Průlet komediální středou

18. května - začneme na Prima Love 19:45 Chůva k pohledání, dabing z roku 2004 v režii Antonína Navrátila, zvukový mistr Tomáš Čisárik.

Výsledná legrace malá. Starty pozdě, nasazení mizerné, změny rytmu veškeré žádné, tam, kde by měl být "skok na místě", totiž okamžitá změna tónu, rytmu, příběhu - je prodleva a nic, postava na obrazovce se marně šklebí a dělá gesta - rovnému jednotvárnému zvuku je to jedno...

Český text  (překlad Petr Hnilo, autor dialogů - patrně z dobrých důvodů - neuveden) je nevynalézavý až do záhadna:

- "Jsi hezká, když děláš kompromisy."

- A ty jsi zas milej, když říkáš, že jsem hezká."  -

 ??? Tak nějak tušíme, že se tu jedná o dvojznačné "nice", ale to by snad šlo líp...

Hodné pochvaly jsou závěrečné titulky. A milé a hezké na tom je, že to vše bylo natočeno už před dvanácti lety, takže čumákem dopředu, dnes už jsme přece jinde...

Je 21:10, na téže stanici Sběratelé kostí  IX., režie Jiří Kodeš, vyrobilo S Pro Alfa CZ a.s. pro FTV Prima s.r.o. 2014 a panečku, to už je jiná káva! Alespoň po technické stránce, je radost sledovat ten svižný synchron, bezvadné nasazení...

Jenom, jenom: Když ona je to komedie! A zřejmě si hraje s tóny, s malým odstíněním, s posunem významu! Pokud máme, my profíci!, velmi naspěch a přejedeme níže uvedený dialog:

"- Dobře - dobře."

" To nebylo dobře, dobře - ale dobře, dobře!"

- prostě rovně, postrádá, chudák, smyslu. A přitom v originále asi smysl měl, protože daná postava se k němu tvrdošíjně vrací:

- "Dobře!"

- "Vidíte, to je správný dobře!"

Jen trošinku místa pro barvu, vtip, výklad... a už by to bylo tak hezké! Takhle - radši přepneme, CVAK, řekl přepínač, my máme taky naspěch.

Je 21:25, na Prima Cool  dávají  Teorii velkého třesku VIII,

 Dialogy a režie: Michal MichálekVe studiu Babidabi s.r.o. vyrobila FTV Prima spol. s r.o. v roce 2015, docela nedávno. A k velké úlevě konstatuju, že dobře. Na tenhle dabing se dívat je potěšení. Je lehký, synchronní, odstíněný, nevadí, - a to je u tohoto typu sitcomu velká pochvala. Na závěr legračně brilantní superrychlé, ale úplné titulky.

 Dojem z večera:  Dabing je na dobré cestě, hurá, kamarádi. To je dobře. Well.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Olga Walló | čtvrtek 19.5.2016 9:54 | karma článku: 15,84 | přečteno: 524x
  • Další články autora

Olga Walló

Za vodou

18.4.2017 v 16:58 | Karma: 16,63

Olga Walló

Hrůza a lítost

20.2.2017 v 8:30 | Karma: 20,17

Olga Walló

Nečekané setkání

15.2.2017 v 13:25 | Karma: 13,38

Olga Walló

Jak se stydět usilovně

14.2.2017 v 20:20 | Karma: 27,56