KDU-ČSL) a znamenalo „Kalousku, seš jednička!“.
  • 17. prosince 2008 použil Topolánek vulgární gesto znovu, tentokrát vůči poslanci Davidu Rathovi (ČSSD) poté, co se Rath zmínil o Kalouskovi v souvislosti s nedostatečnou péčí o duševně nemocné v ČR.
  • 20. března 2010 se Topolánek jako šéf ODS vyjádřil pro časopis LUI o ministru dopravy Gustavu Slamečkovi a premiérovi vlády Janu Fischerovi: „Gustav Slamečka, když jde opravdu do tuhého, opravdu do tuhého, tak jako ministr, mám pocit, že uhne. A to ten Fischer prostě je Žid, není to gay, a ten uhne ještě dřív. To přeci nesouvisí s tím, že je gay, to souvisí s jeho charakterem".
  • Ve stejném rozhovoru se také Topolánek vyjádřil o voličích ČSSD jako o „knedlo-vepřo-zelo“, tedy o voličích, obyčejných Češích, pro které dělá šéf ČSSD Jiří Paroubek politiku a také se vyjádřil o církvi: „"Knedlo-vepřo-zelo, všechny zavřít a nakopat do pr...!".

Kolikrát jsme už slyšeli Topolánka, že se omlouval za své hrubé chování a slova? Omlouvá se docela často. Osobně, prostřednictvím médií, nebo se ho snaží omluvit vedení ODS, mluvčí… Ale spokojíme se s tím jako voliči?

Během posledních čtyř let, od roku 2006 do roku 2010, urazil mnoho svých kolegů v Dolní sněmovně Parlamentu, Židy, gaye, voliče ČSSD, křesťany z církví…

Položme si ruku na srdce: Kdo z nás nepatří alespoň do jedné z těchto skupin? Není to také urážka nás samých?

Kladu si otázku: Jak daleko bude muset Topolánek zajít ve svých výrocích, gestech a chování, než konečně v ODS dojde k sebereflexi, že Topolánek není ideálním politikem a reprezentantem pravicových hodnot?

Rok 2010 je opět „super volebním rokem“. Někdy se bláhově domníváme, že nejrůznější politické strany se musí ukázat v co nejlepším světle, aby přetáhly voliče k sobě. Myslím, že v letošních volbách do Poslanecké sněmovny ČR, to nebude třeba.

Šéf ČSSD Jiří Paroubek nebude mít tolik práce a ani ostatní strany. Topolánek v čele ODS to v mnohém politickým soupeřům ulehčil! ODS prohraje sama díky svému předsedovi. On sám je totiž tím, kdo jí „podřezává větev“.

Fotografie, odkazy a citace:

http://zpravy.idnes.cz/za-svou-nejvetsi-chybu-povazuji-zdvizeny-prostrednicek-rika-premier-1k7-/domaci.asp?c=A081026_222650_domaci_sim

http://cs.wikipedia.org/wiki/Zdvi%C5%BEen%C3%BD_prost%C5%99edn%C3%ADk

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=663862

http://www.ods.cz/lide/vedeni-ods

Citace z webových stránek www.blesk.cz, zpráva ze 25. října 2008 – „Topolánek napadl reportéra Blesku!“

Citace z webových stránek www.idnes.cz, zpráva ze 25. října 2008 – „Topolánek udeřil fotografa, bránil spícího syna Nicolase“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hana Rebeka Šiander | pondělí 22.3.2010 13:11 | karma článku: 18,02 | přečteno: 1597x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Jak ztratit kamarádku snadno a rychle díky sociálním sítím

Víc jak rok jsem se těšila z krásného přátelství. Pak jsem kamarádce poukázala na chybu v jejím životě, díky které trpěla. Následovalo ukončení vztahu. Jak negativně ovlivňují sociální sítě naše vztahy?

27.4.2024 v 12:06 | Karma: 25,68 | Přečteno: 3852x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Proč mě přestalo bavit nakupování oblečení

Ačkoliv se obchodní řetězce dušují, že se zaměřují na ochranu přírody, šetrnost a udržitelnost, nic není vzdálenější realitě. Nekvalitní oblečení stěží přežije dva roky, nemá styl, ale zato je z mizerných materiálů.

25.4.2024 v 21:55 | Karma: 38,16 | Přečteno: 5513x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 15,08 | Přečteno: 778x | Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze knihy „Přetížení“ od Arthura Haileyho

Napínavý román „Přetížení“ z pera Arthura Haileyho dává nahlédnout do zákulisí plynárenských a elektrárenských společností. Řeší otázku globálního oteplování, nedostatku vody, letních veder, čím dál větší spotřeby plynu a energie.

9.4.2024 v 19:06 | Karma: 11,37 | Přečteno: 519x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Dvanáctero pro lepší život Pražanů

Po dvou letech v Praze jsem v šoku, jak moc se Pražené změnili. Z milých, ohleduplných a vstřícných lidí se stali hrubí a arogantní lidé. Největší změny vidím u dvacátníků a třicátníků. Copak jim nikdo neřekl o etiketě?

8.3.2024 v 1:04 | Karma: 19,12 | Přečteno: 958x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

U Neapole bylo nejsilnější zemětřesení za posledních 40 let. Mělo 4,4 stupně

21. května 2024  6:16,  aktualizováno  6:29

Okolím jihoitalského města Neapol v pondělí večer otřáslo zemětřesení, podle agentury AFP...

Předčasné volby budou v Íránu na konci června. Lidé uctí památku zesnulého prezidenta

21. května 2024  6:22

Předčasné prezidentské volby v Íránu se uskuteční v pátek 28. června. Registrace zájemců o...

Poslanci mají znovu jednat o odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45

Na poslední řádné schůzi před evropskými volbami se scházejí poslanci. Nejtřaskavějším bodem z...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 3813x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->