Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Slušný člověk - ředitel motolské nemocnice

JUDr. Ing. Miloslav Ludvík, BMA se ocitl na prvních stránkách našich novin. V souvislosti s jeho motivačním projevem, ve kterém otevřeně hovořil o obecně známých pravdách ze zákulisí našeho zdravotnictví.

Pan Ludvík není lékař, nemusí tedy milosrdně lhát, zdráhat se říct krutou pravdu smrtelně nemocnému, když hovoří o významu peněz v jeho manažerské pozici. Jen je překvapivé, že skandalizující mediální kolotoč roztáčí média opírající se o stejné motivační principy, o jaké usiluje ředitel nemocnice.

 

Samozřejmě  je protekcí zdůraznění významu jistých osob   -  kým jiným byl ošetřovaný v Motole ex-prezident Václav Havel? -, protože sotva přijde k pacientovi třeba z Horní-Dolní hned první den několik lékařů vč. ředitele nemocnice. Všude jinde by podobný postup byl vnímán jako zcela přirozený, jako pozornost vůči osobnosti, VIP. Jen ne v nyní tak propíraném zdravotnictví.

 

Kde jinde by manažer či ředitel nevyhodil na hodinu ze zaměstnání tiskovou mluvčí, jestliže by okomentovala dobu a místo dovolené svého šéfa, zejména když se jedná o současné chaotické období českého zdravotnictví, a uvedený africký stát se dá vykládat jako nehorázné ignorantství a výsměch možným problémům ve vlastní firmě, jestliže pan ředitel tráví čas v Beninu? To snad Eva Jurinová nepochopila za 10 let své práce v Motole?

 

Miloslav Ludvík je příkladem vzdělaného, úspěšného občana, jakých tato země nemá na rozdávání. Žít v jiné době, určitě by spíše patřil k adeptům na funkce svých oblíbenců, (cituji z jeho stránky) tj. krále Slunce- Ludvíka XIV., už méně Freddy Mercuryho, třebaže sám hraje na piáno, a sotva by  jako chlap našel životní vzor v herečce Raquel Welchové.  Logicky  byl svými spoluobčany oceněn funkcí veřejného činitele a stal se zastupitelem města Prahy.

Ač sám o sobě upřímně tvrdí, že je trochu lenivý, dokázal poctivě sloužit své zemi ve správní radě Pražských vodovodů a kanalizací, je stále členem finančního výboru ZHMP a předsedou Výboru pro územní plán v pražském zastupitelstvu. Spolu s kolegou Petrem Hulínským. Tím prozrazuji, že mu není cizí ani členství v politické straně, třebaže osobně neznám procenta jeho účasti na schůzích místní organizace. V interviewu s Tomášem Cikrtem na uhynulém Z1 se vyznal ze své náklonnosti k ČSSD když vysvětloval, proč nevstoupil do KSČ. Protože v této straně považovali sociální demokraty za „největší lumpy“. Jak je vidět, motivace to je zcela legitimní.

Na své internetové stránce nám pan ředitel nabízí celé interview ze Z1.Dovíme se, že za jeho ředitelování se ve funkcích ministrů zdravotnictví vystřídalo 9 osob. A s jakou znalostí věci (cestování v pražských tramvajích) nás oba diskutující informují o hygieně pražských bezdomovců. Až by si jeden myslel, že sami denně cestují v těchto dopravních kobkách? Na téže stránce s námi pan ředitel proletí v letadle přítele nad svým pracovištěm. Umí v tom lítat!

Ředitel Miloslav je také jen člověk. Dokonce ležel jeden den ve své nemocnici. A jak naschvál, zrovna jeho jednolůžkový pokoj měl porouchaný ovladač TV a v ledničce chyběly ty správné nápoje. I když se u něho vystřídali postupně všichni ošetřující lékaři, jako to ostatně činí u všech pacientů, neptal se je na členství v odborech. Proto z jeho nemocnice chtějí odejít pouze tři desítky lékařů. Svým zaměstnavatelem jsou slušně placeni, v průměru berou 60 tis hrubého. Ale zejména, jejich ředitel je slušný člověk.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Štěrba | čtvrtek 3.2.2011 9:45 | karma článku: 45,68 | přečteno: 27082x
  • Další články autora

Miloslav Štěrba

Jak dál v Evropské unii?

Staré kultury Mezopotámie, Číny, Egypta zmizely pod nánosem dědictví starých Řeků, Římanů, novodobých náboženství, ale zejména dvaceti století historie na našem kontinentě. Jsme Evropané, stejně jako do jiných geografických lokalit řadíme jiné civilizace, jiné národy

12.10.2011 v 18:25 | Karma: 11,71 | Přečteno: 966x | Diskuse| Ostatní

Miloslav Štěrba

Na kolik procent jsme právním státem?

Vláda tvrdí, že je třeba vybrat od lidí víc peněz, průměrným důchodcům příliš nepřidávat, neboť se musí plnit usnesení Ústavního soudu. Proplácet vyšší důchody lidem, kteří do systému „přispěli“ větším dílem. Faktem zůstává, že si tito lidé také ze systému nejvíce odnesli.

11.10.2011 v 11:20 | Karma: 18,96 | Přečteno: 1068x | Diskuse| Ostatní

Miloslav Štěrba

Jede, jede mašinka...

Vlaky nás povznášejí k poezii dálav, k cestám do široširého světa, k dobrodružství při pohledu na historii železnice. Pokud je také nepotřebujeme k praktické dopravě – do práce, do školy atd.

6.10.2011 v 6:45 | Karma: 9,35 | Přečteno: 964x | Diskuse| Ostatní

Miloslav Štěrba

Nejpopulárnější politik České republiky

Podle zářijového průzkumu agentury STEM se nejpopulárnějším politikem na české scéně stal senátor Jiří Dienstbier. Mezi prvními pěti politiky se tak umístili čtyři z ČSSD (Sobotka, Hašek, Zaorálek). Proč právě ten nejméně „ostřílený“ obsazuje vedoucí pozici? A proč hlavní straničtí lídři jsou méně oblíbení? A co je to za hodnotový systém – zaujímat místo na žebříčku popularity? Jakou má vypovídací hodnotu? Takhle si možná budete klást otázky, při pohledu na graf úspěšnosti předkládaný agenturou STEM...

3.10.2011 v 3:14 | Karma: 9,36 | Přečteno: 985x | Diskuse| Ostatní

Miloslav Štěrba

Jsem křesťan a kdo je víc?

Petr Gazdík s oblibou uvádí na posílení svého vlivu, že jako křesťan dělá to a to, případně něco jiné nedělá. K tomu vychovává, jak nám sděluje, své děti. Naposledy v neděli v programu na Primě zdůraznil, že jeho děti jsou vedeny v úctě vůči starším. Protože je křesťan.

2.10.2011 v 18:09 | Karma: 18,16 | Přečteno: 1236x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

ANALÝZA: Terorismus se vyplácí, vzkázali Palestincům. Gesto ve špatnou dobu

24. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Je to vzácnost, když Izraelci od rána vědí, co je ten den čeká. Ve středu to tak bylo. Od rána byly...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Rozhodněte o vítězi ankety Bloger roku 2023, hlasujte do konce května

24. května 2024

Anketa Bloger roku 2023 je ve finále a o vítězi se rozhodne do konce května. Právě do posledního...

Na Mallorce se zřítila restaurace. Nejméně čtyři lidé zemřeli, desítky zraněných

23. května 2024  22:48

Po pádu části budovy přímořské restaurace ve městě Palma na španělském ostrově Mallorca večer...

  • Počet článků 278
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Žije na periferii ČR

Seznam rubrik