Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Přiznání je sice polehčující okolnost, ale efektivnější je zatloukat, zatloukat, zatloukat

Když vpadl Putin na Ukrajinu, tak to asi musel být šok pro všechny. Strategicky myslící příznivci Putina však neztratili hlavu a vymysleli dokonalý ústupový tah zvaný "Válka je vůl". Všichni jsou z obliga kromě války. Geniální.

Nejznámější odborník přes partnerské vztahy MUDr. Miroslav Plzák prý říkal, že přiznání nevěry k ničemu dobrému nevede. Mnohem lepší je zatloukat, zatloukat, zatloukat a když se to provalí, tak zase zatloukat. Z morálního hlediska ta dobrá rada zrovna není, ale prý zachránila nejedno manželství.

Všechny tyto pro život poučné strategie sleduji v současné totálně převratné době na politické scéně, ale i na diskuzních fórech. První, co se přihodilo, bylo, že příznivci hnutí zvané Chcípl pes Chcíplého psa opustili. Prostě ho doopravdy nechali chcípnout, i když předtím atrapami šibenic naznačovali neblahý konec „vlastizrádcům“. To je strategie, která se již v minulosti mnohokrát osvědčila. Za všechno může zakopaný pes. Kdepak je? Nikdo neví a tím to hasne.

Taktiku zatloukat, i když se to provalí, mistrně použil i prezident Miloš Zeman. Jak správně doktor Plzák předpokládal, zatloukat nevěru se úspěšně dá i uprostřed mimomanželského sexu. Když se to zvládne sugestivně, přestane podvedená manželka věřit svým vlastním očím. Stačí, aby si nevěrník jen přehodil přes sebe kněžskou sutanu a argumentoval, že celou dobu přísně dodržuje celibát. 

Na diskuzních fórech také se zájmem sleduji vynikající herní strategie a nečekané úniky ze zdánlivě beznadějné situace. Správný diskutér ví, kdy útočit, kdy držet pozice a kdy ustoupit do předem připravených pozic.

Když vpadl Putin na Ukrajinu, tak to asi musel být šok i pro prezidentského poradce Nejedlého. Opravdoví proruští profíci však neztratili hlavu a použili dokonalý ústupový tah, který bych pracovně nazval „Válka je vůl“. Kdybych to převedl na partnerské a manželské vztahy, tak nejlépe je se vyhnout označení, kdo je nevěrník a kdo podvedený, konstatováním, že nevěra je vůl. Stejný postup, který umožňuje v budoucnu různé překvapivé protitahy, lze použít i v případě brutálního znásilnění vyslovením obecně přijatelného názoru, že znásilnění je špatná věc.

Po tomto zdánlivě ústupovém tahu lze už docela úspěšně zaútočit logickým pokračováním, že když je válka tak nesmírně hroznou věcí, je nutné udělat vše, co je v našich silách, aby co nejrychleji skončila. To dá rozum, že nejrychleji může válku ukončit napadený. Historie mnohokrát prokázala, že pokud se napadený vůbec nebrání, válka vůbec ani nezačne a pokud už zaviněním nezodpovědných pohraničníků začne, po několika hodinách skončí. Svým způsobem je to vlastně napadený, který tím, že se brání, způsobuje ohromné lidské a materiální škody. Navíc už sama obrana je velmi nákladná věc, kdežto kapitulace je levná. Vyžaduje pouze bílé vlajky. Navíc bílá vlajka má velmi uklidňující účinky na podrážděné útočníky. Ti zklidní hormony a přestanou zuřit. Tu stejnou logiku lze použít i už zmiňovaného znásilnění. Když brutálně napadená žena začne s násilníkem aktivně spolupracovat a pomáhat mu v jeho úsilí, už vlastně o znásilnění nejde a všechno je OK.

Když však válka pokračuje, neboť napadený se sveřepě brání, lze použít tah nazvaný po jeho autorce Kateřině Konečné „Rošáda Kateřiny Konečné“. Když už vzplál válečný požár, je zločinem do něj ještě přilévat oleje v podobě dodávek zbraní napadené zemi, když  její vedení ztratilo rozum a zuřivě se brání. Inu přiznejme si. Nakonec jsme to byli my všichni, kteří jsme velkého medvěda dráždili. Koledovali jsme si o to. Lepší se lehce dusit v přátelském medvědím náručí, /však i tak bylo chleba dost/, než se nechat rozzuřeným medvědem roztrhat. Ať žije mír.

Pro opravdové stratégy je však Rošáda Kateřiny Konečné z mnoha důvodů nepoužitelná. To už sofistikovanější byl i ten Chcíplý pes.

Opravdoví diskuzní profíci postupují mnohem opatrněji, nikam nespěchají. Používají mnohem účinnější taktiku odborníky zvanou „Ano, ale“. Tato geniální strategie funguje jako sotva postřehnutelný posun od původního Ano do konečného Ne. Funguje to takto :  Ano- ano, ale- ano, ale- ano, ale až po padesátém opakování ano, ale dojde hráč k rezolutnímu Ne.

Nikdy bych nečekal, jak inspirující je čtení článků těch, kteří mi zvedali hladinu adrenalinu v krvi. Pořád je se čemu učit.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Ravek | neděle 27.3.2022 18:49 | karma článku: 25,34 | přečteno: 741x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Krátké milostné utrpení mladého ragbisty

Ragby je hra barbarů hraná gentlemany, vysvětloval ji. Zeptala se ho, jak se takové gentlemanství projevuje. Třeba tak, že po zápase jdou oba soupeřící celky na společnou večeři. Říká se tomu třetí poločas, odpověděl.

10.5.2024 v 9:21 | Karma: 9,03 | Přečteno: 172x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Zahrajte si hru na Lojzu a Lízu a pak se polibte pod rozkvetlým stromem

Zahrát si hru na Lojzu a Lízu inspirovanou písní Michala Tučného a pak navrhnout polibek pod rozkvetlým májovým stromem není dobrý nápad.

4.5.2024 v 19:46 | Karma: 13,54 | Přečteno: 218x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Role outsidera mě štve, ale role horkého favorita smrtelně děsí

V roli outsidera se mi ego rozpustí stejně rychle jako sněhulák na Štědrý den, ale v roli horkého favorita přijdu nejen o ego, ale i o zdravý rozum.

29.4.2024 v 18:55 | Karma: 15,21 | Přečteno: 243x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Že mi to sluší, mi řeknou jen ve vietnamském krámku s oděvy

Ve vietnamském obchůdku s oděvy je to fajn. Ať si u nich dám na sebe cokoliv, všechno mi prý sluší. Bohužel to kouzlo funguje jen v krámku. Když vyjdu ven, zázrak pomine.

22.4.2024 v 15:46 | Karma: 36,89 | Přečteno: 2770x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Hitler, manželé Stodolovi, Hojer a pak třeba zase Hitler

Když se podívám na přehled programů televizních stanic, připadám si jako policejní inspektor Trachta z filmu Rozpuštěný a vypuštěný při návštěvě kachní farmy. Jen místo samých kachen vidím samé Hitlery.

15.4.2024 v 14:31 | Karma: 22,79 | Přečteno: 578x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

OSN posílila postavení Palestiny, vyzývá ke schválení členství. Česko bylo proti

10. května 2024  17:38,  aktualizováno  18:17

Valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, podle níž by se Palestina měla stát plnohodnotným členem...

Učiteli nepřidáme, zaplatíme školníka. Peníze pro pedagogy použijí školy jinak

10. května 2024

Premium MŠMT slibovalo přidat učitelům až na 130 procent platu. Aby se ředitelé škol vyhnuli propouštění,...

QR kód vedl k zubaři. Policie hned první den řeší desítky falešných lístků na MS

10. května 2024  17:56

S pátečním začátkem hokejového šampionátu přicházejí i první podvedení fanoušci, kteří si zakoupili...

Izrael chystá v Rafáhu menší akce, aby nedráždil USA. Hamás myslí na comeback

10. května 2024  11:57,  aktualizováno  17:53

Izrael plánuje v částech Rafáhu na jihu Pásma Gazy provést několik oddělených vojenských operací...

  • Počet článků 286
  • Celková karma 22,60
  • Průměrná čtenost 1530x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik