Ukradené ban mohou být v cizích rukách bezcenné

Ukradené bankovky by bylo možné dohledávat i podle čísel.  

Souvislost poevedení eísel na bankovce s eárovým kódemJioí Sámek

Z obsahu mého předminulého článku o volbách tiketem a snad viditelně přiložených fotografií plyne způsob i princip identifikace dokladů, používaný už firmou Sazka.

Je škoda, že zákon na zavedení registračních pokladen byl účelově zablokován a tento úsek našeho finančního trhu je pro registraci a kontrolu bankovek nyní zcela nepřipraveným.

Zůstanu tedy u teorie, nicméně postupné zavádění identifikace bankovek, musí mít ihned vliv na razantní snížení krádeží peněz v hotovosti, tedy i okrádání důchodců.

Princip je zřejmý právě z přiloženého obrázku tiketu - bankovky a potvrzení o sázce, na níž je načteno číslo tiketu, který jsem měl doma už nevím ani jak dlouho. 

Ve zprávě v tisku o nových bankovkách je také zmínka o dalších prvcích na bankovkách strojově kontrolovatelných, tedy další důvod pro znovuzavedení pokladen, kterými se může chránit třeba jen koloběh peněz tím, že budou schopny zachytávat třeba jen padělky a odcizené peníze. Například:

1)Kdo má doma hotovost, bude mít jistě zájem na jiném místě mít uložen seznam čísel     všech bankovek.

2)Stejně tak příjem a výdej bankovek sledující pokladna má v paměti uložen stav hotovosti podle jejich čísel a jejich ukradením jsou tyto identifikovatelné kdekoliv, stejně jako losy.

      Je jen otázkou, kdo to všechno zařídí a zavede označení bankovek v oběhu do čárových kódů převedených čísel bankovek, pro rychlou manipulaci – načítání ve strojích.

Myslím, že mohu bez rozmýšlení říci, že to zařídí příslušní lidé z ČNB a pan Janota, lidé kteří musí mít zájem na tom, aby se případ ukradené půlmiliardy už nemohl opakovat.

Tímto způsobem zabezpečené peníze se tak stanou zcela bezcenné i po dobu převozů.

Všechno tak bylo řečeno a myslím, že není víc co dodat.

Stačí to rychle zavést už jen pro bezpečí obyvatel.

kspd.samek@seznam.cz

Autor: Jiří Sámek | úterý 2.6.2009 17:46 | karma článku: 8,62 | přečteno: 965x