Povídejte mi o tom, že něco nejde…

Ve svém článku „Opravdu hledáte práci? Je to snadné!“ vysvětluji, že život je o prioritách. Život je o tom, že když něco opravdu chcete, tak toho dosáhnete. A byť se lidé v zásadě pořád na něco vymlouvají, tak bych rád v praxi ukázal, že tento princip je pravdivý.

Komentáře k minulému článku mě pobavily a nepřekvapily. Překvapilo mě snad jen to, že když jsem před lety publikoval naposledy, tak můj článek zaznamenal několik set negativních reakcí. Teď to bylo jen pár, což nevím jestli mám považovat za úspěch nebo selhání...Mezi komentáři byly takové, že člověk se přece nemůže odstěhovat za prací, když nemá peníze. Případně že těch míst, na která se člověk hodí, je v zásadě málo apod.

Víte, moje babička mi často vypráví o tom, jaké bylo její mládí. To byla 2. světová válka. Jejího tatínka zastřelili za odbojovou činnost v koncentráku a tak jen těžko sháněli vůbec něco do pusy. Pak byla totálně nasazená a po konci války přešla bosa celou republiku zpátky domů. Povídejte mi o tom, že něco nejde!

Terry Fox chtěl přeběhnout celou Ameriku s rakovinou a jednou nohou. Dobře, nepovedlo se, uběhl jen něco přes 5 tisíc km (s jednou nohou!!!) a nedoběhl prostě jen proto, že umřel. A mohl se vymlouvat snad na všechno a běžel. Od sloupu ke sloupu, běžel. Povídejte mi o tom, že něco nejde!

Vincentz Priessnitz začal svoji kariéru tak, že mu kočár přejel hrudník, rozlámal žebra a přivolaný ranhojič řekl, že je to neléčitelné. Prý buď umře, nebo bude nadosmrti mrzák. Priessnitz oboje odmítl. Léčil se vodou, obklady a žebra si rovnal o opěradlo židle. Místo mrzáka se z něj stal zřejmě nejslavnější amatérský lékař všech dob. Povídejte mi o tom, že něco nejde!

Jeden úspěšný podnikatel nám před časem vyprávěl svůj příběh. Známý ho přesvědčil, aby se s ním dal do podnikání. Jak se ale dát do podnikání, když nemá peníze? Známý mu řekl. Máš televizi? Jo, úplně novou. Tak ji prodej! Cože??? Nakonec jí prodal a dneska vydělává, řekl bych, tak desítky milionů ročně. Povídejte mi o tom, že něco nejde!

Před časem jsem slyšel o chlápkovi, který se vyšplhal na Sněžku…bez nohou!!! Osobně jsem v životě uběhl tak nejvíc 2 km a navíc mám problémové kotníky a po každé i menší zátěži mi otečou. Jenže jednoho dne jsem byl postaven na startovní čáru půlmaratonu a bylo mi řečeno, že to uběhnu. Uběhl jsem (s oběma kotníky zavázanými a nacpaný brufenama…ale uběhl). Povídejte mi o tom, že něco nejde!

Jednou za mnou přišel klient a řekl mi, že rok a půl nemůže najít práci a že nějakou opravdu hodně rychle potřebuje. Za měsíc a půl práci měl. A když jsem se vrátil z Malajsie, tak jsem měl jen asi 20 tisíc korun a byl jsem bez příjmu. Z toho jsem potřeboval vyžít, založit firmu a začít vydělávat. Žiju, firmu mám a vydělávám. Povídejte mi o tom, že něco nejde!

A je v pořádku, když si řeknu, že něco udělat nechci (a je toho hodně!). To je prostě fér. Nevymlouvám se ale na to, že něco nejde. To fér není….není to totiž pravda. Život je jen otázkou priorit.

Autor: Petr Klimeš | pondělí 16.9.2013 9:00 | karma článku: 12,96 | přečteno: 563x