Foto

S tím VARem s vámi souhlasím. Emoce jsou fuč. Padne gól a všechno ztichne a všichni, hráči i diváci, napjatě sledují, co na to videorozhodčí.

Foto

Pak je uznaný nebo ne a emoce jsou zpátky. Jedna strana se raduje, druhá je zklamaná.

Souhlas. Je dost trapné, když VAR ukáže, že útočící hráč byl ramenem 2 cm v ofsajdu a kvůli tomu není gól uznán. Nejde přece o nějaké centimetry, ale o to, zda svým postavením nezískal výhodu. Nechal bych to na posouzení rozhodčím, stejně jako fauly. Jinak (kdybych o tom rozhodoval), nechal bych protáhnout hranici velkého vápna na celou šířku hřiště a za ní už by neplatil ofsajd, pokud by přihrávající hráč stál taky uvnitř tohoto prostoru.

Foto

Pokud by byli rozhodčí 100% nestranní, tak bych s tím souhlasil.

DR

Naprosto souhlasím. Tak jako jsem před časem této nové technologii fandil, tak nyní jsem z něj úplně otráven. Namísto pomoci se pomalu u každého gólu zkoumá, zda-li byl nebo nebyl regulérní a řeší se milimetrové ofsajdy. Děs běs.

Foto

Systém VAR mi zhnusil celý šampionát. Špatná myšlenka to není, špatně je nastavené jeho využití. Nehledě na to, že jsem nabyl dojmu, že na jej rozhodčí v zápase moc spoléhají a stejně tam někteří z nich dělají neuvěřitelné záseky.

JN

To je pravda - někdy třeba i zjevnou ruku (viz zápas Chorvatsko - Itálie) zbytečně nechávají posuzovat Varem.

JK

Co to udělat jako v hokeji - VAR při trenérské výzvě.

Foto

V hokeji sudí mohou použít videozáznam i bez trenérské výzvy. Takže to by byla asi jediná změna, že do toho může mluvit ještě i trenér. Pokud se neprokáže oprávněnost, následuje 2 minutový trest. Co s tím ve fotbale?

Foto

Tak pod tohle se dnes bezvýhradně podepisuji

MB

M80i54l65a70n 38B92í75l55e24k

30. 6. 2024 14:14

Kdyby nebyl VAR, tak by dnes dánští fanoušci nadávali, jak sudí mohl přehlédnout onen "basketbalový" blok, němečtí by se zas ptali, proč se v době vyspělých technologií a stále se zrychlující hry rozhodnutí nechává pořád na okamžitém rozhodnutí rozhodčího...

Foto

Pánové, vy zde řešíte VAR, ale všimli jste si toho, co před zápasem SRN - Dánsko provedl dánský kouč Kasper Hjulmand? Že ne? Vzal si od jednoho člena realizačního týmu malou PET láhev vody, odšrouboval víčko - a vzápětí ho před zraky milionů televizních diváků od láhve brutálně odtrhl, ačkoli jde o víčko neodnímatelné; v tom smyslu, že se nemá od láhve odtrhávat. Tak je myšlena příslušná směrnice Evropské unie. A tady si trenér národní reprezentace jedné z členských zemí EU (!) víčko klidně opovážlivě utrhne. Co tomu říkáte?--- Takže až zde v diskusi vyřešíte VAR, měli byste probrat Hjulmanda a jeho antibruselský počin. (Neprohráli nakonec Dánové kvůli této jeho svévoli?)

LP

Mladická nerozvážnost. My sami nejlépe víme, že se Hjulmand může napravit a stát se příkladem a morálním vzorem nám všem ostatním.

PK

V tomto případě s vámi klidně budu zpátečnický. S přehledem bych video na fotbale zrušil úplně.

DR

Přesně. Tedy kromě té brankové čáry.

MH

Blbost. Jsou daná pravidla a dle těch se hraje. Nejvíc mě vždy pobaví lidé, kteří by ty malé ofsajdy nepískali. Nikdy se ale nedozvím, co je malý. Jestli centimetr, nebo deset, nebo půl metru ...

JN

A on snad například v hokeji rozhodčí také často neřeší dilema, co ještě je hákování (držení apod.) a co už není?

  • Počet článků 1602
  • Celková karma 37,40
  • Průměrná čtenost 3235x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik