Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mlčením až k promlčení? - nejen práva na vlast a majetek,

Mlčením až k promlčení? – nejen práva na vlast, na majetek, ale i práva dětí na rodiče, rodičů na děti, na rodinu a také na odškodnění každé křivdy?  

Nemám slabost pro potřebu sledovat hloupě vykonstruované příběhy typu Krotitelé dluhů, postavené zpravidla na naivně hrubé chybě dlužníka a pak i právníkem zjevněně tolerovaném postoji k řádění lichvářů.

Na tomto základě se zřejmě jen reklamní glorifikací protěžuje známá osobnost - zpravidla.

Lidskost těchto poradců, také mnohdy právníků snažících se domluvou umravnit lichváře, podivně kontrastuje s obsahem jejich přísahy, namísto postihu za lákání lidí k zadlužení pomocí podpisů nesmyslů, ze kterých se nakonec vyklube smlouva kterou by soudný člověk a to ani ten v opravdové finanční tísni, nikdy nepodepsal.

Naplňují tak obsah rčení: „Dokud jsou na světě hloupí lidé, ani chytrák se neztratí“, na 100%.

Jak má občan potom vnímat spravedlnost která jakoby snad ještě nikdy u nás nesoudila tak protřelé a otrlé ničemy?

Jak vnímat i spravedlnost, která hamižnosti i před kamerou dovoluje vypudit z bytů už i staré lidi?

       Protože u známých mi nepřísluší vypínat televizi hned po zprávách, tak z příběhu - Dopis pro tebe - odvysílaného včera večer (20.10.2009) na mne opět mohla dýchnout syrovost skutečností v našem životě dosud stále ničím neohrožované mravní, správní a také právní zlotřilosti aktérů.

Článek: „Protekci u soudu zařídím za půl milionu …“, nepřekvapí ani toho kdo u soudu nebyl, třebaže je zde nově zmiňována tentokrát brněnská justice a „nějací různí“ známí právníci.

Co ještě potřebuje vědět vedení justice k posouzení zlotřilosti jednání lidí v úřadech rozhodujících o otázkách týkajících se dětí na základě zpracovávání jimi neověřených, tedy neprověřených a tudíž evidentně  nesprávných údajů? I to jsem namítal.

Lidi schopné i jen zapochybovat o předkládaných písemnostech i po poukázání na chybu přímo ve spisu a pak chtít něco udělat, jsem kupodivu i já dosud neregistroval.

Nic neospravedlní samotný soud, který zakázal otci na základě takového úředního paskvilu i jen přiblížení k dítěti pod pohrůžkou dalšího odsouzení ke kriminálu – viz Dopis pro tebe, stejně jako mě položenou nekompromisní otázku soudkyně: „Vy chcete aby dcera tedy šla do ústavu“?

Jiná alternativa? ???

Žádná jiná.

Kdo z čtenářů nerozumí, nepochopí ani váhu starosti jak ušetřit děti od zbytečných starostí a stresu a od jednání,  jak zabránit i jejich úřednímu zneužití bez jakéhokoliv pokusu získat souhlas, bez dotazu, ale jen pro účely manipulací s nimi k rozvodu. Takoví pak nepochopí ani hrůzu z přímo soudcem položené sugestivní otázky s cílem účelově zastrašit a nikoliv pochopit příčinu vzniklého stavu.

Je pitomost věřit že účelem bylo hledat řešení vyvolaného stavu jen a jen v zájmu dítěte.

Teprve později každý pochopí že vše bylo jen předem připravené divadlo, pro některé snad i příslib frašky vzrušující se zajímavostí případných intimností a pochopí i to hlavní, ale že nešlo o žádný soud hledající pravdu především v zájmu dětí.

Skutečnost, že jeden rodič si i s pomocí soudu bezohledně uzurpuje právo na výchovu evidentně ke škodě dítěte, má být i soudnému soudu dostatečně varujícím signálem o závažnosti chyb a odborné i lidské nedozrálosti rádoby taky-sociálních pracovníků.

Proto tomu člověku z příběhu v televizi i jeho dceři nepochybně náleží vypočítat i „třebíčské odškodné“ jak za kriminál, tak za poškození práva dítěte na oba rodiče jak ze strany sociálky tak ze strany soudu. Je nás víc.

       Tím vším se cítím být povinen také se vrátit k dovysvětlení rozdílů v obsahu termínů KS(In)NDL a ksindl, protože mi vadí jejich zjednodušeně zavádějící zneužití jen pro účely použití prosté pouhé sprosté nadávky, tedy nepotvrzující ověření "kvalit" k nim náležejících.

Jestliže tedy už používám termín KS(In)NDL, vypovídám tím především o chybách odbornosti  zjištěných u zmíněné osoby, rozhodně už nepatřící do žádného úřadu tím spíš je-li to právník, stejně jako když se u duchovního pastýře jediným činem proflákne, že nebyl vlastně nic víc než pasák bez ohledu, stane-li se to duchovnímu pastýři na půdě diecéze nebo vysokému úředníkovi ve Vatikánu.   

        Termínem ksindl se snažím postihnout hrubou nedostatečnost elementárních projevů lidské sounáležitosti i tolerance, v zásadě nutných pro nekonfliktní soužití s širokým okolím a ani neočekávám výskyt takového individua na funkci, ikdyž si mne pak ještě dovolilo nazvat také hajzlem.

Setkávám-li se s lidmi kterým musím opakovaně vytýkat vady bezchybnosti výkonu jejich funkce, mám jistě i právo i jinak vyjádřit svou hrubou nespokojenost a logicky očekávám už jen nápravu a nikoliv postih.

Jestliže svou tvrdohlavostí setrvávání na obhajobě jejich chyb a fatálních následků mne takoví opravňují určit jim míru jejich inklinace k ohodnocení termínem KS(In)NDL, nejsou nutně ještě ksindlem, třebaže stále nevím, proč tedy raději z funkce neodstoupí, brání-li jim něco konat dle zákona a nejspíš už pod tlakem nadřízeného jsou nuceni přitěžovat své svědomí stále ještě víc k úrovni KS(In)NDL.

Umím si představit jak je právě člověk na úrovni vysoké vzdělanosti vystaven tlakům, jejichž důsledky musí sám umět na své odborné úrovni také včas analyzovat.

Nejsem psycholog, nicméně chci tvrdit, že člověk krutě atakovaný patologií nastíněných projevů, sám tyto potom ani nevyhledává, odmítá je a i podvědomě se jim snaží také vyhýbat.

Rýsuje se tu také příležitost exaktně prokazovat vysokou pravděpodobnost předpokladů k projevům zvrácenosti, tedy nepoužitelnosti jejich nositelů pro konkrétní funkční zařazení.

Technická možnost kdykoliv následně diagnostikovat stav s vyloučením vlivu osobní vazby i vlivu třetí strany je nejzávažnější argument pro digitalizaci posuzování za zvýšené objektivity vyšetřování.

Jestliže osoba  KS(In)NDL je souzvučně znějící (homonymum) pojmenování k výrazu ksindl, vyjadřuje to hrubou nedostatečnost ale na podstatně vyšší úrovni vzdělanosti, tedy i odpovědnosti. 

         Vedle intrikánsky úspěšných pokusů a vytvářením pocitu spěchu u soudu lze účelně zamlčovat podstatné skutečnosti a dovolit tak „promlčet se“ i s pomocí samotné Justice až k možnostem přípravy na vznášení dalších majetkových nároků, se může jevit směšnou i opakovaná ztráta listů (-viz nejen ČT) ze spisové dokumentace, nebo dokonce doslova už i na úrovni soudu uplatněné použití znaku & ze zkratky Š&S při výkladu slovem &sf&lt (rozuměj a s f a l t ).

Už vadí? Nebo stále ještě nevadí?

Pokud se ani dnes díky plzeňské anabázi, dotýkající se i samotné justice nenajdou lidé schopní uchránit její důvěryhodnost, také třeba i protože si to nemohou ani dovolit a nedokáží udělat pořádek ve vlastních řadách jinak, než že i na soudu budou dál přezíravě dávat prostor k umlčování argumentů, bude výrok pana předsedy Krajského soudu: „Soudce je vždy pánem sporu“ pro mne tedy i znamenat, že tam dál  zůstanou takoví co mají jen drzost, nikoliv právo, ale jen odvahu chránit za tučné peníze dál jen viníky, nemůže být také ani řeči o jakémkoliv promlčení čehokoliv.

Jistě je na místě zde zmínit ono slavné vyjádření Zdeňka Nováčka najatého MUDr. Marií Součkovou k vyřešení případu Diag Human na kameru, táhnoucího se od doby ministra Phdr. Jana Stráského.

Když doktor Nováček pronesl doslova: „To je moje KNOW“, „To je moje HOW“, pochopil jsem co to znamená, když zůstane rozum stát a nevěřícně civěl na obrazovku.

Rád bych tenhle skvost z úst člověka pracujícího za miliony, uslyšel znovu na vlastní uši.

Pomohl mi totiž „pochopit“ že tak je možné také asi zahrát si PING, eventuelně PONG a do té doby s nerozdělitelným výrazem know-how(nou-hau) ve významu -ví jak.

Pomohl mi i dospět k novému významu téhož výrazu, už po jeho pouhém převrácení na how-know(hau-nou) a tím doložit že i tak právě získaný opačný význam že: -neví nic, je dokonce i při použití slovanské výslovnosti zcela jasně pochopitelný.

          Další, dokonce proti samotné podstatě lidskosti směřující verdikty všech těch taky-odborníků a že i z mého pohledu mohu dále psát taky-sociálních pracovníků, kteří mi s taky-právníky ruku v ruce i s pomocí taky-soudců jako svobodnému člověku vnucují pocítit svou nadvládu a sklonit hlavu až k zemi a mlčet pod pohrůžkou dalšího trestu, prostě už neberu.

Budou volby a takovéhle panoptikum naprosto nepoužitelných figurek-parazitů musí pryč z politické scény do zaplacení škod.

To - mluvím jen a jen za sebe.

Televize nám zas ukázala kolik síly až na hranici sebezničení musí každý člověk v sobě nalézt a jak lze přetrpět i tak neočekávaný projev, také v nové vlně demokracie možný.

           Očekávejme, že někdo už i v tomto případě musí, ještě před volbami z úřední povinnosti zahájit stíhání dosud žijících viníků, aby byly odčiněny důsledky tak Bezbřehé Sobeckosti Ega, jinak řečeno strašné úřední (BSE)-zhovadilosti lidí na funkcích, tedy osob KS(In)NDL, jdoucí dokonce z jejich viny represáliemi až za hranici exekuce dětí i majetku.

Znovu a bez stínu urážky lze konstatovat že osoby KS(In)NDL jsou osoby, které svou studiem dosaženou i politicky svěřenou Kvalifikaci Systematicky (Imitují, nebo Ignorují, či dokonce Inzultují ) Nedostatečnými Dovednostmi a Lidskostí a jsou tedy lidmi, kteří do úřadu už rozhodně v žádném případě nepatří!

O lidech zvláště jim nadřízených, kteří tomuto jednání nečiní přítrž lze bez dalších komentářů říci, že jsou stejně i oni vinni a za takový stav plně morálně i hmotně odpovědní.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Sámek | čtvrtek 22.10.2009 22:32 | karma článku: 8,58 | přečteno: 887x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Co teď dělají Zemanovi muži. Mynář má novou firmu, Kruliš si v ČNB polepšil

25. května 2024

Premium Někdejší hradní kancléř Vratislav Mynář rozšířil své podnikatelské portfolio o novou firmu. Bývalý...

Po práci na vojnu. Poláci trénují střelbu i první pomoc, vojenský výcvik lidi láká

25. května 2024

Premium Dobrovolnický vojenský výcvik byl v Polsku zaveden v roce 2016. Od té doby jeho popularita strmě...

Útok ze severu už máme pod kontrolou, řekl Zelenskyj. Navštívil Charkov

24. května 2024  21:19,  aktualizováno  21:41

Ukrajinské síly získaly „bojovou kontrolu“ nad oblastmi, kterými ruské jednotky tento měsíc...

Víme, kde má Putin bunkry, tvrdí Kyjev. Šéfa Kremlu přirovnal k upírovi

24. května 2024  20:40

Známe polohu bunkrů ruského vůdce Vladimira Putina, prohlásila ve čtvrtek ukrajinská vojenská...

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik