Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

..a babičko, proč máš tak velkou pusu? Protože jsem byla na plastické operaci.

 Dnes, alespoň co se hereček a jiných celebrit týče, jsou pohádkové babičky nedostatkovým artiklem. Skoro každá má za sebou padesát omlazovacích kůr a deset plastických operací. Mají velká prsa, velkou pusu a divný úsměv klauna.

Dnešním dětem mohu závidět ledacos. O takových hračkách, jaké mají oni, se mi mohlo jen zdát, ale ani to ne. Jak se mi mohlo zdát něco, co překračovalo představivost i nejvěhlasnějších vědátorů? Babičky však měla má generace rozhodně o moc hezčí. Tehdy babičkovským ideálem byly Otýlie Beníšková a Terezie Brzková. Jak ty jen uměly vyprávět pohádky na dobrou noc! To se to usínalo. Však je díky každoročním reprízám Pyšně princezny a Princezny se zlatou hvězdou na čele znají i dnes všichni. Ve filmové pohádce Byl jednou jeden král Vlasta Burian v jedné scéně se stařenkou kořenářkou pro něho zcela netypicky zvážní, když se podívá do vrásčité tváře Terezie Brzkové, které se právě chystá zabavit malý kalíšek soli. „Ty jsi hezká babička,“ řekne zjihle. „Já už jsem tě někde viděl....,ale to je hodně dávno.“ Nakonec stařence sůl vrátí. Dnes, alespoň co se hereček a jiných celebrit týče, jsou pohádkové babičky nedostatkovým artiklem. Skoro každá má za sebou padesát omlazovacích kůr a deset plastických operací. Vrásčitou babičku s moudrým a přívětivým pomněnkovým pohledem aby člověk pohledal. Současní junioři jsou už díky každodenním dávkám hororů otrlí, ale kdyby se nad mou dětskou postýlkou sklonila botoxem vyhlazená tvář pohádkové babičky s úsměvem zlého klauna, asi bych se strachem počůral.

Někdy jsem na pochybách jestli obor tzv. estetické medicíny, pod který se řadí všechny ty kliniky plastické chirurgie, by se neměl spíše nazývat výrobna zaručeně domácích masopustních masek nebo tak nějak. Co je to za medicínský obor, který se specializuje na předělávky zdravých a mladých pacientek? Na plastiku dnes totiž začínají běžně chodit i dvacátnice s pěknými pružnými dvojkami a obličejem jak obrázek. Ňadra akorát tak přesně do ruky, na která zemská gravitace marně útočí, přitahuje pohledy devíti dentistů z deseti /a stejně tak právníků, inženýrů, řidičů autobusů a dokonce i pražských tramvajáků atd./ , ale na Instagramu jsou zcela out. Bez pětek na Instagram nelez. Pokud ženská od rána do večera nevypadá jako kdyby ji zbývala poslední minuta do orgasmu, tak jako kdyby nebyla. K tomu asi patří i rty, které, to si řekněme na rovinu, odedávna decentně symbolizovaly ženské pohlaví. Rty zdůrazněné rtěnkou jsou svůdné...velmi. Čeho je však moc, toho je příliš. Ženské a často už i dívčí rty přetvořené plastickými chirurgy ve dvě cyklistické galusky natlakované pumpičkou na osm barů alespoň u mě vyvolávají dojem, že dotyčná trpí nějakou silnou alergickou reakcí po píchnutí bodavým hmyzem. Jenže typický kačeří úsměv /všechny influencerky ho mají prakticky identický/ svědčí, že jsou v sebevědomé pohodičce. A vůbec. Někdy mám dojem, že vlastně muži v otázce, jak by podle nich měly ženy vypadat, už pozbyli svého hlasovacího práva a kdo ví, možná i poradního hlasu.

Ať se mládí vydovádí a upraví si své tělo a svůj kukuč podle současných trendů. Pořád je to lepší než se pokoušet poroučet nezadržitelnému plynutí času. Plastické úpravy zralých a velmi zralých žen / abych se vyjádřil korektně/ je už disciplína pro otrlé. Svalovina nasáklá klobásovým jedem botoxem se sice v křeči napne a vrásky se vyhladí, ale zároveň s vráskami zmizí i jakákoliv obličejová mimika. Obličejové výplně sice odstraní laloky a převisy, ale nahradí je podivné boule. Obličej zvětší svůj objem asi jako když si uděláte selfíčko ze vzdálenosti své vlastní paže anebo se koukáte do vypouklého zrcadla. I největší filmové krásky z osmdesátých a devadesátých let po opakovaných plastikách vypadají jako masopustní příšery. Všechno je na nich velké a strnulé. Prsa, tváře, naducané pysky od ucha k uchu a pokud se usmějí, přeběhne mráz po zádech i agentu 007. Pravdou ovšem je, že jako babičky nevypadají a tudíž cíle bylo dosaženo. Jako babičky sice opravdu nevypadají, ale jako vlk převlečený za babičku z pohádky Červená Karkulka ano.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vilém Ravek | středa 5.10.2022 19:05 | karma článku: 46,10 | přečteno: 8809x
  • Další články autora

Vilém Ravek

České učitelky, letos opravdu nejezděte k Jaderskému moři!

Už od dob první republiky se traduje, že každou letní sezónu sežere žralok českou učitelku. Od letoška to prý bude ještě větší adrenalin. Paní učitelky, nejezděte k Jaderskému moři. Ještě si to dobře rozmyslete.

21.5.2024 v 21:12 | Karma: 30,67 | Přečteno: 4841x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Človíčci, zlatíčka moje, máte rádi zdrobněliny?

Kdo po přečtení, „nejprve rozkrojím chlebíček, pak namažu máslíčko, přidám šunčičku a k tomu kafíčko“, je schopen další četby, nechť vstoupí dále.

18.5.2024 v 18:08 | Karma: 36,43 | Přečteno: 2233x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Krátké milostné utrpení mladého ragbisty

Ragby je hra barbarů hraná gentlemany, vysvětloval ji. Zeptala se ho, jak se takové gentlemanství projevuje. Třeba tak, že po zápase jdou oba soupeřící celky na společnou večeři. Říká se tomu třetí poločas, odpověděl.

10.5.2024 v 9:21 | Karma: 14,50 | Přečteno: 335x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Zahrajte si hru na Lojzu a Lízu a pak se polibte pod rozkvetlým stromem

Zahrát si hru na Lojzu a Lízu inspirovanou písní Michala Tučného a pak navrhnout polibek pod rozkvetlým májovým stromem není dobrý nápad.

4.5.2024 v 19:46 | Karma: 14,18 | Přečteno: 240x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Role outsidera mě štve, ale role horkého favorita smrtelně děsí

V roli outsidera se mi ego rozpustí stejně rychle jako sněhulák na Štědrý den, ale v roli horkého favorita přijdu nejen o ego, ale i o zdravý rozum.

29.4.2024 v 18:55 | Karma: 15,23 | Přečteno: 259x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

OSN schválila den památky obětí genocidy v Srebrenici. Srbové protestovali

23. května 2024  17:58,  aktualizováno  18:03

Valné shromáždění OSN schválilo návrh, aby si svět každý rok připomínal genocidu v bosenské...

Nepotřebujeme, aby nám z centra diktovali, jak se máme chovat, říká Okamura

23. května 2024  10:05,  aktualizováno  17:59

Přímý přenos Zhruba tisícovku příznivů dokázalo přitáhnout opoziční hnutí SPD na svůj hlavní mítink před...

Další zádrhel v digitalizaci stavebního řízení. ÚOHS zarazil zakázku

23. května 2024  15:49,  aktualizováno  17:36

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna ve čtvrtek zamítl problematickou...

Alternativu pro Německo vyloučili z europarlamentní frakce, chce se odvolat

23. května 2024  16:13,  aktualizováno  17:08

Europarlamentní skupina Identita a demokracie s okamžitou platností vyloučila Alternativu pro...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 288
  • Celková karma 25,30
  • Průměrná čtenost 1567x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik