Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co si počneme s Tomášem Sedláčkem? Hlavně nezaspat!

S ekonomem Tomášem Sedláčkem je potřeba něco udělat.

Tomáš Sedláeekvypujeeno z konkureneního blogu, snad se pan autor nebude zlobit

Před nějakým časem jsem na mém autoradiu naladila BBC právě v okamžiku, kdy tam běžel rozhovor s nějakým pánem. Mluvil tak rozumně, že jsem kvůli němu dvakrát objela Střešovice, musela jsem si to prostě poslechnout celý.

Mluvil o ekonomii a politice, ale tak nějak jinak, než jak běžně slýcháváme. Říkala jsem si, to musí být nějaký starý pan profesor, mluvil tak moudře, s přesahem do ostatních oborů, nečernobíle. A pak na konci: "Děkujeme Vám, pane Sedláčku, za rozhovor." Zase ten Sedláček!

V posledním čísle Reflexu pod titulkem "Nevyspalý muž" ... zase Sedáček. A zase na výbornou.

Na konkurenčním blogu Sedláček ... perfektně a k věci.

V Hospodářkách - Sedláček.

Všude samej Sedláček, jen tam, kde bych ho nejraději viděla... žádnej Sedláček.

Se Sedláčkem je potřeba něco udělat.

Je zcela nerozum nechat ho v hrsti jedný banky, která ve svý pobočce v centru Prahy už půl roku není schopná nechat umýt výlohy. Je nerozum takovou hlavu používat jako lepší kalkulačku.

Tomáši Sedláčkovi je 31 let. Už ve svých 24 letech poradcoval Havlovi. Jednou jsme se ségrou v Jungmannce zahlédly divnou ohnivou hlavu, kterak si to na starodávném kole a v perfektním obleku vesele kličkuje mezi auty v koloně - jasně, Sedláček. Ano, je to lehce excentrický člověk. Kolik úspěšných bankéřů světa dojíždí do zaměstnání na kole?
Jako téma své diplomové práce si vybral téma "etika v ekonomii" - opakuji, etika v ekonomii. Velký VK tvrdí, že etika v ekonomii je nesmysl, luxus na který si musíte nejdříve vydělat. Hm. V Enronu si to mysleli taky. A americký banky... no o tom ani nemluvme.

Nemachruje, mluví a píše srozumitelně, hledá, ptá se. Podle svých vlastních slov si na svém blogu testuje svoje nápady a učí se(!) od těch, kdo s ním v diskusi debatují. Velmi sexy přístup. Všimněte si, že všichni ti "chytří" nedovolí aby s nimi někdo polemizoval. Čím víc toho člověk ví a čím líp to má srovnané, tím víc je obvykle v pohodě. Sedláček je hodně v pohodě.

Údajně spí jen několik hodin denně, nejraději však vůbec. Snad aby nezaspal. Supr, Sedláček nezaspí a tak bychom neměli zaspat ani my. Zaspíme a seberou nám ho ti chytřejší. Obsah jeho mozkovny bych zákonem vyhlásila za kulturní dědictví, aby to nemohl exportovat. A co mu sebrat pas? (to myslím samozřejmě v legraci)

Se Sedláčkem je prostě potřeba něco udělat.

Nemám moc ráda takovou tu stranickou pseudodemokracii. V konečném důsledku totiž znamená, že si volíte nějakou doktrínu, povětšině zcela nerealizovatelnou, prosazovanou partičkou ambiciozních hochů, kteří přesně ví co ... a jejichž "hodnota" se počítá tak maximálně podle toho, jak poslušní jsou ke svému panu předsedovi a jeho klanu neviditelných. Jsou to jen takoví panáci, poslanci, který někdo někam posílá - tam si Pepo stoupni a až na tebe kejvnu, tak zmáčkni tamdleten červenej čudlik.

Celý bych to zrušila a začala odznova. Každému občanovi bych rozdala modrý kamínek. Ten by poslal tomu, komu důvěřuje a koho by si přál delegovat do rady moudrých (to "moudrých" bych ráda zdůraznila). U koho by před barákem byla největší hromada, ten by prostě do tý politiky jít musel. No, nemusel, ale vykrucujte se z toho, že?

Svůj bych poslala Sedláčkovi.

Protože s tím Sedláčkem, s tím je vážně potřeba něco udělat.

 

Z blogu TS: "Tomáš Sedláček je hlavní makroekonomický stratég ČSOB. Působil jako poradce prezidenta Václava Havla a v letech 2004-2005 jako poradce ministra financí. Přednáší filozofii a ekonomii, dějiny ekonomických teorií a aktuality na FSV UK a hostuje na dalších univerzitách. Je stipendistou Yale University. Ze všeho nejraději jezdí na kole (nejrychlejší dopravní prostředek v centru prahy) a lyžuje."

Více o TS zde: WIKIPEDIA - jsou tam i odkazy na jeho blogy, rozhovory a články.

 


Autor: Eva Pallotto | pondělí 10.11.2008 19:04 | karma článku: 41,36 | přečteno: 13335x
  • Další články autora

Eva Pallotto

Byla jsem mladistvá intelektuálka

Utrápit se nad snižováním důchodků je nedůstojné. Cítit tíhu světa na svých bedrech a vnímat pokrytectví naší doby je daleko vznešenější. Problémy všehomíra? Moje problémy.

9.1.2012 v 18:12 | Karma: 33,10 | Přečteno: 4491x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Doba šílená: Sex sex sex, všude samej sex...

Chci jen předeslat - co se životního stylu týče, jsem ultraliberál. Zastávám názor, že největšími moralisty jsou zpravidla ti, kdo mají nejméně příležitostí hřešit. Ráda bych se věnovala tématu přesexualizace naší doby, ale rozhodně v tom nehledejte, že bych snad nabádala k návratu „tradičních hodnot“. A jak už to tak u mých blogů bývá, nehledejte tady vlastně žádné odpovědi, ale jen a jen otázky...

14.11.2011 v 8:36 | Karma: 45,39 | Přečteno: 26922x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Proč jedna a jedna ve skutečnosti nejsou dvě

„To je jasné, jako že jedna a jedna jsou dvě,“ je oblíbený argument těch, kdo mi vymlouvají můj zatrolený relativismus. A já na to: „a co je na tom jasného? Jasného na tom není nic. Jedna a jedna ve skutečnosti rozhodně dvě nejsou. Někdy je to jedna, někdy dvě a kousek... prostě podle situace...“ A oni, že kecám a že by si to rád poslechli. Toš, když se vám bude chtít, podebatujme o tomto:

24.10.2011 v 8:36 | Karma: 33,21 | Přečteno: 7737x | Diskuse| Věda

Eva Pallotto

Buďme monogamní! Je to výhodné!

I když je sociální darwinismus trochu démodé a aniž bych rozporovala svoje dávné tvrzení, že lidé nejsou labutě, po přečtení tohoto článku bych chtěla k debatě nabídnout ještě další dva argumenty pro to, proč je monogamie pro lidstvo výhodná.

18.10.2011 v 15:08 | Karma: 35,97 | Přečteno: 9670x | Diskuse| Společnost

Eva Pallotto

Jak farmář kedlubničku nesklidil, ale hodně na ní vydělal

Véna Vaškůj byl vždycky takovej ňouma a ťululum. Kluci se mu smáli, na koupališti ho házeli do hluboký vody, protože věděli, že Véna plavání před holkama jen předstírá a na mělčině se pod vodou odstrkuje nohou. Vytáhli ho vždycky přitopenýho a nezapomněli mu stáhnout plavky, aby příště nemachroval. A Véna tehdá hrozil pěstičkou: "Jen počkejte, já vám ukážu, vy hajzlové!"

5.9.2011 v 20:20 | Karma: 32,31 | Přečteno: 4497x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Proč mají Japonsko a Indie problémy? Protože jsou xenofobní, kázal Biden

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky