Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Korida Nečas - Paroubek? - Nikoliv, jen ukázka forem bezpáteřnosti.

Termín  duel se mi zdá být málo výstižný, neboť síla argumentace mi byla z protivných stran předem čitelná a dle zvolených "chvatů" bylo čitelné kdo první hodil pískem do očí. Takže odpověď musela přijít, jaká byla.

Nechci tu rozebírat přednostně klady a zápory osobnosti, pana Nečase nebo pana Paroubka, ale jen atmosféru, kterou vytvářeli přítomní diváci v rozhlasovém přenosu, stejně jako diskutující čtenáři, následně na internetu. Jistě si všichni přečetli co vydělává sekretářka. Snad jejich obdiv jim šel také od srdce.

Obsah výroků některých čtenářů o tom, jak je jim z toho či onoho lídra zle, přirovnaný ke kolu dějin dává pochopit, že k potupě svého protivníka dokáží někteří ústy ze svých útrob vyvrhnout i to co už bylo snad  zužitkováno a téměř přirozeně vyloučeno na jejich opačném konci. I tak lze mít nos relativně v zadku?

Takto otočit kolem dějin dokázali jen skuteční „hrdinové“, anebo lidé bez skrupulí, o kterých se také říká, že úplně nejrychlejší rozhodnutí udělá vždy jen největší pitomec či sebevrah a diletant. Tito lidé opět nectí žádné zásady, ani závazky a nejspíš opět věří a očekávají, že jejich odpůrci všelijak jinak vymřou kromě jejich bližních, nejspíš ne prostě a vůbec ne přirozeně.

Dnešní doba už ale neposkytuje tolik nutnou podporu fanatického davu, jako za doktorky Horákové. Kdysi snad i v Rusku chtěli zlikvidovat důležitou trať jen proto, že byla postavena už za cara.

Věřím že i dnes mnohý revolucionář udělá pro svou stranu cokoli, zvláště když to má placeno z fondů EU, ale když má sám položit hlavu na špalek pro své přesvědčení, raději sám založí novou-stejnou-jinou stranu, jako podobně jiný neváhá rozesílat třeba dluhové složenky.

Je to tak veký problém říci: „To a to jsme chtěli, takhle to dopadlo, protože ti a také ještě tito další hlasovali tak a tak a tím se stalo to a to“. „Tomu jsme se snažili předejít a proto jsme…“?

Vydělanými penězi si každý platíme regeneraci, i obživu, když je práce, jen „stát“ to neumí ani nemusí?

Být známým státním úředníkem i činitelem není jen otázka imunity pro  kdejakého ničemu a jeho kamarádíčky, ale především požadavek na transparentní osobní odpovědnost za svěřený úsek.

Přestože se někteří chovají jak „blbá blondýna“ v televizi, mají stále dost ctitelů, z nichž mezi diskutujícími obzvláště vyniká jedna brunetka. Její dikci lze bez ostychu srovnávat s mluvou soudní aktivistky Brožové-Polednové, soudím jen podle zápalu pro cokoliv a z istorických záznamů. Jenže jí ale školil JUDr. Urválek.

Je možné že se takto projevuje chorobně nekritický obdiv, nebo je to snad také známka jisté politické formy masochismu?

U ženy která nebyla na vojně tím soucitně přecházím představu zvýšení bezpečnosti tím, že si nechá do bytu v paneláku namontovat třeba bezzákluzový kanón. Jí těžko dojde že první průvan vzniklý výstřelem vymete okolní byty i s nábytkem přes zavřená okna. Ti ostatní také nepochopí jak sama své okolí svými nápady ohrožuje? Také následky havárie ropné plošiny  v Mexickém zálivu by jí mohly ukázat že bezpečnost jako kolektivní záležitost nesmí uplatňovat bez ohledu na "zlé" sousedy, pokud nedokáže jak a čím včas odstraní a nahradí škody. Napsal už někdo panu Kalouskovi že vrátí zbytečně vyhozené miliony za přesvědčovací akce pro radar, když mnozí dávno tvrdili že tato technologie je už překonána?

Hlas mu nedám, třebaže jediný a nad potom paní Parkanové ukázanými papíry řekl: „Tak to vás chtěli zavřít“. A paní Parkanová: „Tak tohle jim hoďte na hlavu“. Škodí jim i MUDr. Pavelka exvícehejtman JčKú.

Byl bych se ze stejného důvodu zeptal pana Topolánka, Nečase, Langera, Pospíšila atd. přes Zemana, Johna atd. včetně Filipa, Braného a spol., proč jsem jim nestál z úrovně jejich postů za zásah a co všechno mají i společného právě proti Paroubkovi, který mi poděkoval už v r 2006 za Velikonoční bejkovec ozdobený pentličkami a naposled nedávno se zas on jediný vyjádřil kriticky a věcně k mému návrhu na provádění voleb „tiketem“ podle už předešle uveřejněného článku. Jde o obrovskou úsporu v celé EU, komunikaci bez cestování, "výhry" voličům z takto uspořených peněz systémem ve správě státu i EU. Takto se mi podařilo jen Paroubka si oťuknout, nelézt mu zbytečně do cesty a on mi přesto obyčejně odpovídal. Ty ostatní také obyčejné tato neobyčejnost ani netrkla, anebo jim vadí že by si už nenahrabali.

Nepochybně zítra tuto koridu opepřím seznamem politiků – aspirujících jako v zápasech na "žluté karty" – jsou tam i lidé od Paroubka – a také připojím i seznam aspirantů na "kartu červenou" za politiku.

Miroslav Macek už neměl právo udeřit Davida Ratha za jeho odpověď, protože hájil čest kterou už sám z vlastní viny pozbyl a mnozí jsme to už i z novin věděli. Přestože takto sám udělal své „politické harakiri“, pak ještě vyhlásil a opět se nechal k tomu vyfotit se samurajským mečem s titulkem: „A udeřil bych znovu“.

Nestydím se říci že i on mne tím inspiroval, ale mě se za to dostalo pojmenování "ty hajzle". Způsobil, že mi i to přišlo k smíchu, pokud exekuovaný chtěl říci Hizballáh, že v tu chvíli mne napadl termín all-kakajda. Mám-li tedy s jeho názorem také souhlasit, pak i jeho straničtí spřízněnci musí hlasovat bez výhrad pro schválení zavedení nejvyšího institutu „česká ulička“ přímo v parlamentu, jako nástroje nejvyšší Kontroly státu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Sámek | čtvrtek 27.5.2010 18:30 | karma článku: 7,47 | přečteno: 953x
  • Další články autora

Jiří Sámek

Tak já ti už zase mávám ty,ty,ty... ničemníku úředníku-politiku.

Že na šibaly platí jedině šibačka, jsem pochopil už v roce 2006 díky jednomu z nich a pro změnu na postu premiéra mi bylo určeno to také zkusit dokázat. Stalo se a s povrchností v tisku běžnou pak byli čtenáři informováni o bezprecedentním napadení váženého občana. Občana váženého samým prezidentem a lidmi kolem něho kteří mu takto radí - jak se později ukázalo.

15.6.2011 v 21:19 | Karma: 7,87 | Přečteno: 992x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako politické homeopatikum.

Šibačka - lék na ŠIBALy i jako homeopatikum, k potírání BSE ve správě věcí veřejných. „Musíte věřit všemu a zároveň nevěřit ničemu“ „ a vůbec to nejdůležitější na tom je to - v žádném případě to nesmíte poplést“. Ocenění hloubky této myšlenky ing.Jiřího Janči, když podstatu získávání svých zkušeností v léčitelské praxi popsal takto, nemusí každý pochopit napoprvé.

28.4.2011 v 11:06 | Karma: 7,12 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Rozpčtovou neodpovědností, egoismem execírek exekucemi k exitusům?

Přesněji vyjádřeno: S vládami rozpočtové neodpovědnosti, absencí lidské empatie, přemírou egoismu execírek exekucemi, také POVL - Politicky i Odborně Vyšinutí Lumpenaparátníci sobě přivodí exitus.

10.4.2011 v 8:16 | Karma: 12,40 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Sazce chybí 100 milionů a stát nemá ani na úvěr dvě a půl miliady?

Stát ochotně vynakládá na volby vždy nenávratně okolo miliardy korun, ale 2,5 miliardy na získání vlivu v účelově vytunelovaném podniku SAZKA nemá?

16.3.2011 v 11:20 | Karma: 15,57 | Přečteno: 1368x | Diskuse| Ostatní

Jiří Sámek

Jeden kozel zahradníkem už nestačí? - Budou tedy dva?

Nepředjímám tímto zlomyslně špatné následky podle mne nesprávné realizace výsledků voleb a nemíním tím snad čtenáře ani vybízet k navozování pocitu vždy zhrzených představ.

2.6.2010 v 23:00 | Karma: 6,27 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Izraelci v Gaze objevili těla tří dalších rukojmích, včetně přítele zavražděné Shani

24. května 2024  13:38

Izraelští vojáci v noci na pátek objevili v severní části Pásma Gazy těla dalších tří rukojmích...

Opilec naházel dlažební kostky na 14 aut. Praštil muže, který ho chtěl zastavit

24. května 2024  13:37

Čtrnáct osobních automobilů poškodil v noci na dnešek čtyřicetiletý muž v Karlových Varech....

Ozbrojený lupič maskovaný rouškou přepadl benzinku, odnesl si peníze a losy

24. května 2024  13:22

Policisté pátrají po lupiči, který v noci na dnešek přepadl čerpací stanici v Blatné na...

Tenisového bosse Kaderku propustili z vazby, trestní stíhání pokračuje

24. května 2024  13:13

Pankrácká věznice propustila z vazby stíhaného prezidenta Českého tenisového svazu Iva Kaderku....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 900x
Když má člověk problém, se kterým nemůže hnout, měl by se umět z něho alespoň vychechtat (Cimrmanologové - a je pravdivý)
Uznávám řešení která nikomu neubližují a jsou pokud možno produktem kolektivního rozumu, který zavazuje ke spolupráci.
U samostatných vůdců společnosti požaduji chopnost řešit odpovědně problémy které nutně vyvstávají při jakékoliv činnosti a zvláště té jejich autoritativní. Stresovou úřední zátěží jsem byl vystaven i vlivu léku který zabíjel a jediný na tento stav žaluji.

Seznam rubrik