Foto

Tak nevím. Má se politik zachovat čestně a když vidí, že nemá podporu, tak vyhlásit nové volby? To je to, co tu autor kritizuje.

Nebo se má snažit strategicky kličkovat a držet se u moci děj se co děj?

JN

Tak podle této Vaší teorie je potom premiér Fiala (i další členové současné vlády) poněkud nečestným politikem.

PB

..... "ale spíše krokem ze zoufalství, jehož důsledky mohou být nepříjemné pro celou Francii.",- ...... si říkám, jaký další nepříjemný důsledky by to asi tak mohly být? - sociální nepokoje a demonstrace tam sou na denním pořádku, kriminalita v no-go zónách tradičně uspokojivá, na Chálifátu nadále intenzivně pracujou, teroristický hrozby vyhlašujou ob čtvrtletí, koloniální vliv v Africe na nule, rozdělená společnost ve kvasu na úrovni stupně A1!,- ...... bych ten pravičákům dal šanci, ať sa ukážou!

Foto

Situaci ve Francii komentujeme především na základě toho, co nám nabízí naše média. Nemyslím, že tu je relevantní většina komentátorů, kteří se orientují podle francouzského zpravodajství, takže si tu můžeme plácat co chceme, aniž bychom tušili, že je to klidně trochu mimo mísu.

JN

Tak samozřejmě, že ti, kdo ve Francii přímo žijí, do toho vidí lépe. Nicméně čísla, týkající se výsledků evropských voleb i prvního kola předčasných parlamentních voleb, hovoří vcelku jasně.

DR

Zajímavá je ta situace nyní, čili mezi prvním a druhým kolem, která mi začíná připomínat situaci u nás. Vládní politici mají stažené půlky z toho, že by náhodou mohli prohrát a tak vymýšlejí vše možná pro zachování vládních koryt.

MH

Ohlednutí zpět. V roce 1936 vyhrála e Francii volby Lidová fronta. Levičaci zemi tehdy hodpodářsky zcela rozvrátili a přivedli k válečnému debaklu s Německem. Kdo pak Francii zachraňoval nemusím snad psát. Dnes je velmi pravděpodobné že Macronova strana se spojí s Novou lidovou frontu. Levičacká svoloč, která velebí Hamas a voliče loví mimo jiné na antisemitismus. Je možné, že Francie a Evropa s ní bude ve větších problémech než kdyby vládu skládala pravice. Holt komu není pomoci.....

JK

J34a33n 73K56y89š67k15a

2. 7. 2024 10:10

Cituji z vašeho článku: "Ukazuje se tak, že Macronovo rozhodnutí rozpustit parlament a vyhlásit předčasné volby nebylo geniálním tahem, jak snížit popularitu krajní pravice, ale spíše krokem ze zoufalství, jehož důsledky mohou být nepříjemné pro celou Francii."

Zajímalo by mne, pane Nožičko: Dopustil jste se vlastního názoru? Nebo jenom papouškujete, co jste pochytil ve veřejnoprávních médiích, která jenom lžou a zneužívají své postavení k nevyváženému informování naší veřejnosti (našich oveček)?

Zamyslete se nad sebou, pane Nožičko a odvolejte to. Přece nechcete, aby vám poslali přihlášku do místního uličního výboru?

JN

A nemáte v tom trochu guláš, případně kyšku?

Já nic nepapouškuji a z veřejnoprávní televize, na kterou jsem vyjma kanálu ČT Sport již 3 dny nedíval, už vůbec ne.

A jinak: chválení veřejnoprávních médií je podle mého názoru pro členství v místním uličním výboru podmínkou nutnou, nikoliv ovšem dostačující.

IL

I61v11o 10L16y47č87k36a

3. 7. 2024 17:45

Začíná akce Antilepenová. Výsledek bude podobný jako u nás s Antibabišem. My tu zatím nemáme tolik opálených košiláčů.

JK

J35a22n 89K36y67š42k18a

2. 7. 2024 10:40

Orbán je v Kyjevě. Russké síly nakonec přece jen pronikly do hlavního města Ukrajiny. Co bude dál, pane Nožičko? Nebude to mít nepříjemné důsledky pro celou Francii?

JN

Proč? Tak možná jste to, pane Kyško, kvůli abnormálně pečlivému čtení mých textů nezaregistroval, ale Maďarsko se od včerejška ujalo půlročního předsednictví EU. Takže nevidím nic špatného na tom, když se premiér této země setká s ukrajinským prezidentem.

JP

nožička si přečetl analýzu Mánerta a tady si hraje na chytrého

JN

Já na rozdíl od ctitele Marie Jandové ani nevím, kdo to Mánert je.

  • Počet článků 1602
  • Celková karma 38,80
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik