Jsme poslední?

V diskusi pod jedním článkem na blogu iDnes jsem nedávno objevila následující odkaz : http://www.nelisabonu.cz/clanek/stav-ratifikace-lisabonske-smlouvy. A tam jsem se dočetla, že Velká Británie a Finsko rovněž (tak jako Česká republika) ještě neratifikovali Lisabonskou smlouvu (byť v případě GB jde o to, že královna ještě neodeslala ratifikační listiny).

Podobnou informaci jsem nalezla i zde a zde . Zdá se, že většina médií o tomto nezanedbatelném faktu mlčí. S ohledem na vyjímku, kterou (už to tak vypadá) České republice EU "udělí" by se mohlo zdát, že už je to jedno. EU "okřikne" Maďary a Němce (nebo jim něco naslibuje), vyjímka "projde" a Václav Klaus podepíše. Že by ústavní soud shledal na LS něco protiústavního, to neočekávám. Proevropsky naladění občané zajásají a ti z druhého tábora spolknou zatraceně hořkou pilulku. LS vstoupí v platnost. A Finsko si své problémy jistě nějak vyřeší. Vždyť z pohledu Bruselu  Finsko přeci ratifikovalo!

Ale to, že si Českou republiku kde kdo bral do úst, to že V. Klausovi byla "nasazována psí hlava", protože všichni podepsali, jenom my ne, ten argument, že jsme poslední, přesto, že tomu tak není, to vše by mělo být varováním pro všechny ty, kdo si stále ještě myslí, že vývoj EU jde tím správným směrem.  A když ne varováním, tedy alespoň předmětem k zamyšlení. A kdo ví, jak je to s těmi britskými ratifikačními listinami. Jestli ona je Alžběta nemá někde dobře schované na dně skříně...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dagmar Mašková | čtvrtek 29.10.2009 22:42 | karma článku: 17,57 | přečteno: 869x