Co si počneme s Tomášem Sedláčkem? Hlavně nezaspat!

S ekonomem Tomášem Sedláčkem je potřeba něco udělat.

Tomáš Sedláeekvypujeeno z konkureneního blogu, snad se pan autor nebude zlobit

Před nějakým časem jsem na mém autoradiu naladila BBC právě v okamžiku, kdy tam běžel rozhovor s nějakým pánem. Mluvil tak rozumně, že jsem kvůli němu dvakrát objela Střešovice, musela jsem si to prostě poslechnout celý.

Mluvil o ekonomii a politice, ale tak nějak jinak, než jak běžně slýcháváme. Říkala jsem si, to musí být nějaký starý pan profesor, mluvil tak moudře, s přesahem do ostatních oborů, nečernobíle. A pak na konci: "Děkujeme Vám, pane Sedláčku, za rozhovor." Zase ten Sedláček!

V posledním čísle Reflexu pod titulkem "Nevyspalý muž" ... zase Sedáček. A zase na výbornou.

Na konkurenčním blogu Sedláček ... perfektně a k věci.

V Hospodářkách - Sedláček.

Všude samej Sedláček, jen tam, kde bych ho nejraději viděla... žádnej Sedláček.

Se Sedláčkem je potřeba něco udělat.

Je zcela nerozum nechat ho v hrsti jedný banky, která ve svý pobočce v centru Prahy už půl roku není schopná nechat umýt výlohy. Je nerozum takovou hlavu používat jako lepší kalkulačku.

Tomáši Sedláčkovi je 31 let. Už ve svých 24 letech poradcoval Havlovi. Jednou jsme se ségrou v Jungmannce zahlédly divnou ohnivou hlavu, kterak si to na starodávném kole a v perfektním obleku vesele kličkuje mezi auty v koloně - jasně, Sedláček. Ano, je to lehce excentrický člověk. Kolik úspěšných bankéřů světa dojíždí do zaměstnání na kole?
Jako téma své diplomové práce si vybral téma "etika v ekonomii" - opakuji, etika v ekonomii. Velký VK tvrdí, že etika v ekonomii je nesmysl, luxus na který si musíte nejdříve vydělat. Hm. V Enronu si to mysleli taky. A americký banky... no o tom ani nemluvme.

Nemachruje, mluví a píše srozumitelně, hledá, ptá se. Podle svých vlastních slov si na svém blogu testuje svoje nápady a učí se(!) od těch, kdo s ním v diskusi debatují. Velmi sexy přístup. Všimněte si, že všichni ti "chytří" nedovolí aby s nimi někdo polemizoval. Čím víc toho člověk ví a čím líp to má srovnané, tím víc je obvykle v pohodě. Sedláček je hodně v pohodě.

Údajně spí jen několik hodin denně, nejraději však vůbec. Snad aby nezaspal. Supr, Sedláček nezaspí a tak bychom neměli zaspat ani my. Zaspíme a seberou nám ho ti chytřejší. Obsah jeho mozkovny bych zákonem vyhlásila za kulturní dědictví, aby to nemohl exportovat. A co mu sebrat pas? (to myslím samozřejmě v legraci)

Se Sedláčkem je prostě potřeba něco udělat.

Nemám moc ráda takovou tu stranickou pseudodemokracii. V konečném důsledku totiž znamená, že si volíte nějakou doktrínu, povětšině zcela nerealizovatelnou, prosazovanou partičkou ambiciozních hochů, kteří přesně ví co ... a jejichž "hodnota" se počítá tak maximálně podle toho, jak poslušní jsou ke svému panu předsedovi a jeho klanu neviditelných. Jsou to jen takoví panáci, poslanci, který někdo někam posílá - tam si Pepo stoupni a až na tebe kejvnu, tak zmáčkni tamdleten červenej čudlik.

Celý bych to zrušila a začala odznova. Každému občanovi bych rozdala modrý kamínek. Ten by poslal tomu, komu důvěřuje a koho by si přál delegovat do rady moudrých (to "moudrých" bych ráda zdůraznila). U koho by před barákem byla největší hromada, ten by prostě do tý politiky jít musel. No, nemusel, ale vykrucujte se z toho, že?

Svůj bych poslala Sedláčkovi.

Protože s tím Sedláčkem, s tím je vážně potřeba něco udělat.

 

Z blogu TS: "Tomáš Sedláček je hlavní makroekonomický stratég ČSOB. Působil jako poradce prezidenta Václava Havla a v letech 2004-2005 jako poradce ministra financí. Přednáší filozofii a ekonomii, dějiny ekonomických teorií a aktuality na FSV UK a hostuje na dalších univerzitách. Je stipendistou Yale University. Ze všeho nejraději jezdí na kole (nejrychlejší dopravní prostředek v centru prahy) a lyžuje."

Více o TS zde: WIKIPEDIA - jsou tam i odkazy na jeho blogy, rozhovory a články.

 


Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Pallotto | pondělí 10.11.2008 19:04 | karma článku: 41,36 | přečteno: 13335x