Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naší milé soudružky Kaťuše Konečné se ale dvě zdejší dámy zastaly! Tak to ona asi nebude tak úplně špatná, tatínka vždy ve všem poslechla!

Rýsuje se nám tu nová Rada žen. Reinkarnace Kabrhelové - její duch ožil! I Anežka Hodinová Spurná tu září, a což teprve Gusta Fučíková (Oh, můj Julek).

Skutečné MATKY! Karel Čapek, kdyby se toho dožil, by musel dámám přidělit jednu ze svých nadávek, které zde nesmím napsat. Protože Karel Čapek je na cenzurní listině tohoto média.

Jiří Krampol kdysi na scéně Divadélka ve Spálené postavil na dřevěný špalek prkénko a velikou rychlostí do něho zarazil několik hřebíků, řka:

"V zatloukání jsem druhý v republice."

Generální tajemník s. Husák měl před tím jakýsi projev.

Karma! R^

6 0
možnosti

Říkám to pořád, jasný podivín. Karel Čapek nechtěl být ani komunistou. Neodpovědný člověk příliš volného a svobodného ducha. K válce podněcoval již od r. 1938 - Matka. Zřejmě trpěl nějakou Bílou nemocí. Stal ze z něj RUR robot. Cosi, jako z Říše hmyzu. Měl úchalku - Povídky si dával - z jedné do druhé kapsy. Stále válčil, nejlépe s Mloky. Chvála komunistům! Cenzoři mu vyškrtli pohádku. O tom, "Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen". Ještě tak blbnout děti ... :-(

1 0
možnosti

Ustupovat Putinovi je to samé, jak když svět dříve ustupoval Hitlerovi.

3 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

2 0
možnosti

Velmi výstižné. Myslím si to samé a čekal jsem, kdy tihle hadi našeptávači vylezou. Bylo to dříve, než jsem čekal.

3 0
možnosti
Foto

Nejen hadi, ale i hadičky. ;-D

3 0
možnosti

Kdyby bylo po vašem a zvrtlo se to, klávesnicoví bojovníci zalezou a diskuze budou plné nadavačů na eskalaci.

Klidně se přiznám, že jsem zbabělec. Mám ráda svůj mír. Víc než celistvost Ukrajiny. Není mi jedno, co se tam děje, ale nevidím optimální řešení.

2 5
možnosti

Evi, lehce upozorňuji na ošidnost pojmů. Na tenkou hranici, mezi - Solidaritou a vykořisťováním. Mezi genialitou a debilitou. Pojem zadarmo - nic dražšího neexistuje. Mezi zbabělostí a čestností. Mír je dobré věc. Je okupace mírem? A co budeme dělat s tím válečným štváčem - Karlem Čapkem? Hlavně s tou Matkou. Jak dala potomku zbraň do ruky se slovy - "Běž synu" ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Plzáka beru :-) Ono to zahrávání do autu je na obou stranách, i u takzvaných rusofobů - například na bombardování Jugoslávie jsem četla od nich zvláštní názory, nebudu je tady opakovat. A Kateřina Konečná? Její názory, ač je zdaleka neznám všechny, se mi dlouhodobě líbí. Správná politička - nebojí se a jde si za svým - takoví lidé bývají nejvíce zesměšňovaní, viz historie. Krásný jarní den přeju, Viléme V

1 9
možnosti

Jarmilko bažím se dovzdělat. Čím je Kateřina správná? Dítě se narodí v komunistické rodině, tatík. Dobově zvýhodněná vystuduje. Nikdy nepracuje. Vedře se tedy do úřadu za horentní příjem. Zcela komicky se stává symbolem - Člověkem práce. Je mazaná, jistí se. Vezme si tedy kapitalistu. Pro mne total směšný a zbytečný člověk. Hlásá bludy, ze století páry Pro Vás je tedy čím. Kdyby tak postupovali všichni, z čeho bychom žili? :-)

9 0
možnosti

Výborné, je nutné pochybovače, kteří stále inklinují k vůdcům postavit před otázky. Proč "Chcípl pes" chcípl? Proč původně anicovidová propaganda najednou adoruje Rusko a Putina? Proč Lennonovo heslo "Válka je vůl" používají nedávní militantní propagátoři Putina, oficiální návštěvníci Donbasu a ti co se neváhají vyfotit s Putinovými hrdlořezy i s ruskou stužkou? Proč ten co zařídil pro syna dovolenou na okupovaném Krymu volá, že drahota je důležitější jak válka? Proč nejvyšší státní rusofil prohlásí pouze

Všichni ti, co se snaží odvést pozornost od putinovi krvavé agrese stylem, hlavně se starejme o svoje bydlo, válka je fuj, zbraně jsou fuj, uprchlíci jsou fuj. Tahle rétorika jenom podporuje plošné vyhlazování Ukrajinců putinovými hrdlořezy. Přitom je viditelné jak se přizpůsobuje veřejnému mínění, ve skupinách, které jednoznačně odsuzují Putina a jeho agresi jsou mírní jak beránci a jsou zticha jak Zeman a krčí se v koutě. Ovšem ve skupinách jako je překabátěný "Chcípl pes" jsou nevybíravě agresivní proti Ukrajině, Zelenskému a uprchlíků. Dejme prosím pozor na naše staroušky, kolují mezi nimi SMS a řetězové emaily, dokonce už jsem slyšel názor, že pod Putinem by nám bylo nejlíp a Zelenskyj k nám prý záměrně posílá migranty, aby nám všechno snědli a zničili. Starouškové jsou stále indoktrinováni socialismem a i když je pochopitelné, že už mnozí neumí změnit celoživotní přesvědčení, nesmíme je nechat napospas lživé totalitní propagandě.

Ukrajinci musí boj proti krvavé totalitě vyhrát, pokud neuspějí, budeme nuceni svá města hájit jako oni, proti silnějšímu Putinovi. [UA][UA][UA]

7 0
možnosti

Svého času jsem se turisticky propracoval. Do Ruska i Číny. Jsem tomu rád, podnětů pochopitelně plno. Zároveň s vědomím, že vidět lze - s pochopením to bude již horší. Pak by tam člověk musel pracovat, nebo nějakou dobu žít .

Složitější mi připadala Čína. Dá se chápat, že komunisté se vydali cestou kapitalismu. Možno uznat, že to i dělají ve prospěch tamního člověka. Skutečná demokracie se nekoná, defektů plno. Když už nic - Jakési výsledky jsou a hlavně se neválčí. Bojuje se ekonomikou !

Na Rusku je spolehlivá jediná věc- Za staletí, se nezměnilo absolutně nic. Svérázná země pravěku. Svrhli si cara, aby si inaugurovali cara. Imperiální chutě výbojů. Klasický šlendrián, korupce a neúcta k člověku. Komické, kdy Němka - Kateřina, jim musí zavést pořádky. Výsledky strašné. Země populačně vymírá, věk chlapů k dožití o 15 let nižší, mladé poslat zabít. O reformách - zdravotní, sociální, důchodové, nemá smysl mluvit. Co je neuvěřitelné? Prohlubující se nůžky v životní úrovni běžných lidí a věrchušky. Gubernátoři, oligarchové. To národní bohatství je běžným lidem k ničemu - Soukromý majetek vyvolených ...

Pak je dost komické postavení našinců. M. Zemana, K. Konečné a dalších podporovatelů. Oni podporují koho? Total vykořisťovatelský a agresivní režim? Vždyť na konci je nebohý běžný člověk. Bez ideologie - stačí projít suchá čísla statistik. U Komunistů, je tomu dobře - dále se znemožňují. Nepodstatný Nohavica si zvolil cestu podobnou. Horší je to s prezidentem ČR. Naprosto směšná a nedůvěryhodná osoba. Říkám, že republika žádného prezidenta nemá. Je tam nějaká fyzická osoba se svým srandfo klanem. Spotřebovávají určený rozpočet. To je celé ... :-)

5 0
možnosti
Foto

R^ Moc dobré a karma.

5 0
možnosti
  • Počet článků 285
  • Celková karma 24,29
  • Průměrná čtenost 1535x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik