Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dingfinger čili hledač předmětů

 Mám skvělý podnikatelský plán! Někde si zapomenete jedny brýle, druhé brýle, peněženku, šroubovák a rtěnku, srp a kladivo, zkrátka věci, bez kterých se neobejdete. Dingfinger vám tyto věci snadno najde.  

Takový je podnikatelský záměr. Má však několik zádrhelů: vím dobře, že začnu-li podnikat, nedopadne to dobře, to jsem si již ověřil. Nemám ten správný podnikatelský fištrón. Druhým zádrhelem je, že mnou vyrobený hledač by byl několikrát větší, než hledaný předmět, viz. níže. K jeho výrobě mi zkrátka chybí odborné znalosti. Mám i další nedostatky, ale ty zde nebudu rozebírat.

 

Zrod mého nápadu byl prostý. I při snaze pokládat věci na stejné místo, často něco hledám. To mě zlobí. Někdy věc odložím mimoděk, jindy ji přemístí manželka. Většinou jsou to již jmenované brýle, hodinky, peněženka, klíče a...mobil.

 

Právě u mobilu se zastavím. Pokud se mobil nachází v domě nebo v jeho blízkosti, naleznete ho snadno. Stačí zavolat z druhého telefonu a on se ozve. A právě zde je zrod mého nápadu. Stačilo by na každou často hledanou věc umístit miniaturní přijímač. Vysílačem bychom potom předali impuls přijímači, jež by se rozezvučel a my bychom po zvuku hledaný předmět našli. Každý předmět by měl svůj kód. Pamatoval jsem i na naše neslyšící občany. Pro ně by se namísto zvuku rozsvítil světelný paprsek.

 

Při mých technických znalostech bych ke každému často hledanému předmětu přidal bezdrátový zvonek. Chodit s tímto třeba na brýlích, by bylo nepohodlné a neestetické. Dokonce jsem uvažoval o mechanickém hledači. Sestrojil jsem jeden prototyp (viz obrázek dole): na každou věc jsem přivázal provázek se zvonkem (přijímač). Tento provázek se odvíjel ze špulky (vysílač), kterou jsem měl u sebe. Hledaný předmět jsem tak našel stejně, jako Théseus nalezl pomocí Ariadniny nitě cestu z Labyrintu. Při praktických zkouškách jsem zjistil: a) zvonek je úplně zbytečný b) ve změti provázků vinoucích se po bytě se absolutně nevyznám. Prototyp jsem proto rozebral. Ergo kladívko, pokud by hledač měl být funkční, bylo třeba jej především miniaturizovat.

 

Svůj nápad jsem konzultoval s odborníkem. Pan Miroslav mi důvody, proč to nejde, bohužel nesdělil, pouze nad mým nápadem mávl rukou a řekl: „Prosim tě.“ Z toho jsem pochopil, že se s tím nemíní zaobírat. Nevzdal jsem se a nadhodil, že z toho budou ohromný papouchy (tisíce), otočil ke mně zády a šel si pro další pivo k výčepnímu pultu. S takovou jsem se nikam nedostal.

 

Podnikatelský záměr jsem odložil ad akta, ale nedalo mi to a přece jen jsem se k němu touto cestou vrátil. Vysnil jsem si, že bych mohl povolat k propagaci svého produktu nejznámějšího teleshopingového prodavače Horsta Fuchse, i proto jsem mu dal název přitažlivý i pro německé publikum - Dingfinger. Již jsem si představoval, jak Horst s nadšením nabízí naše zboží: „Dingfinger bychom měli mít stále u sebe, ale co když se ztratí? Co potom? Kein problem: my k němu přidáváme navíc stacionární Dingfinger, který náš ztracený přenosný Dingfinger dokáže najít! A ne za pět tisíc, ne za čtyři tisíce, ani ne za tři tisíce, ale pouze za dva a půl tisíce a k tomu všemu spirálovitý čistič uší plus šestnáct silikonových hlavic!“ Jak by to bylo krásné. Škoda, že Horst Fuchs je mrtvý. Inu byl to sen.

 

Přenesme se do skutečnosti. Byl bych rád, kdyby se někdo mého nápadu ujal a převedl ho ve skutečnost. Budu první, kdo od vás uvedený produkt koupí a to i bez spirálovitého čističe uší se šestnácti silikonovými hlavicemi.

 

Tím končím, musím jít něco dělat: „Sakra, kam jsem si dal své pracovní rukavice???“ A tak je to pořád!

komponenty ku zhotovení prototypu mechanického hledače předmětu. 1/ hledaný předmět (klíče) 2/ zvonek (přijímač) 3/ špulka (vysílač)

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Lněnička | středa 27.5.2020 19:53 | karma článku: 4,91 | přečteno: 138x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Nejsem

„Ústavní soud zrušil zákonnou úpravu, která pro úřední změnu pohlaví trans lidí vyžadovala chirurgický zákrok, zahrnující sterilizaci a přeměnu pohlavních orgánů.“ Co teď?

21.5.2024 v 19:11 | Karma: 24,47 | Přečteno: 524x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Existuje trollí farma také na nádraží Krč?

Trollové jsou všude, vedeme hybridní válku. Můj příběh je o cestování a trollech. Cestuji rád vlakem, trať posázavském Pacifiku skýtá nádherné pohledy na kaňon Sázavy.

17.5.2024 v 15:23 | Karma: 21,23 | Přečteno: 681x | Diskuse| Cestování

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

Na rockera typu Míry Imricha odešel v celkem dosti požehnaném věku 71 let. Poprvé jsem ho viděl někdy v roce 1978 v klubu Dvojka na Vinohradské.

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,40 | Přečteno: 405x | Diskuse| Kultura

Jan Lněnička

Kdy napíše Karel Trčálek něco původního?

Třeba o slunéčku sedmitečném, o Kohoutkově kometě, nebo o smažáku... leč marnost, nestane se tak, zatím...

3.5.2024 v 18:27 | Karma: 30,21 | Přečteno: 794x | Diskuse| Osobní

Jan Lněnička

Bolševický nok

Byli jsme svědky přestřelky mezi europoslankyní paní Konečnou a ministryní paní Černochovou, ale o to nejde, jde o obohacení jazyka českého a nové významy slov.

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,93 | Přečteno: 1180x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

ANALÝZA: Terorismus se vyplácí, vzkázali Palestincům. Gesto ve špatnou dobu

24. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Je to vzácnost, když Izraelci od rána vědí, co je ten den čeká. Ve středu to tak bylo. Od rána byly...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Rozhodněte o vítězi ankety Bloger roku 2023, hlasujte do konce května

24. května 2024

Anketa Bloger roku 2023 je ve finále a o vítězi se rozhodne do konce května. Právě do posledního...

Na Mallorce se zřítila restaurace. Nejméně čtyři lidé zemřeli, desítky zraněných

23. května 2024  22:48

Po pádu části budovy přímořské restaurace ve městě Palma na španělském ostrově Mallorca večer...

  • Počet článků 391
  • Celková karma 29,76
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik