Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

8/8/2009 Yangshuo: Vylet na falesnou Watter cave

Rano jsme zase nevstavali zrovna nejdriv:) Na snidani jsme si zasli do blizkeho cafe 89. Snidane asi za dvacku, takova klasika: vajicka, slanina, rajcatka, kaficko a pro nekoho i dzusik...no jedina neklasika dnesni snidane bylo, ze vedle baru je potok, ktery ukrutne smrdi, tedy spis stoka a pak jeste prisel nejak blazen, ktery si vzal bez ptani dzusik a nalil si ho do svyho kelimku. Jsme na to cumeli jak na drat, jsme vubec nevedeli, co se jako deje. No servirka na to taky docela solidne cumela, ale jediny, na co se zmohla, ze rekla, ze "this man is crazy". To ze by dzus znovu dolila, to ji jaxi nenapadlo.....no takze JK byl bez ranniho zacalovanyho dzusu:(

Po snidani jsme zasli na nejaky mistni kopec, protoze jsme si mysleli, ze odtamtud bude docela pekny vyhled. No docela byl. Prekvapily celkove dve veci. Jednak tu nebylo zadny vstupny, to me skoro az zarazilo, co se jako deje, jestli jsem stale v Cine:) No a trosku neprijemeny bylo, ze na vrcholku se ubytovali studentici, kteri si tam cvicili anglictinu. Jako ne ze bych s nima nechtel konverzovat, ale proste me to tak nejak nebavi se s nima bavit na 100x probrany otazky s jinejme Cinanama. At se zeptaji jich. Jsem rekl, ze moje anglictina je velmi spatna, tak me nechali byt, zato JK se s nima musel chudak trosku bavit protoze nevychytal spravnou strategii. Jednomu jsme aspon rozsirili obzor, nebot jsme mu vysvetlili, co to je "paparazi". Zajimavy je, ze to mel v te jeho ucebnici jako paparazius nebo tak nejak....

Vyhled z pahorku:

Sesli jsme z vrcholku dolu a prosli asi nejakym parkem blizko bohnicke lecebny, protoze cvoku tu bylo fakt dost. Vetsina trpela samomluvou. Pak jsme si pujcili kola a vydali se na Watter cave. Nevim, co je na tom pravdy, ale i mistni tvrdi, ze jich existuje nekolik. No a jen jedna je samozrejme ta prava. No nevim. Vtipny tedy je, ze i LP tohle uvadi. Ale spis si myslim, ze jde o takovou legraci mistnaku, nikoliv ze by to byla uplne pravda. Kola tady byla velikostne na Cinaky, ale docela to slo. Pujcil jsem si krasne ruzovy, protoze melo zadni kosik a nechtelo se mi v tom vedru nosit batoh na zadech. Cestou na jeskyne jsme videli slavny bamboo rafting, no hruza. Cinaku na rece jak pod Vyssim brodem ve dvojite spicce, ne-li horsi. Byl desny hic.

Pro pobaveni Cinanu jsme s JK nekolikrat prejeli brod, pres ktery projizdeli i raftari. Zde jsem znovu nekolikrat musel zapochybovat o rozsireni prirozene inteligence mezi cinskou pupulaci. Vody bylo malo a tak se raft vzdycky na brodu zasekl. Jednak asi dva raftari lokalci kormidelnici najeli mezi dva kameny a snazili se pak raft protlacit, coz samozrejme neslo...jak oni uvazuji, to nechapu. No a pak jeste kdyz se raft na brodu zasekl, tak cinsti turiste ne ze by aspon z toho raftu na tu chvili vystoupili a raft tak odlehcili, kdyz se ho kormidelik snazil posoupavat, ale sedeli tam jak trubky a cekali, co jako bude. Par jich tedy vystoupilo, ale naprosty minimum. Takze takhle se vozi cinsti pani:(

Jedeme pres brod:

Najit jeskyni nebylo az tak narocny. Odbocka je tesne pred Moon hill a pak uz vedou ukazatele. Je to po polnacce a prejizdi se nejaka dalnice. Cedule ukazovala 4.5km, ale odhadnul bych to tak aspon na 6-8. Co bylo divny, ze tam nejezdilo moc autobusu, tak jsme si myleli, ze jedeme k nejakym falesnym. No nakonec jsme dojeli, bylo to fakt skoro po 40 min jizdy...Zaclo smlouvani o vstupenku, jsme vedeli, ze musime byt drsny. Pri prijezdu jsem pro odlehceni situace schvalne malem tedy zahucel do vody, aby se prodavacky listku zasmaly. Jsme chteli do jeskyne a pak se vykoupat v teplych pramenech.

Moon Hill:

Cenovka ukazovala celkem za tyhle 2 atrakce 200Y, to jsme ale dat nechteli. Tak oni zacli asi na 150Y, my asi na 70Y. No diskutovali jsme asi deset min, pak ze nejmin musime dat kilco, jsme chteli byt drsny a platit jeste min. Tak ze jako jedem pryc, taktika vysla a skoncili jsme na nami pozadovanych 90Y. 
Pockali na lodku, vpluli dovnitr s dalsi skupinkou zapadaku a poslouchali vyklad v cinglish. No jeskyne nic moc. Jeskyne Zhin Jin uz asi tezko neco prekona. I ty teply prameny mozna jsou fejkovy, protoze nechapu, odkud by se tam brala ta tepla voda. Spis takova atrakce, jak vytahnout z turistu dalsi prachy. Jinak podle me po vstupu uz nikdo moc nekontroluje, kdo si jakou atrakci koupil, takze by slo klidne zakoupit jen to nejlevnejsi a pak se tam nejak tak ztratit.

No a dalsi atrakci Watter Cave je koupani v bahne. To jsme si nastesti odpustili, asi bych si to ani nelajsnul. Bahno vypadalo fakt solidne, stejne jako ty lidi, co do toho vlezli. Bych nesel, tohle neni pro me, navic jsem se rano uz myl....haha

Clovek po tom koupani vypada spis jak nejaky martan:)

Prohlidka zabrala snad skoro dve a pul hodky. Klidne bych tuhle atrakci vynechal. Pak jsem uz padili na kolech do Yangshuo a predjizdeli vsechny turisty skoro dvojnasobnou rychlosti.

Veceri jsme dali v nasem oblibenem cafe na hlavni West ulici. Ja tentokrat kachynku a nudle a Yanshuo rejzi. Po dlouhy dobe jsem se krasne prejedl Pak uz jsme se tak poflakovali po Yangsuo a prochazeli mistni kramky a ja si ofotil HK a Macao z LP. OK zase behal po fejkovych trickach a koupil nejaky Billabong nebo Quiksilver. Musim uznat, ze vypadali fakt solidne, to kopirovani uz jim tedy docela jde. Zadny nite z nich nelezly. Ceny byly nadhozeny na poprve skoro na 160Y, ale OK to dost drsne srazil na 30Y za jedno. Strategie odchazeni zase zapusobila. Myslim, ze prodavaci jsou docela zoufaly, mistnaci to nekupujou a zapadaku v kramcich fakt moc nebylo.

Cely den byl fakt desny parak, neco mezi 35-40. Slapani na fejkovy jeskyne docela zmohlo tak jsem byl docela unavenej a sel jsem docela brzo na pokoj vyuzivat nasi klimosky...parada...

Autor: Jan Kubanek | středa 12.8.2009 0:07 | karma článku: 13,27 | přečteno: 1027x
  • Další články autora

Jan Kubanek

21-23/12/2009 UK: 1 den v Londyne a nakonec autobusem domu

Po nekonecnem letu a nekonecne dlouhe noci konecne dosedame vcelku na cas na Heathrow. Internet a letenka ukazovaly dosed na terminal cislo 1, ale nakonec se nas pilot rozhodl dosednout na T3:( Venku uz mrzne az prasti, i do Londyna dorazila kruta zima:)

31.12.2009 v 14:20 | Karma: 20,78 | Přečteno: 2562x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

18-20/12/2009 Australie: Posledni 3 dny v Sydney

18/12/2009 Australska pohoda Noc v nasi saunicce docela dost zla, mam dojem, ze jsem ani oka nezamhouril. No to vlastne ano, ale opravdu jsem toho moc nanaspal. Takze nastava presun na jiz vyzkouseny YHA Railway Square. Abych si byl jisty, ze nebudu provozovat indiani beh v plne polni po hostelech v Sydney, jdu radeji do YHA railway nejdrive bez batohu. Mam kliku a maji volno, nebo spis ani ne, protoze to vypada, ze se v poslednich dnech hodne cestovatelu stahlo ze Sydney na Vanoce domu. Rikal to i Afganec a i v YHA RS to nevypada opravdu zrovna precpane.

30.12.2009 v 9:59 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

16-17/12/2009 Australie: Melbourne -> Sydney

16/12/2009 Ctyricitka v Melbourne Rano musim oproti ostatnim vstavat docela brzy, protoze vozidlo by melo stat uz pred devatou na parkovisti autopujcovny. Po trosku okruzni jizde po Melbourne nachazim moji slavnou Sydney road v Sydney a dojizdim do pujcovny. Cekal jsem, ze cesta pres Ocean road bude tak maximalne 600km, ale nakonec nam displej ukazuje lehce pres 900, vcelku dost. Chlapek v pujcovne auto tak lehce obejde, s vysledkem "all right", ten lehky bordylek a trosku pisku uvnitr je zrejme standardni znecisteni a ja muzu odjet tramvaji z5 k Vincentovi.

29.12.2009 v 11:37 | Karma: 17,80 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

14-15/12/2009 Australie: On the (Ocean) Road I

14/12/2009 On the (Ocean) Road I: Auto mam domluveny na devatou, takze tak nejak primerene vstavam. Vzhledem k tomu, ze zamluvit auto bylo o 50AUD levnejsi mimo centrum Melbourne, tak frcim tramvaji nekam na sever mesta. Na zastavce se ptam typose, jestli jedu dobre, on rika ze jo, ale ze budu muset trosku popojit...

28.12.2009 v 9:55 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1786x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

13/12/2009 Australie: v Melbourne II

Rano se moc nesnazim a tak vstavam docela pozde, preci jenom dve po sobe tak nejak nevyspale noci se na me podepsaly. Rano zacina obedem v nejakym cinskym bistru na Swanston street. Nejak se mi nechce nic moc delat, ale nakonec trosku prolitnu centrum a obchody v Melbourne, hlavne za ucelem se schovat pred dnesnim vedrem.

27.12.2009 v 8:21 | Karma: 17,31 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(