Život je krásný 10.

Její svět, virtuální svět, do kterého se ukryla přede všemi. Anonymní zpovědnice všech pocitů plná anonymních posluchačů, někdy i našeptávačů.

Proč vždy tolik odmítala nakouknout do téhle vymoženosti moderního světa? Je to tak snadné……….. stránka a chatovacím oknem………… šeptat, sdělovat nemožné, tajné, nebezpečně osobní, bez tváří své i ostatních. Pomáhá to. Tak zatraceně moc to pomáhá, že jí ten venkovní svět  přestává zajímat. Její práce, kam se po měsíci neschopenky vrátila, jí umožňuje brázdit v těch tajných, hlubokých, mnohdy i zakázaných vodách celé hodiny, noci, dny.

Už několik týdnů na ubytovně bloumal od ničeho k ničemu a většinu času trávil jen tupým zíráním do neznáma. Uvědomoval si, že nemá na nic náladu, neměl chuť k jídlu, v noci se divoce převracel na posteli a v práci se nedokázal soustředit vůbec na nic. Tolik chtěl prolomit tu bariéru ticha, která narostla mezi nimi, ale každý pokus selhal. Nechtěla s ním nic probírat a on tolik potřeboval řešit jiný život, než ten svůj. Jen to ho celou dobu drželo nad vodou, pocit že nemůže selhat, když na něj ona spoléhá a teď?……Najednou ho nepotřebuje,. možná už ani nechce a on tolik touží po tom, se jí přiblížit.

***

Pořád si nechtěla připustit, že se v jejich vztahu něco tak moc změnilo, jak se jí snažil naznačit. Snad by s ním i pobírala hromadu věcí, vždycky se nadechla…..a pak zase vydechla, protože bylo daleko snazší napsat svůj problém někde na sklo v anonymním kruhu virtuálních přátel.

Utíká před ním, už mu nevymluví, že ne, určitě už svoje problémy řeší s někým jiným, stejně tak, jako kdysi s ním……..jak dávno mu to připadá a přitom je to jen pár měsíců. Jak strašně rád by vrátil čas, znovu by s ní probíral celý její život téměř od prvních krůčků, jen kdyby už konečně začala mluvit, místo psaní. Navrhla mu, aby šel za ní, do jejího virtuálního vysněného světa bez bolesti, ale všude tam na ní útočí jiní, vidí to i když vlastně nevidí, ale tuší. Tolik nástrah, tolik nabídek, nevěří, prostě odmítá uvěřit, že ona je nevidí.

Ten večer, kdy jí po strašně dlouhé době vytáhl mezi živé lidi, tam, kde jí tehdy poznal, se opil. Po cestě domů začal jeho dlouhý neúnavný monolog výčitek, směšných podezření a návrhů řešení…pro ni a ona si poprvé uvědomila, že je to on, kdo potřebuje pomoc. Tehdy poprvé spal v jiné místnosti a ráno přišel se svěšenými rameny a všeříkajícím pohledem. Nevyčítala nic a vzala ho k sobě…do svého světa.

***

Pořád se v té společnosti cítil nesvůj, chvíli mu trvalo než pochopil hru na schovávanou, kterou tu všichni hrají a během té doby to několikrát vzdal, aby se znovu, po nějaké chvíli, vrátil. Přestože jí byl o něco blíž, stále mu něco chybělo, něco, na co si celý ten čas, kdy o ní bojoval, zvykl. Vždy věděl, nebo měl alespoň ten pocit, že ví, na čem je, co může očekávat, tady si nebyl jist téměř ničím…a nikým. Pořád jí nepoznával a pořád mu strašně chyběla. A pak jeden ten večer, kdy byl v její blízkosti alespoň díky internetu se seznámil s tou druhou. Zaujala ho, tahle „veselá holka“. Byla tak nakažlivě upřímná a veselá, že konečně zažil ten popisovaný pocit, civějícího blba na světlo monitoru. Usmíval se, mnohdy i nahlas, sám ve ztemnělém pokoji ubytovny a cítil zvláštní napětí i vzrušení, tak moc mu připomínala něco hodně známého, něco po čem se mu strašně stýskalo, něco, bez čeho už nedokázal žít.

Pokračování:
Život je krásný 11.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivet Palasiewicz | úterý 4.1.2011 11:50 | karma článku: 9,20 | přečteno: 709x
  • Další články autora

Ivet Palasiewicz

Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů.

Ačkoliv je internet plný návodů na to, jak se připravit na bankovní produkty a na co si dávat největší pozor, teprve špatná zkušenost vás dostatečně naučí. Nikdy vám totiž nikdo neřekne celou pravdu, byť byste byli sebeobezřetnější.

15.1.2012 v 10:28 | Karma: 35,36 | Přečteno: 6833x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Jak zrušit trvalý pobyt osobě ve vlastním bytě?

Tak na tuto otázku by se dalo odpovědět celkem jednoduše – těžko. Ale začněme popořadě. Stává se, že lidé mají v bytě osobu přihlášenou k trvalému pobytu, která se následně odstěhuje a důvod jejího trvalého pobytu tímto pomine. Má-li se kam přestěhovat, není žádný problém, úřad vše zařídí takřka na počkání. Problém nastává ve chvíli, kdy majitel bytu požaduje zrušit trvalé bydliště osobě, která se nemá kam přihlásit.

6.12.2011 v 14:12 | Karma: 29,48 | Přečteno: 3026x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Petice učitelů? Proč?

Nemyslela jsem si, že k tématu učebních osnov na školách někdy budu psát, ale dnešní zpráva o petici učitelů proti znovu zavedení povinných osnov ve školách mě k tomu přiměla.

13.4.2011 v 9:42 | Karma: 22,35 | Přečteno: 1242x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Já jsem Bůh, kdo je víc???

Když se vám takhle v půl čtvrté ráno nasune do postele skoro čtyřletý junior, který to nedělá, víte, že máte problém. Trvalo mu asi půl hodiny, než z něj konečně vypadl důvod noční návštěvy. Bolelo ho ouško.

8.4.2011 v 11:36 | Karma: 24,95 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Pro blaho státní kasy radši chcípni!

Poslední dobou se nestačím divit a dlouho zůstávám překvapeně zírat s otevřenou pusou, co chytrého zase vypadne z našich pánů politiků. Dnešní prohlášení ministra Hegera o tom, že se bude vést diskuze o efektivnosti zachraňování nedonošených dětí, byla opravdu už tou pomyslnou poslední kapkou.

4.4.2011 v 20:46 | Karma: 32,48 | Přečteno: 1688x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Co si to dovoluješ, hádal se senior se strážníkem. Přímo před ním šel na červenou

14. května 2024  10:27

Vyhrocenou situaci řešil v minulém týdnu strážník městské policie v Praze 4. Upozornil seniora,...

Za ubodání otce a zranění matky dostal cizinec osm let, k činu se přiznal

14. května 2024  8:41,  aktualizováno  10:25

Za usmrcení otce a bodnořezné zranění matky v bytovém domě v Tovačově na Přerovsku potrestal dnes...

Ukrajinské zajatce je třeba rovnou zabíjet, vyzval šéf neonacistické Rusiče

14. května 2024  10:23

Ukrajinské válečné zajatce je potřeba bez milosti zabíjet, vyzval v neděli Alexej Milčakov, šéf...

Vojenská pomoc USA už přijíždí na Ukrajinu, ujistil Blinken v Kyjevě

14. května 2024  6:32,  aktualizováno  10:23

Vojenská pomoc z nedávno schváleného amerického balíku pomoci už začala přijíždět na Ukrajinu a...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
Jsem naprosto obyčejná ženská, rebel už od dětství, vrhající se do všeho po hlavě pod heslem: "co mě nezabije, to mě posílí" a snad i díky tomu matka čtyř dětí, toho času na rodičovské dovolené.