Život je krásný 5.

Týden utekl jako voda. Nebylo dne, aby se neviděli a nebylo snad minuty, aby na ní nemyslel.

Poprvé u něj strávila celou noc a on už si s ní nechtěl jen tak povídat, jako pár probdělých nocí předtím…kromě té první….tehdy toho moc nenamluvili. Ještě chvíli po tom, co usnula a její dech se zklidnil, pozoroval její tvář. Měl chuť jí přimáčknout k sobě a už nikdy nepustit. Neodolal a hřbet jeho ruky něžně přejel po její tváři, pak se přivinul k jejímu tělu a než usnul, zašeptal potichu ta dvě slova, která si zakázal říct nahlas….................zatím.

Dnešní noc u něj, teprve po ní zjistila, že otřepaná fráze: „kdybych teď měla zemřít, nelituju“ je až bolestně pravdivá. Navštívila s jeho pomocí obrovské výšky, z kterých se jen pomalu a dost dlouho vracela zpátky na zem. Nikdy předtím nic podobného nezažila a kdo jednou okusí, už se nespokojí s málem. Když pro nic jiného, tak pro tenhle okamžik stálo za to žít. Jen jí teď čeká ten poslední krok, skoncovat ten předešlý život s tím druhým, je to fér.

Pravda, on se sice moc fér nechoval. Tehdy jen tušila, že všichni znali jeho problémy, o kterých sama neměla ani tušení, nikdo však nenašel odvahu varovat ji. Po jeho prvním přiznání, jen toho co musel, odpustila, nabídla pomocnou ruku, aby později následovala další přiznání, další pochopení…..odpuštění a nakonec zbyla jen hořkost. Hořkost, se kterou ztratila veškeré zábrany chovat se tak, jak se poté chovala. Nejdřív snad vzdor, vztek a chuť ublížit mu....…tak jako on ublížil jí……. Možná ho donutit, aby se zachoval jako chlap a odešel sám. Život s ním se stal jen jakýmsi morálním svazkem před okolím a rodinou, se strachem nevehnat ho do bažin, ve kterých by zcela jistě skončil. A pak…potkala JEHO a dnes  právě proto, že ví, jaké to je, když zmizí roky života kdesi na smetišti a už není síl zkoumat co byla pravda a co lež, se chce chovat fér k oběma.

***

Předběhl ji. Když se po týdnu vrátil domů a zjistil, že stále nekomunikuje tak, jako dřív, zeptal se. Zamlčovat určité okolnosti není zase tak složité, ale lhát do očí neuměla. Na přímou otázku zda někoho má, odpověděla po pravdě, že ano. Následovalo ticho………….. ticho dlouhé skoro tři hodiny, za tu dobu jí píply dvě zprávy a ona se bála odpovědět, přestože věděla, že ON ví, co se právě děje. Čekala, že tohle přiznání vše vyřeší, že si ten druhý konečně sbalí všechny svoje věci a odejde, teď hned a bez rozmýšlení. Ulevilo se jí a alespoň trochu měla pocit, že přesto všechno jednala férově. Mýlila se, naprosto nečekala to, co následovalo po třech hodinách ticha.

Ten neškodný protivník, jak si původně myslela, jejím přiznáním získal ohromnou sílu. Sílu bojovat o ní, s kýmkoliv…… i s ní samotnou. Zatočil onou životní ruletou opravdu dokonale a ukázal to, co od něj očekávala dřív, mnohem dřív....... Stal se chlapem jak hora, který vstal z vlastní hrobky, kam se dobrovolně pohřbil zaživa a nemínil ji jen tak předat někomu jinému i s vlastním věnováním.

Při třetím pípnutí se zavírá do koupelny, aby mu konečně odpověděla, že se nemusí bát, pravda už vyšla najevo a teď přichází fáze rozchodu. Lhala……… přesto, že ona lhát neumí……mu napsala zprávu, aby uklidnila jeho……… i sebe. Věřila, že tohle ustojí……. že si dokáže jít za tím co chce………… že se dokáže zbavit balvanu tížícího její kotník. Ale představovala si to moc jednoduše.

Najednou si uvědomuje, že ten, kterého jí bylo vlastně jen líto, je odhodlán bojovat víc, než do konce. V jednu chvíli se náhle ocitá v jeho objetí, pevném sevření, kterým jí dává jasně najevo, že ji nehodlá jen tak pustit a vzápětí padá na zem první kus jejího oblečení…..

***

Naposledy jí viděl ráno, ve své vlastní posteli, stále ji vidí, její vlasy jen tak rozhozené po celém polštáři, její přivřené oko, zatímco tím druhým se na něj laškovně dívá, když jí pokládá na stůl hrnek s vonícím kafem. Protahuje se a on pozoruje každý záhyb jejího nahého těla a tolik touží se k němu přivinout. Neodolá………a teď už je večer, píše jí třetí zprávu a ona neodpovídá. Přestože tuší, co právě říká tomu druhému, přestože věří, a stále nepřestává věřit, že její volba padla na něj, chce si být jistý, že se nic neděje, ale jeho srdce buší na poplach zlým tušením.

Pokračování:
Život je krásný 6.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivet Palasiewicz | pondělí 27.12.2010 14:39 | karma článku: 7,78 | přečteno: 796x
  • Další články autora

Ivet Palasiewicz

Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů.

Ačkoliv je internet plný návodů na to, jak se připravit na bankovní produkty a na co si dávat největší pozor, teprve špatná zkušenost vás dostatečně naučí. Nikdy vám totiž nikdo neřekne celou pravdu, byť byste byli sebeobezřetnější.

15.1.2012 v 10:28 | Karma: 35,36 | Přečteno: 6833x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Jak zrušit trvalý pobyt osobě ve vlastním bytě?

Tak na tuto otázku by se dalo odpovědět celkem jednoduše – těžko. Ale začněme popořadě. Stává se, že lidé mají v bytě osobu přihlášenou k trvalému pobytu, která se následně odstěhuje a důvod jejího trvalého pobytu tímto pomine. Má-li se kam přestěhovat, není žádný problém, úřad vše zařídí takřka na počkání. Problém nastává ve chvíli, kdy majitel bytu požaduje zrušit trvalé bydliště osobě, která se nemá kam přihlásit.

6.12.2011 v 14:12 | Karma: 29,48 | Přečteno: 3026x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Petice učitelů? Proč?

Nemyslela jsem si, že k tématu učebních osnov na školách někdy budu psát, ale dnešní zpráva o petici učitelů proti znovu zavedení povinných osnov ve školách mě k tomu přiměla.

13.4.2011 v 9:42 | Karma: 22,35 | Přečteno: 1242x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Já jsem Bůh, kdo je víc???

Když se vám takhle v půl čtvrté ráno nasune do postele skoro čtyřletý junior, který to nedělá, víte, že máte problém. Trvalo mu asi půl hodiny, než z něj konečně vypadl důvod noční návštěvy. Bolelo ho ouško.

8.4.2011 v 11:36 | Karma: 24,95 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Pro blaho státní kasy radši chcípni!

Poslední dobou se nestačím divit a dlouho zůstávám překvapeně zírat s otevřenou pusou, co chytrého zase vypadne z našich pánů politiků. Dnešní prohlášení ministra Hegera o tom, že se bude vést diskuze o efektivnosti zachraňování nedonošených dětí, byla opravdu už tou pomyslnou poslední kapkou.

4.4.2011 v 20:46 | Karma: 32,48 | Přečteno: 1688x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Špičky ODS řeší, jak naloží s Novotným. Ve hře je vyhazov i výzva k odchodu

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  18:35

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného to není úplně dobrý den. Nejprve mu ráno...

Děti málo sportují, tloustnou. Změnit to má nový taneční projekt

14. května 2024  18:33

Sportovní aktivita dětí klesá, naopak se zvyšuje výskyt nadváhy, nebo i obezity. Jedním z důvodů je...

Bulovka po záměně pacientek propustila zaměstnankyni, další je pod dozorem

14. května 2024  18:18

Fakultní nemocnice Bulovka propustila kvůli tragické záměně pacientek jednu zaměstnankyni. Další...

Prezident fandil na střídačce. Hokejové mistrovství přitahuje známé osobnosti

14. května 2024  17:52

Mistrovství světa v hokeji přilákalo pozornost politiků, sportovních hvězd a dalších známých...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
Jsem naprosto obyčejná ženská, rebel už od dětství, vrhající se do všeho po hlavě pod heslem: "co mě nezabije, to mě posílí" a snad i díky tomu matka čtyř dětí, toho času na rodičovské dovolené.