Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S-O

SRPŠ - OPZHN

5. 6. 2009 14:32
Děkuji za připomínky, zvláště kritické

Odpovídám na všechny  připomínky tak, jak jsou zobrazeny. Protože nemám vlastní připojení, odpovídám stejnojmenným článkem - Reakce.

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

2. 6. 2009 19:35
je to technologicky a logisticky

neproveditelné...

0 0
možnosti
Z

Zapata

2. 6. 2009 19:33
Úplná blbost to není,

ale nejste první kdo přišel s něčím podobným. Třeba kreditní karty a jiné bezhotovostní převody, jsou v podstatě totéž. Jinak snímat každou bankovku a kontrolovat proti nějaké databázi, zřejmě centrální je v současné době nemožné a na to v podstatě peníze jsou. Kde nejde provést převod online použijí se papírové bankovky.

Takže bohužel, teď tu byl. :-)

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

2. 6. 2009 19:11
Ježkovy voči, fuj!

Uvědomujete si, co by to znamenalo? Vždyť dalším krokem by bylo připojit ke každé pokladně čtečku občanských průkazů. Jakmile bude číslo té které konkrétní bankovky propojeno s číslem občanského průkazu a bankovku nebude možné utratit bez toho, aby člověk transakci potvrdil občanským průkazem, okamžitě bude možné eliminovat veškerou státu nepohodlnou ekonomiku. Už nebude ani možné strčit někomu stovku za nějakou výpomoc, protože jakmile se ji dotyčný pokusí utratit, vlítne na něj - i na Vás - berní úřad a bude chtít vědět, jak se ta stokoruna dostala od Vás k němu, aniž mezitím prošla registrační pokladnou.

Fuj. To se raději nechám oloupit dvakrát do týdne, než zažít takovouhle zhůvěřilost.

Benjamin Franklin řekl: "Kdo se vzdá svobody, aby si zajistil bezpečí, ten nezasluhuje ani bezpečí, ani svobodu."

A já dodávám: "Kdo žádá po ostatních, aby mu zajistili bezpečí tím, že se sami vzdají svobody, ten zaslouží dostat přes hubu."

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

2. 6. 2009 19:06
jo a s tou sazkou :-D

vy si opravdu myslíte, že by Vám někdo výhru vydal na základě pohádky, že máte "originální" tiket ale potvrzení o vsazené částce (to co vyjede terminál) vám někdo ukradl?

Tak si prosím přečtěte poučení, které říká že ten kus papíru, který můžete vklidu zahodit, jakmile vám ho paní v trafice projede terminálem NENÍ dokladem o výhře nebo sázce :)

Ale jinak díky za zajímavý nápad, bohužel asi nerealizovatelný...

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

2. 6. 2009 19:03
achjo

1.) pokud chcete sledovat a evidovat pohyb jednotlivých bankovek, zkuste si uvědomit, k čemu by tato data mohla být zneužita. (Opravdu chcete, aby správce takovéhoto systému věděl co, kde, kdy a za kolik jste kde kupoval?)

2.) nehledě na skutečnost, že opravdu uchovávat doma větší hotovost je prostě hloupost, k čemu by vám vlastně ta evidence byla? (Pachatel peníze fyzicky vyveze z republiky a vymění je za hranicemi) - anebo žeby globální kontrola všech bankovek a všech měn?

3.) když už tedy, tak proč "fyzické" peníze prostě nezrušit? Každý z nás už nejspíš ten plastový obdelník v peněžence má, takže je to jednoduché - používejte platební kartu a nemusíte u sebe mít více než pár desetikorun na zmrzlinu

Fakt jsem se nedíval na vaši fotku a další info, ale tipuju, že podle tendence k opisování čísel bankovek, nejspíš budete patřit k těm starším (a zkušenějším) z nás, ale tohle je opravdu rána vedle.

0 0
možnosti
W

Wolf778

2. 6. 2009 18:31
Koukám, že tu na tiketech sazky

postupně budujete celý nový ekonomicko-politický model ;-D Ale vážně, je to podle mě dost naivní představa. Jednak čísla bankovek si opisuje nanejvýš pár bláznů. Kdyby ten systém opravdu fungoval, tak by šlo to "zapisování" asi trochu zjednodušit (např. fotit mobilním telefonem a pod.), ale i tak je to opruz a málokdo by to dělal. Dále - když už zloděj někomu ukradne hotovost, tak jí asi bude koukat utratit rychleji, než dotyčný okradený stačí něco nahlásit té Vámi navrhované centrální autoritě, která by databázi s čísly bankovek spravovala. Registrační pokladny by musely fungovat online, tak jako např. terminály pro platební karty - to je drahé na výrobu i provoz a ne všude to lze zajistit - k takovému terminálu musíte mít buď telefon nebo internet.

 

Zkuste si prostě napřed odhadnout ty náklady, zvažte snadnost obejití a potom mudrujte o "ochraně obyvatel"... :-)

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

2. 6. 2009 18:09
Na váš argument

"Kdo má doma hotovost, bude mít jistě zájem na jiném místě mít uložen seznam čísel     všech bankovek." odpovídám že neznám nikoho kdo by si opisoval čísla bankovek, nehledě na to že většinu plateb dělám bezhotovostně a proč mít doma peníze

0 0
možnosti
K

kazdy.anonym.je.velky.hrdina.lol

2. 6. 2009 18:03
zajímavý nápadL:)

bojím se jenom jedné věci, ti co kradou miliardy to nedělají v hotovosti, teda až na Frantu Procházkovic, takže evidence bankovek tohle asi nevyřeší

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik