Život je krásný 1.

Život je krásný a krutý, život je pohádka, okořeněná hororem, dlouhý téměř nekončící příběh…až tedy jednou…….. skončí navždy. Nic v něm není zakázáno, co druhým neubližuje a na jejich názoru až tak nezáleží, většinou…..

 

***

Vědoma si toho co dokáže, svým pohledem, svým tělem, sebou samou, jednala tak s nimi. S muži. Neví s kolika, dávno už je nepočítá. Po období, kdy jakoukoliv jejich pozornost brala jako projev lásky, zamilovanosti, úcty…….a pak…přišlo kruté vystřízlivění. Pokaždé padla obličejem přímo na zem a nebyla to vůbec malá výška. Pokaždé si pořádně natloukla a život pro ní mnohdy ztrácel smysl.

Už nikdy, nikdy více….nikdo nebude zacházet s jejím srdcem jako s onucí…nikdo. Jen ona sama si zvolí…koho chce…kdy chce a vezme si to, co dává on, ne ona. Vysocí, urostlí........ stáli za hřích……jeden jediný pohled..... jiskrné oči, čiší z nich chtivost…..tak pojď a vezmi si mě…..nebo ne…raději já tebe….tak jak chci, tak jak se mi to líbí, tak, jak to mám ráda. Otazníky v jeho očích zda mu zavolá a ona ví že nikdy…nikdy více….možná když nás osud svede znovu dohromady. Třeba, snad….

Ano přesně to si zaslouží, žádný zájem, žádná náklonnost, už vůbec nelze spekulovat o lásce, ale kupodivu necítí ani zášť, nenávist, ne k nim, snad k někomu jinému. Tolik hlav ztracených a podaných na zlatém tácu a s díky, leckdy i bez díků, odmítnutých. Tak to má být, nikdy už nikomu nenabízet vlastní hlavu, nikdy!

Pak jednou její oči, tak jako mnohokráte předtím, přelítnou celou nabídku, vyhodnotí každý obal a jen tak nenuceně, naprosto samozřejmě míří pryč, nahoru k baru. Během toho malého okamžiku smysly zaznamenají jeden jediný stín…..jeden a přesto všechny převyšuje. Kolena se pomalu podlomí a vnitřní rovnováha je ta tam. ON . Jeho přítomnost vnímá celým svým tělem a ví, že dnes nechce vybírat. Dnes chce být vybrána…jím.

***

Jaký smysl má jeho život? Pořád to samé…….nová naděje… poznání… zklamání… vztek…hořkost…jen hořká pachuť ulpívá v něm samém. Už nechce, vzdává se bez boje a nadobro, definitivní kapitulace. Samota je jeho krédo do dalších dnů. Už nikdy, nikdy více nedovolí, aby mu některá ublížila. Bylo jich dost, už je nepočítá, všechny lásky velké, malé i největší, byly jen pouhou životní etapou, ke konci téměř bez děje.

Poslední hádka, poslední slova…poslední den? Snad. Rozum mu velí vyklidit pole…pryč…nechce říct víc, než je zapotřebí, řečeno už bylo dost. Vyzváněcí melodie telefonu je vysvobozením. Odchází a v duchu doufá, že nejen z bytu. Kamarád dokáže rozehnat jeho chmury tak rychle, že se až sám diví. Ostatně od té doby co se přátelí s obsahem jakékoliv lahve je opravdový kamarád víc než cokoli.

Něco ho přinutilo podívat se tam, možná že pohledy ostatních u stolu. Uviděl JI, snad až příliž rychle v duchu přehodnotil celý svůj život, tím i šance a uhnul pohledem právě ve chvíli, kdy se mohl setkat s tím jejím. Už dopředu věděl co by uviděl i na dálku v jejích očích…výsměch, pohrdání, takové jako ona nejsou pro něj a i kdyby nějakým velkým nedopatřením byly, stejně nevydrží, žádná nevydržela, i když …………. ještě žádná nebyla jako ona.

***

Nezájem. Ani se na ní nepodíval a ona cítí, že netouží po ničem jiném, než jeho pohledu. Tak aby mohla cudně sklopit zrak a dát najevo svůj zájem. Víc nechce, ani sama neví proč. Poslední dobou si vždy brala to co chtěla, bez studu, otázek, telefonních čísel, výčitek. Něco uvnitř jí samé jí káže neudělat to, co vždy. Něco, co nedokáže definovat, ovlivnit, ji nutí myslet na NĚJ. Jen nedokáže vymyslet způsob náhodného seznámení.

Přestože si zakázal přemýšlet nad ní, občas nevydrží a jeho pohled sklouzne jejím směrem. Má štěstí, pokaždé unikl přímé konfrontaci jejích očí. Mnohdy vůbec nevnímá o čem se u stolu mluví, jen když se začne mluvit o NÍ. Ztrácí poslední zbytky odvahy, tohle je prostě jiná kategorie.

 

Pokračování:
Život je krásný 2.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivet Palasiewicz | pátek 24.12.2010 12:05 | karma článku: 7,41 | přečteno: 1005x
  • Další články autora

Ivet Palasiewicz

Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů.

Ačkoliv je internet plný návodů na to, jak se připravit na bankovní produkty a na co si dávat největší pozor, teprve špatná zkušenost vás dostatečně naučí. Nikdy vám totiž nikdo neřekne celou pravdu, byť byste byli sebeobezřetnější.

15.1.2012 v 10:28 | Karma: 35,36 | Přečteno: 6833x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Jak zrušit trvalý pobyt osobě ve vlastním bytě?

Tak na tuto otázku by se dalo odpovědět celkem jednoduše – těžko. Ale začněme popořadě. Stává se, že lidé mají v bytě osobu přihlášenou k trvalému pobytu, která se následně odstěhuje a důvod jejího trvalého pobytu tímto pomine. Má-li se kam přestěhovat, není žádný problém, úřad vše zařídí takřka na počkání. Problém nastává ve chvíli, kdy majitel bytu požaduje zrušit trvalé bydliště osobě, která se nemá kam přihlásit.

6.12.2011 v 14:12 | Karma: 29,48 | Přečteno: 3026x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Petice učitelů? Proč?

Nemyslela jsem si, že k tématu učebních osnov na školách někdy budu psát, ale dnešní zpráva o petici učitelů proti znovu zavedení povinných osnov ve školách mě k tomu přiměla.

13.4.2011 v 9:42 | Karma: 22,35 | Přečteno: 1242x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Já jsem Bůh, kdo je víc???

Když se vám takhle v půl čtvrté ráno nasune do postele skoro čtyřletý junior, který to nedělá, víte, že máte problém. Trvalo mu asi půl hodiny, než z něj konečně vypadl důvod noční návštěvy. Bolelo ho ouško.

8.4.2011 v 11:36 | Karma: 24,95 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Ostatní

Ivet Palasiewicz

Pro blaho státní kasy radši chcípni!

Poslední dobou se nestačím divit a dlouho zůstávám překvapeně zírat s otevřenou pusou, co chytrého zase vypadne z našich pánů politiků. Dnešní prohlášení ministra Hegera o tom, že se bude vést diskuze o efektivnosti zachraňování nedonošených dětí, byla opravdu už tou pomyslnou poslední kapkou.

4.4.2011 v 20:46 | Karma: 32,48 | Přečteno: 1688x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

V Česku se loni s obtěžováním setkalo 63 procent LGBT+ komunity, nejvíc z EU

14. května 2024  7:06

V Česku se loni s nějakou formou obtěžování včetně výhrůžek násilím nebo urážlivých komentářů kvůli...

Šéf americké diplomacie dorazil do Kyjeva. Blinken chce ujistit Ukrajince o podpoře

14. května 2024  6:32

Americký ministr zahraničí Antony Blinken v úterý dorazil na neohlášenou návštěvu Ukrajiny. V...

VIDEO: Bouřka strhla na lidi v Bombaji obří billboard. Desítky jich uvěznil

13. května 2024  21:28,  aktualizováno  14.5 6:08

Nejméně 12 lidí zemřelo po pádu obřího billboardu, který se zřítil při pondělní bouři v indické...

Kandidát na ministra Ženíšek se jde představit na Hrad prezidentovi Pavlovi

14. května 2024  6:01

Prezident Petr Pavel se sejde s kandidátem TOP 09 na nového ministra pro vědu, výzkum a inovace...

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
Jsem naprosto obyčejná ženská, rebel už od dětství, vrhající se do všeho po hlavě pod heslem: "co mě nezabije, to mě posílí" a snad i díky tomu matka čtyř dětí, toho času na rodičovské dovolené.