Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

magelan

9. 2. 2011 0:31
Po 21 letech už opravdu nejde důvěřovat

jen sladkým kecům. Zkuste se na to podívat očima lékařů: Ministr nabídl dvě miliardy. Dobrá, lékaři chtěli tři ale ustoupili. Hned poté to ministr mění a ubírá část (prý na sestry - kdyby jim chtěl řidat, těch 500M by našel jinde) a jedním dechem říká že to dá stejně ředitelům, kteří jsou ti nejsprávnější aby to už někomu, kdo si to zaslouží dali na odměnách... Tedy přeloženo do češtiny: Vy se chcete dohodnout? A co takhle, dám z toho část jiným,he? Ještě se chcete dohodnout...? A aby jste věděli dám to ředitelům, Ti si to rozeberou a Vy dostanete prdlajs.. Ha!!

 

To je totiž snaha se NEDOHODNOUT a nic jiného. Může bez problému vytvořit nové tabulky a tím garantovat, že se to dostane do rukou těch, kteří jsou na tom biti nejvíce. Lékaři nedávali výpovědi proto aby si z nich ministr utahoval a aby odměnil jejich ředitele.

0 0
možnosti

digitaaalek

9. 2. 2011 0:51
Re: Po 21 letech už opravdu nejde důvěřovat

Zcela souhlasim. Jen nechapu, kde vlada a media berou stupnujici se pozadavky lekaru. Me pripada, ze stat se jen snazi zadupat do zeme jakoukoliv revoltu.

Uplne usmevne je pak porovnani sumy pozadavku lekaru s kauzama, ktere sice nejsou tak medializovane ale sumou v jinych radech : panove Grossove, Vondrove, Sobotkove, verejne zakazky, dalnice, tunel blanka, privatizace napr. OKD, .........

0 0
možnosti

vaclavka

9. 2. 2011 0:04
moc jsem to nepobrala

Nechápu, co je špatného na tom, když lékaři žádají SYSTÉMOVÉ změny? Pokud zdravotnictví funguje na tom, že nesystémově poskytuje ústavní pohotovost díky porušování zákoníku práce. Pokud se ve zdravotnictví zcela nesystémově ztrácejí miliardy atd...proč by se tedy měli spokojit s nesystémovým krokem, díky kterému bude záležet na řediteli, jak s penězi naloží? Ta nedůvěra je hluboká a vážná, ale ministr Heger nedělá nic pro to, aby tu nedůvěru překonal. Naopak. Ještě to eskaluje lhaním. Příklad: v Otázkách V. MOravce řekl, že lékaři mají 48000 průměrně za 2 služby měsíčně. A to je lež jako věž...mohu zodpovědně potvrdit, že můj muž odlouží měsíčně 8 služeb a 48 tisíc nemá!!!

Nakonec, lékaři vstřícní byli, vzali první finanční nabídku...ale pak vláda udělala všechno pro to, aby to vypadalo, že to lékaři zhatili (proč najednou chtějí přidávat 300kč sestrám - zté půl miliardy to víc nebude), když jim koncem roku s klidem škrtli 10%? celé to smrdí a to od hlavy...

0 0
možnosti

vaclavka

9. 2. 2011 0:13
Re: moc jsem to nepobrala

s formou protestu nikdo nemůže souhlasit...jde v podstatě o stávku, navíc v oboru, který je velice citlivý...všechny výhrady beru...ale tento průser v podstatě doutnal celé ty roky, ředitelé (jako Ludvík) vesele utráceli, VZP je v tom podporovala, všichni se plácali po zádech, jak jsou dobří...strany byly  finačně vyživovány...akurát na ten personál zvysoka kašlali...tohle jim přece nemohlo vydržet věčně...a ten hněv je velký! Bohužel, jsem pesimista a nevěřím, že se podaří 1.3. zabránit...vrtulníky a vojáci to nevyřeší...jediné řešení je dohoda...a ty podmínky, které lékaři kladou, už nestojí na financích, ale na blbé tarifní tabulce...udělat ji ale nechtějí...proč? radši povolají armádu...a kolik ta sranda bude ve výsledku stát? nevím...ale hodně, protože nakonec budou stejně muset ty platy zvednout.

0 0
možnosti

Eles

8. 2. 2011 20:44
Problém vidím v tom,

že někteří lidé dělají všechno pro to, aby k dohodě nedošlo. Např. Šnajdr, Šťastný, Klaus žádnou dohodu nechtějí, oni chtějí aby k výpovědím došlo, každý z trochu jiných pohnutek. Schovávají se přitom za odmítání vydírání apod., což někteří lidé žerou. Zdravotnictví ovládla politika. Ředitelé fakultních nemocnic jsou malí gubernátoři a Mubarakové v jednom. Je veřejným tajemnstvím, že Ludvík (FN Motol - ČSSD) nebo Zeman (FNKV - ODS) a další ředitelé jsou lidé s ohromným majetkem, který hromadí právě díky funkci kterou mají. Lobbing a večeře s vrcholnými politiky - dotace nemocnice od státu - utopení ve zmanipulovaných výběrových řízeních - přechod peněz zčásti do vlastní kapsy, z části do firem přátel. To nejsou skvělí manažeři, jenom politici, kteří získali místo díky politickému vlivu. Nezajímají je doktoři a už vůbec ne pacienti.

0 0
možnosti

Eles

8. 2. 2011 20:48
Re: Problém vidím v tom,

Je potom jasné, že od takového ředitele se nedá čekat žádné morální jednání a příliš důvěřovat. Oni budou jednat vždy jen tak, aby si pomohli sami. Je jim srdečně jedno, jestli se u nich budou zavírat oddělení nebo ne...

0 0
možnosti

king2010

8. 2. 2011 20:20
V tuto chvíli není jiné řešení, než .......

odejít. Protože to co jste napsala je plná pravda. Pokud někomu nevěřím, nemohu mu za dva měsíce věřit. Tak je to se vším. Co mne nejvíce uráží, že někdo nevěří mému slovu i když jsem ho nikdy neporušil A proto říkám, každý obvi''nuje druhého z toho co sám DĚLÄ. A vyjádřemí jednotlivých lékařů, jejich zastupilů, politiků ze stran ČSSD a KSČM mne v tom opravdu utvrzují.

A dnešní parlament je toho důkaze. Hlavně šéf ( zastupující) současné ČSSD to potvrdil.

0 0
možnosti

kali.czz

8. 2. 2011 19:11
Pěkný článek

Ač se mi váš názor v článku zdá trochu zidealizovaný, hlavně tím, podle mě, že se moc v oblasti nepohybujete (soudím dle toho, že argumenty představitelů LOK nebo DO jsou podle vás špatné, nebo jsou špatné kvůli postranním cílům), musím říci, že je aspoň věcný a máte pravdu v tom, že kauza poukázala na stav zdravotnictví (počkat nebyl toto cíl celou dobu???).

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3577x
Jsem studentkou farmacie a zrovna mám šílenou potřebu říci lidem, co si myslím a taky mi už hrabe z učení na zkoušky :) Prosím učitele češtiny a milovníky vytříbeného slohu, aby se mému blogu ve vlastním zájmu vyhýbali.

Seznam rubrik