Život je krásný 2.

Už je dávno po půlnoci a to něco v ní jí stále velí ještě zůstat a počkat. Ale jak dlouho? Přestože se k němu nachomýtla při tanci, pozornost jí věnoval pouze jeho společník a dost jasnou. Tím usoudila, že opravdu není gay ani jeden z nich a tím víc jí ON začal přitahovat, ani sama neví, proč už to dávno nevzdala.

 

Vzdává to, nechává se pozvat někým jiným na jedno k baru, s podmínkou, že to jedno bude cola a jen díky tomu, že toho, kdo ji zve, velmi dobře zná. On se jejích spárů obávat nikdy nemusel, protože i ona uznávala nedotknutelnost za určitých podmínek. Z úvah jí vyruší jen nabízená cigareta a vzápětí prosba o tanec. Kolena se jí znovu podlomí a svět se začne točit mnohem rychleji. Měla by váhat, aspoň náznakem zaváhání mu vrátit ty tři hodiny čekání na NĚJ, ale tělo jí neposlouchá. Omámená náhlým pocitem, který nedokáže definovat se nechá vzít do náruče a odnést pod úroveň baru o pár schodů níž, na parket.

Nevnímá, nikoho a nic kolem sebe. Vidí jen ty oči…její oči … věděl moc dobře, proč se tolik bál do nich nahlédnout. Podíval se jednou a už není cesty zpět, cítil, že celý zbytek života by se dokázal utápět v těch nádherně průzračných tůních. Věděl, že už ten živočišný pohled ze svých vzpomínek nikdy nevymaže.

Nechápe sám sebe, když o chvíli později proniká zakázaným prostorem jejích úst a pokusí se ochutnat dosud nepoznané, přestože ten uvnitř něj ho napomíná, aby tolik nespěchal, nedokáže si pomoci a vsází vše na jednu jedinou kartu. Polovičatých věcí už měl v životě dost, pokud má mít jeho život nějaký smysl, chce vše a nebo nic, o polovičatost už nestojí. Věděl to a věděl co všechno dává jako protihodnotu. Neodtáhla se, zprvu lehce jako když motýl přejede svým třepotavým křídlem po hřbetu ruky, opětovala jeho letmý polibek a pak už neskrývaná touha a vášeň prolétla do jejích úst, stejně jako do jeho. Svět přestal existovat. Byli jen oni dva, nikdo jiný.

***

Doprovodil jí a přestože chtěl odejít, nedokázal její pozvání odmítnout. Studený čaj jako němá výčitka stále ještě stál na stole, když po pár hodinách odcházel. Přestože si byl jistý, že už ji nikdy neuvidí, nedokázal mlčet o své touze s ní kráčet životem. Po jejím boku zestárnout a její oči si zcela sobecky uzmout pouze pro sebe. To co zažil, předčilo všechny jeho představy, vše co se o takových jako ona říkalo, tuhle noc zažil na vlastní kůži a věděl, že pokud už dál nebude nic, jeho další hledání nemá smysl. To co představovala ONA se hledá jen těžko, velmi těžko.

Neměla v úmyslu porušit onen slib, který si z počátku večera dala. Nechtěla další výbuch vášně a rozkoše, údiv v jeho očích a číst v nich to, co četla vždy. Věděla však, že nechce aby odešel. Opřená hlavou o jeho rameno, nucena zvrátit hlavu, když hleděla do jeho očí, připadala si tak maličká, jako nikdy předtím a chtěla, aby se čas zastavil. Ani sama neví jak k tomu došlo, že jejich těla splynula v jedno jediné, její dech se srovnal s jeho a pak ON svoje pulzující srdce položil k jejím nohám ještě než odešel. Neměla odvahu položit vedle jeho srdce to svoje, nevěděla zda ji k tomu vůbec někdy najde a přesto neodmítla. Prohlížela si ten velký dar a nechápala sama sebe, ani jeho. Jedna jediná noc, co změní celý život.

***

Potichu se plíží do svého bytu a marně doufá, že na něj čeká opuštěný. Stála ve dveřích do kuchyně jako němá hrozba a okamžitě spustila proud výčitek, jen co zavřel svými zády dveře. Chtěl se konečně vydýchat, zasnít a vrátit o pár hodin zpět v čase. Nechtěl jí poslouchat, nechtěl jí vidět, nechtěl s ní dýchat stejný vzduch, chtěl aby se rozplynula jako letní bouře, praskla jako bublina a spolu s ní zmizel i rok jejich společného života. Už nikdy, nechtěl vzpomínat na neustálé hádky, nekonečné pronásledování, slídění v jeho telefonu, počítači, kapsách. Žárlivé scény, končící nic neříkajícím sexem, který byl jen o ní, o jejích potřebách o jejích pocitech a on se vedle ní ztrácel a přesto nedokázal zařvat. Až dnes, tedy vlastně včera…..než potkal JÍ, konečně dokázal jasně a stručně formulovat vše co cítil a necítil a co vlastně chce. Přesto tu stojí, nevyspalá, naštvaná, plná zášti. Nechce, už nechce dál…ONA mu dala sílu, ví, že teď už dokáže vše, vše co měl už dávno dokázat sám. Pospíchá, pár vět na definitivum opravdu nestačí, slibuje, že večer vše vyřeší, v klidu, bez emocí, definitivně.

Cestou do práce píše JÍ, nicneříkající zprávu z které snad pochopí, že pro něj nebyla jen nočním přeludem a doufá, že tím přeludem nebyl on sám, pro NI. Ve chvíli, kdy jeho telefon pípne JEJÍ odpověd má chuť tančit a zpívat a odbouchnout šampaňské, křičet do světa, že ONA existuje. Byť by to bylo předčasné, jemu stačí, že prostě odpověděla.

 

Pokračování:
Život je krásný 3.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivet Palasiewicz | pátek 24.12.2010 18:22 | karma článku: 7,88 | přečteno: 1008x
  • Další články autora

Ivet Palasiewicz

Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů.

Ačkoliv je internet plný návodů na to, jak se připravit na bankovní produkty a na co si dávat největší pozor, teprve špatná zkušenost vás dostatečně naučí. Nikdy vám totiž nikdo neřekne celou pravdu, byť byste byli sebeobezřetnější.

15.1.2012 v 10:28 | Karma: 35,36 | Přečteno: 6833x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Jak zrušit trvalý pobyt osobě ve vlastním bytě?

Tak na tuto otázku by se dalo odpovědět celkem jednoduše – těžko. Ale začněme popořadě. Stává se, že lidé mají v bytě osobu přihlášenou k trvalému pobytu, která se následně odstěhuje a důvod jejího trvalého pobytu tímto pomine. Má-li se kam přestěhovat, není žádný problém, úřad vše zařídí takřka na počkání. Problém nastává ve chvíli, kdy majitel bytu požaduje zrušit trvalé bydliště osobě, která se nemá kam přihlásit.

6.12.2011 v 14:12 | Karma: 29,48 | Přečteno: 3026x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Petice učitelů? Proč?

Nemyslela jsem si, že k tématu učebních osnov na školách někdy budu psát, ale dnešní zpráva o petici učitelů proti znovu zavedení povinných osnov ve školách mě k tomu přiměla.

13.4.2011 v 9:42 | Karma: 22,35 | Přečteno: 1242x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Já jsem Bůh, kdo je víc???

Když se vám takhle v půl čtvrté ráno nasune do postele skoro čtyřletý junior, který to nedělá, víte, že máte problém. Trvalo mu asi půl hodiny, než z něj konečně vypadl důvod noční návštěvy. Bolelo ho ouško.

8.4.2011 v 11:36 | Karma: 24,95 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Pro blaho státní kasy radši chcípni!

Poslední dobou se nestačím divit a dlouho zůstávám překvapeně zírat s otevřenou pusou, co chytrého zase vypadne z našich pánů politiků. Dnešní prohlášení ministra Hegera o tom, že se bude vést diskuze o efektivnosti zachraňování nedonošených dětí, byla opravdu už tou pomyslnou poslední kapkou.

4.4.2011 v 20:46 | Karma: 32,48 | Přečteno: 1688x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

A z nebe padaly peníze. Akce tiktokera v Curychu se zvrtla, v davu se zranilo dítě

14. května 2024  15:27

Švýcarský tiktoker Oracle o víkendu vyvolal rozruch v Curychu, když ohlásil, že na tamní louce...

V cele slavkovské věznice hořelo, odsouzenci a dozorci se nadýchali kouře

14. května 2024  14:53,  aktualizováno  15:26

Při požáru vybavení jedné z cel v areálu věznice v Horním Slavkově na Sokolovsku zasahovaly v...

Prima a Nova se domluvily s provozovatelem dalšího úložiště

14. května 2024

Komerční televizní vysílatelé sdružení v Asociaci komerčních televizí udělali další krok k ochraně...

Rozsáhlé pátrání ve Francii. Útočníci přepadli dodávku a osvobodili vězně

14. května 2024  14:48

Skupina čtyř ozbrojených mužů ve dvou vozidlech přepadla poblíž francouzské obce Incarville...

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
Jsem naprosto obyčejná ženská, rebel už od dětství, vrhající se do všeho po hlavě pod heslem: "co mě nezabije, to mě posílí" a snad i díky tomu matka čtyř dětí, toho času na rodičovské dovolené.