Život je krásný 3.

Večer v práci přemýšlí nad právě prožitou nocí, novým začátkem a nedořešeným koncem předchozího vztahu, který již v podstatě dávno skončil…aspoň pro ní.

Bilancuje nad celým svým dosavadním životem, co vlastně chce, co bude dál? Zítra se vrátí z týdenní služebky ten druhý, se kterým dosud sdílí jeden byt. Po třech letech společného žití se už vlastně vůbec netěší, pryč jsou ty chvíle kdy skákala do jeho náruče sotva se zjevil ve dveřích a dlouho, velmi dlouho tiskla svoje tělo k jeho, líbajíce ho tak vášnivě, až se jim oběma motala hlava.

Napsal tenhle týden dvacet zpráv a jeden dopis. Plný omluv a pokory, prosby o odpuštění…kolikrát ještě? Kolikrát člověk dokáže odpustit…………obává se, že už to nedokáže spočítat…zapomenout….zapomenout ale nedokáže, byť by mu odpustila cokoliv. A pak se ve vzpomínkách vrací k dnešní noci, spíš brzkému ránu, poprvé po dlouhé době měla pocit, že je sama sebou, žádná póza, kterou by zastírala fakt, že se jí život moc nevyvedl.

Co z toho, že každého rozpálí do běla, posadí údivem na zadek a pak dělá drahoty s telefonním číslem, protože přistoupila na tu jejich hru. Urvat si od života to, co chce, to, co jí zajímá, uspokojuje. Uspokojuje? Co ji uspokojuje na tom, že naruší jejich prostor, rovnováhu a totálně je vykolejí tak, že zblbnout a rosí se jim oči, když pak rychle opouští jejich lože, aniž by vlastně měli šanci ji pokořit. Vítězství? V čem? Ten o koho stála není, to torzo, které z něj zbylo po tom všem, co vyplulo na povrch, už se nikdy nestane tím správným spoluhráčem a přesto má strach. Obyčejný strach, že ten noční sen byl zase jen pouhým snem, opojením nočního splynutí v jeden celek a až se projeví naplno….zbude jen ten krásný sen.

***

Pomalu jen velmi pomalu se blíží ke svému bytu, aby vyřešil to, co se mu nedařilo vyřešit už měsíc. Chce se mu spát, přemýšlet, snít….snít o NÍ. Nechce teď hned s tou druhou nic řešit, vysvětlovat, končit. Prosí zbytečně, vždy vydrží jen pár minut a ta slova, kterými ji poté definitivně vykazuje ze svého bytu i života, už nedokáže zastavit. Uražená, ponížená, zlá, rozlícená a hysterická…..marně v tom všem hledá tu, jež kdysi miloval.

Při tom všem, co se odehrává v jeho naprosté blízkosti, myslí na NÍ. Touží jí obejmout, pohladit její divoké a nepoddajné vlasy, hebkou tvář s téměř dětskými ďolíčky, zadívat se jí do očí a snít svůj krásný sen. Sen o NÍ a o něm. Ta druhá ho vrací zpět do reality, nechápe sám sebe proč obětoval tolik času ze svého života, aby právě s ní něco budoval. Všechno rozbila na padrť a se vzdorovitým výrazem malého dítěte se snaží vynutit si jeho smutek. Smutek nad tím, že ho opouští…konečně…definitivně…..cítí úlevu, paradoxně se nikdy necítil líp, než když její hysterický řev a vzlykot utichl navždy. Vnímá ticho svého bytu a konečně se pokouší o spojení se světem. Světem, v kterém chce žít a v kterém je ONA. Pár větami popíše předešlých pár hodin s tou největší lehkostí, které je schopen jen díky vzpomínce na NÍ. Pípne odpověď a v ní …. nabízená káva, nebo náruč. Bral by obojí…píše odpověď a během pár okamžiků se brodí závějemi a tmou vstříc novému osudu, životu, naději.

***

Další nádherná noc, je to sen a ON je zosobněním toho snu. Jen nerada si přiznává jak krásně je jí v jeho náruči, jak volná se cítí vedle jeho slov, jak krásný by život mohl být……s NÍM. Bláznovství, zná ho pár hodin a má pocit, že celý život. Ví, že on svůj život vyřešil a co ona? Najde v sobě znovu tu sílu co kdysi a udělá jednou provždy za vším tlustou čáru, aby mohla začít znovu? Dokáže sbalit všechny vzpomínky a věci do jedné krabice, kterou tomu druhému postaví ke dveřím? Nebo se zase spokojí s málem a bude žít život, který ji unavuje a ničím nenaplňuje? Nechce přemýšlet nad tím, že zítra HO neuvidí, že bude s tím druhým. Možná naposledy, možná.

Nechce jí nutit. Ví vše, vše o jejím současném životě, poodhalila mu kousek i dávné minulosti a teď je jen na ní, jak se s tím vypořádá. Ví, že mu stojí za to počkat. Vydržet, získat jí a zvítězit. Věděl to, hned první okamžik věděl, že ONA je ta pravá, ta, která se neopouští, ta, kvůli které by člověk dokázal cokoliv. Jen si nebyl jist, že to ví i ona.

***

To ráno jí opouští těžce, doufá, že jí zase brzo uvidí, teď už se nedokáže tvářit tak, že je nad věcí, protože už nad vším dávno ztratil kontrolu, hned poté co mu ONA dokonale zamotala hlavu. Netouží po ničem jiném, než po její přítomnosti, po jejím smíchu, dotecích. Kdyby to bylo v jeho moci, vzal by si jí sebou hned teď. Přestože si nemohl být jistý, zda ona to cítí stejně jako on.

 

Pokračování:
Život je krásný 4.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivet Palasiewicz | sobota 25.12.2010 0:39 | karma článku: 6,98 | přečteno: 775x
  • Další články autora

Ivet Palasiewicz

Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů.

Ačkoliv je internet plný návodů na to, jak se připravit na bankovní produkty a na co si dávat největší pozor, teprve špatná zkušenost vás dostatečně naučí. Nikdy vám totiž nikdo neřekne celou pravdu, byť byste byli sebeobezřetnější.

15.1.2012 v 10:28 | Karma: 35,36 | Přečteno: 6833x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Jak zrušit trvalý pobyt osobě ve vlastním bytě?

Tak na tuto otázku by se dalo odpovědět celkem jednoduše – těžko. Ale začněme popořadě. Stává se, že lidé mají v bytě osobu přihlášenou k trvalému pobytu, která se následně odstěhuje a důvod jejího trvalého pobytu tímto pomine. Má-li se kam přestěhovat, není žádný problém, úřad vše zařídí takřka na počkání. Problém nastává ve chvíli, kdy majitel bytu požaduje zrušit trvalé bydliště osobě, která se nemá kam přihlásit.

6.12.2011 v 14:12 | Karma: 29,48 | Přečteno: 3026x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Petice učitelů? Proč?

Nemyslela jsem si, že k tématu učebních osnov na školách někdy budu psát, ale dnešní zpráva o petici učitelů proti znovu zavedení povinných osnov ve školách mě k tomu přiměla.

13.4.2011 v 9:42 | Karma: 22,35 | Přečteno: 1242x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Já jsem Bůh, kdo je víc???

Když se vám takhle v půl čtvrté ráno nasune do postele skoro čtyřletý junior, který to nedělá, víte, že máte problém. Trvalo mu asi půl hodiny, než z něj konečně vypadl důvod noční návštěvy. Bolelo ho ouško.

8.4.2011 v 11:36 | Karma: 24,95 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Pro blaho státní kasy radši chcípni!

Poslední dobou se nestačím divit a dlouho zůstávám překvapeně zírat s otevřenou pusou, co chytrého zase vypadne z našich pánů politiků. Dnešní prohlášení ministra Hegera o tom, že se bude vést diskuze o efektivnosti zachraňování nedonošených dětí, byla opravdu už tou pomyslnou poslední kapkou.

4.4.2011 v 20:46 | Karma: 32,48 | Přečteno: 1688x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Soud muži potvrdil výjimečný trest za vraždu tety, ve vězení strávil už 28 let

14. května 2024  10:21

Recidivista Tomáš Páv si odpyká 25 let vězení za majetkově motivovanou vraždu své tety v Jablonci...

Fritzlovi opět povolili přesun do běžného vězení. Pak ho možná pustí úplně

14. května 2024

Na doživotí odsouzený Rakušan Josef Fritzl, který 24 let věznil a znásilňoval svou dceru, se ze...

Modernizace čáslavské základny spolkne miliardy. Obrana hledá projektanty

14. května 2024

Premium Letecká základna u Čáslavi se před příchodem nových stíhaček F-35 zásadně promění. Celkovou...

Putin vyrazí na avizovanou návštěvu Číny, bude jednat se Si Ťin-pchingem

14. května 2024  9:57

Ruský prezident Vladimir Putin navštíví ve čtvrtek a v pátek Čínu, kde se mimo jiné setká se svým...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
Jsem naprosto obyčejná ženská, rebel už od dětství, vrhající se do všeho po hlavě pod heslem: "co mě nezabije, to mě posílí" a snad i díky tomu matka čtyř dětí, toho času na rodičovské dovolené.