Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Paroubkova motivační daň 38% =D

Závist! Na závist ČSSD vsadila a závist ji dost možná vyhraje podzimní volby do poslanecké sněmovny. Minulý rok populisté vsadili na jedno pivo (30Kč poplatek u lékaře) a jak to lidem zamotalo hlavu. Co teprve závist, 38% daň bohatým, to bude mazec, to poletí sociální případy k urnám! Víte co bude peněz na dávky a podpory?

Progresivní daň je motivující", dočtete se v materiálech ČSSD. To je výrok století! Někdo se směje, někdo pláče. Jestli ten výrok vymyslel někdo s maturitou, tak buď u ní podváděl, nebo měl fakt štěstí na otázky, anebo je třeba urychleně reformovat školství! A tohle mi má od podzimu vládnout? Žádná daň, progresivní ani rovná, nemůže být motivující!!!!!!! Ale jedna z nich je Demotivující! Je to ta, která trestá úspěšné, ta co trestá vzdělané, ta co trestá lidi tvořící většinu pracovních míst na celém světě, tedy malé a střední podniky, resp. jejich šéfy.

Nelíbí se mi pojem „rovná" daň a to z jednoho prostého důvodu. Populisté slovo „rovná" zneužívají, protože budí dojem, že všichni platí stejnou sumu. Ono to tak samozřejmě není a aspoň lehce inteligentnímu člověku se nemusí vysvětlovat, že 10% z 10 tisíc je 10x menší obnos, než 10% ze 100 tisíc. Tudíž rovná daň je progresivní! Čím jsi bohatší, tím platíš víc! Aby byla rovná daň opravdu rovná, musela by být přesně stanovena suma, kterou by platil každý, bez ohledu na hrubý příjem.

Rovná daň samozřejmě také není motivující, je ale alespoň spravedlivá! Stejně tak jako za starých časů desátky, což není nic jiného než 10% daň. Ať jsi zemědělec, truhlář nebo pekař, vždy odevzdáš státu 10% zisku. Každý platí státu stejný zlomek svého výdělku, přesto někdo platí více a někdo méně, protože jeden si vydělal více než druhý.

ČSSD se ohání solidaritou! Co je ale vlastně ta solidarita? Je solidarita to, že obereme úspěšného člověka o 4/10 tedy téměř o polovinu platu ve prospěch státu, který ty peníze „možná" věnuje potřebným? Solidarita přeci ale musí být oboustranná. Příklad:Můžeme být solidární vůči národnostním menšinám, ale nikdy nemohou být Romové upřednostňováni před ostatními jen proto, že jsou menšina. Lidé si jsou rovni v právech i povinnostech.

Odstavec pro levicově smýšlející, rádoby solidární lidi. Napište mi prosím někdo z vás, proč vlastně chcete tuto milionářskou daň. Jestli si tu někdo myslí, že díky progresivní dani se naplní státní kasa, tak se velmi mýlí! Nikdo z nás by nechtěl přijít o téměř polovinu platu, proto bohatý udělá co? Ano, nepřizná, že je bohatý. Tudíž nebude platit státu tyto socialistické nesolidární dávky. Úspěšní lidé se svými firmami udělají co? Odejdou z naší země. Vy pak můžete brečet, že investor z USA odchází, zavírá fabriku a celé pohraničí bude bez práce. Lidé sociálně slabší nemají rádi bohaté, rádoby zloděje, jak je často nazývají, ale neuvědomují si, že právě oni jim v mnoha případech dávají práci.

Shrnutí:

Buďme solidární! Bohatí ať dávají státu více peněz, než chudí! Buďme ale spravedliví! Proto jsem zastáncem rovné daně, jak ji známe dnes!

Jen poznámka předem, než mě nějaký expert v diskuzi opět nařkne, že mám určitě bohatého tatínka atd.! Nejsem z žádné zbohatlické rodiny. Mám jen matku, učitelku MŠ, toho času na mateřské dovolené, tudíž si na studium vydělávám sám.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ondřej Kašák | čtvrtek 18.6.2009 20:36 | karma článku: 39,86 | přečteno: 2610x
  • Další články autora

Ondřej Kašák

10 paradoxů infantilní stávky odborů

Za nejdůležitější poselství této stručné úvahy považuji odsouzení mýtu, který jako by poslední dobou přímo visel ve vzduchu. Mýtus o tom, že Vám odborář, politik nebo stát zajistí lepší budoucnost. Není tomu tak!

15.6.2011 v 20:10 | Karma: 49,03 | Přečteno: 36450x | Diskuse| Politika

Ondřej Kašák

Rozpustit, vypustit a spláchnout za nimi

Po revoluci byli doslova podělaní strachy. I ten nejposlednější komunista z JZD byl zalezlý a držel ústa. Udavači se třásli, že si to s nimi okolí vyřídí. Rudí hlavouni počítali s vězením, ubozí přisluhovači režimu se báli o zaměstnání. Dopadlo to však pohádkově. Dobro zvítězilo a zlu bylo řečeno: „ Ty ty ty, koukej se polepšit.“, zkrátka, jak to už v pohádkách bývá.

28.2.2011 v 7:31 | Karma: 28,38 | Přečteno: 2552x | Diskuse| Politika

Ondřej Kašák

Boj o hrad: Švejnar vs. Schwarzenberg, smát se bude Fischer

Čeští zákonodárci to s přímou volbou prezidenta myslí asi opravdu vážně. Naznačuje to nepřehlédnutelná fronta a tlačenice u vrat Pražského hradu. Zatímco v minulých letech šlo vždy o souboj dvou relativně stejně politicky silných kandidátů, (Bobo třešnička jistě promine), nyní s připravovanou přímou volbou jako by se s potencionálními kandidáty roztrhl pytel.

14.2.2011 v 8:05 | Karma: 35,59 | Přečteno: 6383x | Diskuse| Politika

Ondřej Kašák

Komunismem zdegenerovaný národe český…

Přestaň si neustále stěžovat! Přestaň spílat nad hloupými politiky, kteří údajně mohou za tvá trápení! Přestaň spekulovat, proč má druhý něco více nežli ty! Nekřič, to je nespravedlnost! Raději zvedni svůj zadek a začni něco dělat.

24.1.2011 v 12:31 | Karma: 32,69 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Společnost

Ondřej Kašák

Briefingy ČSSD, aneb školení obyčejného člověka

Zapnu Pc, naladím ČT24, ale zpráv se nedočkám. Místo „normálního“ programu sleduji komediální oranžovou propagandu. Zanadávám si do uslintaných bernardýnů, ale ze zvědavosti poslouchám Jana Mládka dál.

10.11.2010 v 17:35 | Karma: 37,90 | Přečteno: 2397x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Poslanci chtějí vysvětlení od Jurečky, že mají lidé v penzi trávit 21,5 roku

29. května 2024  6:06

V diskusi o návrhu důchodové reformy, která má zvýšit věk odchodu důchodu nad 65 let podle doby...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Poslední šance dostat dítě na tábor. Co se letos mění a kde ještě hledat místo

29. května 2024

Premium Čarodějnickými hábity, klobouky a nezbytnými hůlkami se děti z Teplic na rozdíl od filmového...

Rusko je agresor, připustil lídr SPD Mach. Chce zrušit Green Deal

29. května 2024

Stanovuje si troufalý cíl zrušit Green Deal, zpochybňuje závazek přijmout euro a připouští, že...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4268x
Liberálně-konzervativní člověk, politik, financial advisor, eurorealista, antienvironmentalista a z povahy rodinné antikomunista.