Foto

Zlo lidi fascinuje, zapal školu a dostaneš se na titulní stránky.

Postav školu a budeš možná zmíněn na páté stránce. Zlo a špatné zprávy prodávají. Dobro bohužel ne.

Vašek

JM

J60a89n 56M80a85r13e14k

16. 4. 2024 1:14

Pravdu díte pane Kunft. Před dávnými lety se nějaký člověk pokoušel vydávat noviny se samými dobrými zprávami. Za 3 neděle noviny zavřel. Lidi jsou fascinováni zlem.

Těch Hitlerů a jeho souputníků je v TV skutečně hodně. Bylo to pochopitelné pár let po sametovce, kdy jsme konečně mohli vidět dokumenty, které nám komunistický režim zatajoval jen proto, že byly západní provenience. Nevím, proč nám to v takové míře cpou pořád dokola i teď. Pokud jde o kriminální žánr, ten se veze pořád na vlně zájmu televizních diváků a všechny televize toho pochopitelně využívají. Seriál "Stíny v mlze" patří k těm lepším, stejně jako "Metoda Markovič: Hojer". Ono by tak ani nevadilo, kdyby byl třeba pondělní televizní večer vyhrazen kriminálnímu žánru, jenomže těch kohoutů na jednom smetišti je moc a všichni se na něm chtějí přiživit.

Foto

Díky za reakci. Nejde mi ani tolik o kriminálky jako jsou Stíny v mlze /taky je sleduji /. Tam je v hlavní roli velký detektiv, což se dá částečně vztáhnout i na Metoda Markovič. Tam je však Hojer, řeknu to nadneseně "spoluhrdinou".

Foto

A ktovie, či niekto za neho- AH-nemá niekto tantiémy

MP

"Co je dobro, co je zlo? Dobro je to, co chci já." (Fantomas). Zdravím srdečně, Viléme.

Foto

Definice soukromého dobraTaky tě zdravím.

JV
Foto

To je normální. Nenormální by už bylo, pokud by ho bylo plno i za 80 let.

Foto

Viléme, a má otázka zní, jestli se ti diváci nechají inspirovat k páchání zla a nebo je to naopak odradí. U některých slabších jedinců se obávám, že odpověď bude za A. Mám kamaráda, co prováděl pravidelně servis ve věznici a vyprávěl mi, že jen zážitek, kdy šel s dozorcem po chodbě a procházel přes zamřížovaná vrata pro něj byl odstrašující. Už by neukradl by ani žvýkačky v sámošce.

Foto

Davide, já si myslím, že to ty diváky ani neinspiruje k páchání zla a ani je to nevychovává. Jen je baví se na to dívat

V případě setkání s realitou je to však zcela jiné. Stačí jen hodinová exkurze ve věznici, jak píšeš.

Foto

Konstatujete přemíru "Hitlerů", ale nejspíš i to je pořád hodně málo. Stále je (podle mne) přespříliš jedinců, kteří si z těch filmů nevzali žádné poučení a dokážou adorovat totalitní vládce, kteří jsou svým konáním Hitlerovým činům dost blízcí

Foto

Díky za Váš názor, nicméně si nemyslím, že by ještě více Hitlerů v něčem nějak pomohlo. Spíše naopak.

Foto

Jojo, už dlouho je Hitler na pořadu dne v našich televizích...

MB

Vrahové a lupiči dříve končívali na šibenici/popravčím špalku a přitahovala ta podívaná davy lidí. Televize tehdy nebyla. Tak se o tom skládaly kramářské písně.

Máme teď televizi, a to lidské puzení ke koukání na strůjce mordů je stále v nás. Takže proč neukojit divákův chtíč, když to nese penízky za reklamu!

J75a47k40u56b 68Š29o10l52c

15. 4. 2024 15:42

Nebýt Hitlera a Stalina, tak mám poloprázdnou knihovnu. Kolika badatelům dává ještě dnes Hitler slušně vydělat :-).

  • Počet článků 286
  • Celková karma 23,03
  • Průměrná čtenost 1530x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik