Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

19. 8. 2011 9:22
bohužel,musím to zopakovat

Toto je další důsledek hluboké degradace VŠ vzdělání.To totiž má být skutečně Vysoké,elita národa nejen s hlubokými znalostmi znalostmi ale hlavně s vysokým tvůrčím potenciálem.Byly doby kdy VŠ inženýři budovali železnice napříč kontinenty,rakety mířící do vesmíru.VŠ lékaři objevovali původce nemocí,VŠ filozofové oslovovali svými revolučními  myšlenkami miliony lidí.Co z toho zbylo?úřední papír dosvědčující,že absolvent udělal postupně několik desítek(často nepříliš těžkých)zkoušek a vypracoval nepříliš objevnou práci,obvykle komparativního charakteru.Čest vyjímkám.

Asi je jasné že takový "absolvent" se nevydá cestou dávných gigantů a vlastní kariéry,ale zamíří směrem k nabídce nejbližší "práce pro VŠ absolventa",a čelí zpytavým otázkám při vstupním pohovoru ohledně kvalifikace a zkušeností."Takže VŠ vzdělání máte,a co praxe?Rovnání palet v Tescu pouliční dealerství aspoň ten měsíc v kanceláři.Mimochodem,proč jste musel pří studiu pracovat,to jste ani nedostal prospěchové stipendium?

0 0
možnosti
MV

kurt godel

19. 8. 2011 7:33
Nebojte

slečno, pánové Bátora a Dobeš určitě něco vymyslí (když jim zbude čas).

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

19. 8. 2011 7:25
Rozeberme si slovo "student"

slovo student pochází ze slova studovat, což je činnost, při kterém se penzum znalostí v mozku zvyšuje, nikoli snižuje. Má-li tedy student studovat, pak nemůže pracovat, to by pak nebyl student, nýbrž něco jiného. Končím zvoláním, které se Vás slečno Ochranová možná netýká, ale studentů ano: Učit se, Učit se, Učit se !

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3577x
Jsem studentkou farmacie a zrovna mám šílenou potřebu říci lidem, co si myslím a taky mi už hrabe z učení na zkoušky :) Prosím učitele češtiny a milovníky vytříbeného slohu, aby se mému blogu ve vlastním zájmu vyhýbali.

Seznam rubrik