Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O čem napsat můj tisící blog?

V rámci mého jubilejního blogu jsem zkusil zapátrat po některých mých starších článcích. Přičemž je docela zajímavé, když si člověk otevře několik let starý text a zjistí, že na své aktuálnosti prakticky nic neztratil.

Pokud statistiky neklamou, blog, který jste si otevřeli, je můj tisící zde na iDNES. V porovnání s některými mými kolegy to pravda zase tak velké číslo není: třeba Jan Dvořák má k dnešnímu dni na svém kontě takřka neuvěřitelných 5306 blogů, Lubomír Stejskal 2511, Jan Bartoň 1663… Všem jistě dobře známý Karel Trčálek jich má zatím „jenom“ 967, ovšem, ten, pokud si dobře vzpomínám, začal blogovat teprve zhruba před 3 lety a vzhledem k jeho produktivitě mě jistě velmi brzy předežene také.

Ale i tak mi ta moje tisícovka přijde jako docela slušné číslo – když jsem zde někdy v červenci roku 2008 napsal svůj první blog (mimochodem, týkal se fotbalového mistrovství Evropy, konaného v tomtéž roce), tak mě nikdy nenapadlo, že jich jednou na svém kontě budu mít tolik. Proto jsem dlouho přemýšlel nad tím, jak svůj „jubilejní“ blog pojat a kterému tématu ho věnovat. Ten, kdo mé články čte delší dobu, asi ví, že „nosná“ témata mám celkem tři: politiku, sport a školství. Proto jsem se nakonec šalamounsky rozhodl, že z každého tohoto tématu vyberu jako vzpomínku některý z mých dříve napsaných blogů.

Blogy o politice bývají zde na iDNES vždy největším jablkem sváru a v diskusích pod nimi to dosti často „vře.“ Jsou takoví čtenáři, kteří se jim dle svých slov zcela vyhýbají, ještě více je však těch, které právě politika přitahuje ze všech témat nejvíc. Proto také mívají blogy o politice obvykle nejvyšší čtenost (spolu s blogy například o sexu) a je tím pádem přece jen snadnější získat u nich vyšší karmu než například u blogů o kočkách. Na druhou stranu, když napíšete blog o kočkách, tak zase máte jistotu, že vás v diskusi nejspíš nikdo nebude kritizovat nebo vám dokonce nadávat, a naopak se od všech „kočkomilů“ (já mezi ně patřím také) dočkáte chvály.

Z moha mých blogů o politice jsem se na ukázku rozhodl vybrat zhruba 3 měsíce starý článek s názvem: Jako vždy objektivní Česká televize to nositeli Puškinovy medaile ihned nandala. Jak jste asi z titulku pochopili, blog je o písničkáři Jaromíru Nohavicovi, který se v médiích stal terčem kritiky nejprve za to, že se v roce 2017 rozhodl převzít z rukou českého prezidenta Zemana vyznamenání Za zásluhy a o rok později pak z rukou ruského prezidenta Putina takzvanou Puškinovu medaili. Přitom by v tomto případě o politické téma vůbec jít nemělo – Nohavica dostal obě zmíněná vyznamenání za své umělecké kvality, a nikoliv kvůli politické angažovanosti. Jenže pro řadu lidí je bohužel důležitější ne to, za co dotyčný vyznamenání dostal, ale od koho jej dostal, což je postoj, který mi téměř 30 let od pádu totality prostě vadí.

Z oblasti sportu jsem vybral blog o veleúspěšné české reprezentantce v rychlobruslení Martině Sáblíkové s názvem Škarohlídové jsou zklamáni – Sáblíková opět vyhrála. Jde o osm let starý text, ovšem jeho základ je aktuální stále. Pojednává totiž o tom, jaké nesmyslné kritiky či „doporučení“ se od některých českých „gaučových“ sportovních odborníků dočkala Martina poté, co na mistrovství světa v německém Inzellu v roce 2011 dojela na trati 3 000 metrů „až“ druhá (přičemž tato kritika zcela umlkla, když o pár dnů později na své oblíbenější trati 5 000 metrů vyjela zlato). Text je aktuální v tom, že podobné kritiky se Sáblíkové od některých „odborníků“ na internetových diskusích dostává prakticky pokaždé, když se jí (třeba i kvůli zdravotním důvodům) úplně nezadaří, zatímco když vyhraje, tak je pak stejnými lidmi téměř vynášena do nebes. V Inzellu se shodou okolností koná rychlobruslařský šampionát i letos a začíná již tento čtvrtek. Martina, zdá se, je po loňských zdravotních potížích opět ve výborné formě a budu jí samozřejmě držet palce. Pokud se jí však náhodou nezadaří, určitě kvůli tomu nebudu psát kritický blog s doporučením, aby toho závodění už nechala.

Školství se zde na blogu logicky věnuji hlavně kvůli tomu, že v něm již více než 25 let působím jako učitel. Asi proto mě úspěch u čtenářů nejvíc těší právě u blogů z této oblasti. Na ukázku jsem zde vybral 2 roky starý blog s názvem Jaké názory je třeba mít, abyste byli v médiích považováni za odborníky na školství. A ani tento blog myslím nic neztratil na aktuálnosti, neboť přístup většiny mainstreamových médií ohledně toho, jakým způsobem informují své čtenáře o českém školství, je bohužel stále stejný.

Tím bych už opravdu skončil, doufám, že jsem tímto mým vzpomínáním čtenáře ani administrátory příliš neznudil a slibuji, že můj tisící první blog již zase bude o něčem novém.  

Autor: Josef Nožička | úterý 5.2.2019 13:35 | karma článku: 25,09 | přečteno: 518x
  • Další články autora

Josef Nožička

Macronův debakl číslo dvě a jeho možné důsledky

Ukazuje se, že Macronovo rozhodnutí rozpustit po evropských volbách parlament a vyhlásit předčasné volby nebylo geniálním tahem, ale spíše krokem ze zoufalství.

2.7.2024 v 8:15 | Karma: 39,38 | Přečteno: 3173x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

VAR škodí fotbalu

Ve fotbale bych systém VAR ponechal pouze pro prozkoumání toho, zda při vstřeleném gólu přešel míč celým svým objemem za brankovou čáru.

30.6.2024 v 9:45 | Karma: 23,16 | Přečteno: 639x | Diskuse| Sport

Josef Nožička

Ministr Rakušan okecá úplně všechno

Rozhovor Víta Rakušana pro MF Dnes a iDnes mě přesvědčil o tom, že tento politik je pomyslným přeborníkem v umění obhajovat neobhajitelné.

25.6.2024 v 10:40 | Karma: 44,68 | Přečteno: 4664x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

Při pohledu na výsledky volebního průzkumu se nelze divit spěchu s korespondenční volbou

Důvod, proč politici z koalic Spolu či Piráti+STAN se schvalováním korespondenční volby tolik spěchali, byl nejspíš ryze účelový.

23.6.2024 v 18:15 | Karma: 39,77 | Přečteno: 1448x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

Policejní zásah na Filozofické fakultě UK dle všeho precizní nebyl

Příbuzným obětí střelby na filozofické fakultě i vedení samotné Karlovy univerzity se nelze divit, když se nechtějí smířit s konstatováním ředitele GIBS, že zasahující policisté nespáchali trestný čin (což nikdo nezpochybňoval).

18.6.2024 v 9:00 | Karma: 38,62 | Přečteno: 3852x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Británie volí a čeká triumf labouristů. Sunak varoval, Farage lízal zmrzlinu

4. července 2024,  aktualizováno  13:21

Britové ve čtvrtek od osmi hodin ráno SELČ hlasují v parlamentních volbách. K jasnému vítězství...

Do Česka se loni dovezlo trojnásobně více vojenského materiálu, zvýšil se i vývoz

4. července 2024  12:01,  aktualizováno  13:14

Do České republiky se loni dovezl vojenský materiál za 11,5 miliardy korun což je téměř trojnásobek...

Těmi dveřmi ne, odmítl muž po nehodě vystoupit z tramvaje. Strážník ho vyvedl

4. července 2024  13:04

Pozdvižení způsobil v pražské tramvaji krátce po jejím střetu s vozem jeden z cestujících. Odmítal...

Za křivé výpovědi v kauze Čapí hnízdo trest nepadne. Policie případ odložila

4. července 2024  12:39

Policie zřejmě neobviní finanční ředitelku společnosti Agrofertu Petru Procházkovou a bývalého...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1602
  • Celková karma 38,80
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik