Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč nevěřím naší levici

V souvislosti s chystanou stávkou me napadlo, jak je úsměvné, že na nás odboráři myslí. Nebudu zastírat, že jsem pravicově smýšlející člověk, i když důvody, proč tomu tak je jsou asi trochu jiného rázu než u jiných konzervativních lidí. ČSSD jsem nikdy nevolila ne proto, že je to levice, ale hlavně proto, že vím, že sociální politika v jejím pojetí zkrátka nefunguje.

A jak to vím? Moje matka byla samoživitelka. A právě mnohaleté soudní spory s mým otcem o byt nás přivedly na samé finanční dno, prestože plat mé matky byl průměrný. Podle mně by největší prosociální opatření bylo, kdyby tady fungoval právní stát a ne jeho zoufalá napodobenina. Kdyby se soudní spory nevlekly 10 a více let, kdyby se člověk nemusel bát hájit svoje práva (ale kdo se dneska chce v naší zemi soudit, že?), atd. , tak by právě normální lidé na tom nejvíc vydělali. Tohle ale nikdy lidé od naší levice neslyšeli, dokonce ani v dřívějších dobách Miloše Zemana, který byl aspoň inteligetní, ale jeho cílem bylo právě jen nahánět voliče. Místo toho jim levice slibuje dávky a zase jen dávky, ale ne podmínky pro slušný a důstojný život. Naší levici( pravda i pravici, ale ta aspoň přitom nezrujnuje státní kasu) je totiž úplně jedno, jak se lidem žije, potřebuje jen nahnat voliče a mít svá křesílka. Snažím se, ale najít nějaké inteligentní politiky levice je vážně těžké. Inteligetní opozici  nahradili  naprosto nevolitelní tupci, kteří by měli být souzeni za šíření poplašných zpráv, ne li za něco horšího. Protože tvrzení, že reformy nepotřebujeme a že stávající systém je dobrý, nic jiného není.

Mně se taky zrovna nelíbí současná podoba např. penzijní reformy, ale tvrdit, že žádnou nepotřebujeme, u mne vyvolává silné pochybnosti o jejich duševním zdraví. V nějaké civizovanější zemi, by napříkald opozice přišla s vlastním návrhem, ale u nás ne. Takže můj postoj je takový, že nesouhlasím s částí toho,  co vláda dělá, a odbory mají občas pravdu, když upozorňují na chyby, ale nenabízí žádnou alternativu. Jen zneužívají situace pro svůj vlastní prospěch, tudíž i s mým dílčím souhlasem  jim jednoduše nevěřím. Takže dokud mi někdo nenabídné nějaké lepší řešení než to, které vláda v současnosti má, tak za ní budu stát a budu doufat, že některé vyložené blbosti se rámci koaličních hádek nakonec nějak vyřeší. Opozice toho totiž není schopna být konstruktivní opozicí. Jestli se to stane a já zahlédnu záblesk inteligence v těch oranžovej palicích, tak je možná jednoho dne budu i volit, ale to se asi nestane. Obávám se, že mentální retardace v předních představitelích levice( nebo totální morální i finanční hazard pro své vlastní zájmy- vyjde to nastejno) asi někdy nezná mezí. Já bych strašně ráda měla těžkou volbu, komu dát svůj hlas, ale to asi bude jěště chvíli trvat.

PS. Všímli si, když někdo používá zdravý rozum bez ohledu na stranickou knížku, je hledání vhodného rešení překvapivě jednoduché?

Autor: Veronika Ochranová | sobota 11.6.2011 18:29 | karma článku: 22,71 | přečteno: 896x
  • Další články autora

Veronika Ochranová

Dění v Chemnitzu mýma očima

Někdy prostě nejde mlčet. Poté, co jsem si přečetla některé blogy nebo články jak na českých, tak i německých webech, musím uvézt některé věci na pravou míru, i vzhledem k tomu, že již 2,5 roku v Chemnitzu žiju.

29.8.2018 v 0:53 | Karma: 39,71 | Přečteno: 12864x | Společnost

Veronika Ochranová

Protesty studentů proti reformě VŠ

Tak mi došla prostřednictvím facebooku pozvánka na Protestní pochod studentů VŠ v Brně, který se koná 1.2. Upřímně řečeno, nevím, zda se ho mám zúčastnit. Pravdu totiž mají obě strany, v určitém směru.

26.1.2012 v 22:02 | Karma: 10,39 | Přečteno: 939x | Diskuse| Ostatní

Veronika Ochranová

Studenti nejsou líní, ale potřebují změnit přístup

Dovoluji si reagovat na článek Karla Červeného (http://karelcerveny.blog.idnes.cz/c/205834/Vetsina-studentu-jsou-ufnukani-lenosi.html), kde dává rady studentům, jak zlepšit své šance na přijetí do zaměstnání. Jeho rada je jistě cenná, ale bohužel mimo ekonomickou realitu velké části studentů, proto se pokusím přidat pár rad i já. Pokusím se shrnout svoje dosavadní poznatky a skušenosti své rodiny. Snad to někomu pomůže. Samozřejmě nejsem žádný specialista na tuto problematiku, takže jen uvítám případné další nápady v diskuzi, aby tento blog byl užitečný dalším studentům a nejen jim.

19.8.2011 v 0:34 | Karma: 9,05 | Přečteno: 1119x | Diskuse| Ostatní

Veronika Ochranová

Test lékáren v MF DNES

Protože jsem studentkou farmacie, prostě nemohu nereagovat na článek zveřejněný v pátek 9.7.2011 ohledně testu lékáren. V toto článku se pokusím vysvětlit některé neduhy, aspoň jak je vidím jako studentka farmacie a zároveň jako dcera lékárnice (dnes je však mamka již několik let v důchodu).

14.7.2011 v 23:28 | Karma: 10,53 | Přečteno: 1372x | Diskuse| Ostatní

Veronika Ochranová

Vážení lékaři

,snad mi prominete, že se na Vás obracím, ale nedá mi to. Ve svém minulém blogu jsem prezentovala svůj názor, že dojde k rychlé dohodě, protože to tak zkrátka být musí v zájmu všech zúčastněných stran, ale bohužel zjišťuji, že v České republice zkrátka zdravý rozum nevládne.

8.2.2011 v 19:00 | Karma: 15,29 | Přečteno: 1276x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3577x
Jsem studentkou farmacie a zrovna mám šílenou potřebu říci lidem, co si myslím a taky mi už hrabe z učení na zkoušky :) Prosím učitele češtiny a milovníky vytříbeného slohu, aby se mému blogu ve vlastním zájmu vyhýbali.

Seznam rubrik