Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Povídejte mi o tom, že něco nejde…

Ve svém článku „Opravdu hledáte práci? Je to snadné!“ vysvětluji, že život je o prioritách. Život je o tom, že když něco opravdu chcete, tak toho dosáhnete. A byť se lidé v zásadě pořád na něco vymlouvají, tak bych rád v praxi ukázal, že tento princip je pravdivý.

Komentáře k minulému článku mě pobavily a nepřekvapily. Překvapilo mě snad jen to, že když jsem před lety publikoval naposledy, tak můj článek zaznamenal několik set negativních reakcí. Teď to bylo jen pár, což nevím jestli mám považovat za úspěch nebo selhání...Mezi komentáři byly takové, že člověk se přece nemůže odstěhovat za prací, když nemá peníze. Případně že těch míst, na která se člověk hodí, je v zásadě málo apod.

Víte, moje babička mi často vypráví o tom, jaké bylo její mládí. To byla 2. světová válka. Jejího tatínka zastřelili za odbojovou činnost v koncentráku a tak jen těžko sháněli vůbec něco do pusy. Pak byla totálně nasazená a po konci války přešla bosa celou republiku zpátky domů. Povídejte mi o tom, že něco nejde!

Terry Fox chtěl přeběhnout celou Ameriku s rakovinou a jednou nohou. Dobře, nepovedlo se, uběhl jen něco přes 5 tisíc km (s jednou nohou!!!) a nedoběhl prostě jen proto, že umřel. A mohl se vymlouvat snad na všechno a běžel. Od sloupu ke sloupu, běžel. Povídejte mi o tom, že něco nejde!

Vincentz Priessnitz začal svoji kariéru tak, že mu kočár přejel hrudník, rozlámal žebra a přivolaný ranhojič řekl, že je to neléčitelné. Prý buď umře, nebo bude nadosmrti mrzák. Priessnitz oboje odmítl. Léčil se vodou, obklady a žebra si rovnal o opěradlo židle. Místo mrzáka se z něj stal zřejmě nejslavnější amatérský lékař všech dob. Povídejte mi o tom, že něco nejde!

Jeden úspěšný podnikatel nám před časem vyprávěl svůj příběh. Známý ho přesvědčil, aby se s ním dal do podnikání. Jak se ale dát do podnikání, když nemá peníze? Známý mu řekl. Máš televizi? Jo, úplně novou. Tak ji prodej! Cože??? Nakonec jí prodal a dneska vydělává, řekl bych, tak desítky milionů ročně. Povídejte mi o tom, že něco nejde!

Před časem jsem slyšel o chlápkovi, který se vyšplhal na Sněžku…bez nohou!!! Osobně jsem v životě uběhl tak nejvíc 2 km a navíc mám problémové kotníky a po každé i menší zátěži mi otečou. Jenže jednoho dne jsem byl postaven na startovní čáru půlmaratonu a bylo mi řečeno, že to uběhnu. Uběhl jsem (s oběma kotníky zavázanými a nacpaný brufenama…ale uběhl). Povídejte mi o tom, že něco nejde!

Jednou za mnou přišel klient a řekl mi, že rok a půl nemůže najít práci a že nějakou opravdu hodně rychle potřebuje. Za měsíc a půl práci měl. A když jsem se vrátil z Malajsie, tak jsem měl jen asi 20 tisíc korun a byl jsem bez příjmu. Z toho jsem potřeboval vyžít, založit firmu a začít vydělávat. Žiju, firmu mám a vydělávám. Povídejte mi o tom, že něco nejde!

A je v pořádku, když si řeknu, že něco udělat nechci (a je toho hodně!). To je prostě fér. Nevymlouvám se ale na to, že něco nejde. To fér není….není to totiž pravda. Život je jen otázkou priorit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Klimeš | pondělí 16.9.2013 9:00 | karma článku: 12,96 | přečteno: 563x
  • Další články autora

Petr Klimeš

Kterak jsem si sám přivodil Encefalitidu

V článkuRadši volejte „hoříííí“ než „pomooooc“jsem psal o tom, že strach je špatný rádce. A nejen, že je špatný rádce je i moc špatný společník, který dokáže hotové divy.

23.9.2013 v 9:00 | Karma: 8,36 | Přečteno: 583x | Diskuse| Ostatní

Petr Klimeš

Příběh mojí kariéry aneb dokážete cokoliv

Nedávno mi jeden člověk vyprávěl fascinující příběh o tom, jak nemohl najít brigádu a tak vytiskl životopisy, na kole objel asi 50 firem v okolí a životopis jim předal. Na rozdíl od ostatních hledajících, kteří seděli doma, dostal hned několik nabídek. Rozhodl jsem se proto pro inspiraci sepsat příběh mojí kariéry.

2.9.2013 v 10:00 | Karma: 17,70 | Přečteno: 726x | Diskuse| Ostatní

Petr Klimeš

Radši volejte „hoříííí“ než „pomooooc“

Někde jsem slyšel, že v Čechách je lepší volat „hoří, hoří!“ než volat „pomoc, pomoc!“ Asi chápu proč. Protože v Čechách by vám nikdo nepomohl. Nedávno jsem četl článek, jak cizinku v metru přímo před zraky lidí na nástupišti někdo přepadl a okradl. A nikdo jí nepomohl. Kladu si otázku proč tomu tak je.

28.8.2013 v 10:00 | Karma: 16,37 | Přečteno: 815x | Diskuse| Ostatní

Petr Klimeš

Filozofie nenávisti bude vždy nenávidět!

Dnes to bude trochu mimo byznys, něco k naší společenské situaci. Žijeme ve skvělé době (v porovnání s každou dobou minulou je tahle prostě skvělá), která má nicméně své problémy.Problémem naší společnosti číslo jedna posledních x měsíců je fenomén korupce. Nemyslím nějakou drobnou korupci, že studenti dělají brigádu na černo, nebo že někdo uplatí úředníka kvůli stavebnímu povolení na baráček. Myslím organizované vyvádění miliard státních (tedy našich) peněz do kapes pánů kmotrů (či jak někdo říká zlojedů).

26.8.2013 v 10:00 | Karma: 9,92 | Přečteno: 291x | Diskuse| Ostatní

Petr Klimeš

A teď jednu o vaření aneb radost z tvoření!

Celkem rád vařím. Nejsem žádný Jamie Oliver, ale vařím celkem obstojně a to i pro větší skupiny. Například ve Španělsku jsem celkem pravidelně vaříval pro 15 a více lidí a vždy mě chválili a to i tehdy, když jsem prohlásil, že se jdu někam rozčtvrtit poté, co jsem do vepřového na paprice nasypal půl sklenice Hot smoked paprika namísto obyčejné papriky. (Skleničky vypadaly úplně stejně a já si při vaření povídal s hezkou holkou no...cherche la femme!).

22.8.2013 v 10:00 | Karma: 8,15 | Přečteno: 429x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Texaský guvernér omilostnil muže odsouzeného na 25 let za zabití demonstranta

17. května 2024  7:04

Guvernér Texasu Greg Abbott udělil milost muži, odsouzenému k dvaceti pěti letům vězení za to, že v...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila na sklady s ropou

17. května 2024  6:42

Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Sevastopol a další přístavní město...

Ruské letouny omylem svrhly nejméně 38 bomb na vlastní území, píší i ruská média

17. května 2024  6:31

Nejméně 38 leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na...

Sudetští Němci pořádají třídenní sjezd. Zúčastní se český velvyslanec

17. května 2024  6:15

V bavorském Augšpurku začíná třídenní sudetoněmecký sjezd, který se krátce před volbami do...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 909x
Expert přes kariérní poradenství, hledání práce a řeč těla. Majitel kariérně poradenské společnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články