Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

4/11/2009 Singapore II – stale beham po foodcoutech

  Rano zacina zcela tradicne toustouvou snidani. Jeste ze tu maji aspon i slanou verzi s vajickem, tak to mam trosku za ty prachy aspon zmenu.

 Dopoledne se znovu stavim v Lim Quin Plaza, jestli nahodou nesly ceny fotaku radikalne smerem dolu, ze bych provedl okamzity nakup:) Bohuzel nesly, tak se nakup zatim odklada, zrejme na zitra. No a protoze tak lehce poprchava s vidinou silnejsiho deste, musim si najit nejakou aktivutu vevnitr.

Aha, nachazim kousek od me ctvrti Little India SAM – Singapore Art Museum. Jeste nez tam dojdu, tak uz ale hladovim a davam si v nejakym bistru vyborne, asi domaci nudlicky s kurecim. Spokojene nasycen odchazim sam smer SAM. Vcerejsi muzeum bylo vazne super, tak snad tohle bude stejne dobry. Zacatek je velmi slibny, maji totiz vstup mezi 12 a drouhou zdarma:) Tak to to dobre zacina, bohuzel se mi trosku nedari najit, kde ze ty expozice vlastne jsou. Nakonec aspon neco nachazim a pri tom zjistuji, ze vlastne tak dobry ¾ salu jsou zavreny, protoze se vystava predelava a od dvou se to uzavre uplne. Tak to uz chapu, proc zdarma:) Z toho, co tam jeste zustalo jsem si nezapamatoval snad nic, takze vystava stale presne za tolik, kolik jsem dal na vstupnym:) Znechucen jsem vzdal navstevu Q8, singaporskeho muzea modernich umeni.

Rozhodl jsem se vice prozkoumat mistni metro, tak jsem si vymyslel vylet pro Singaporany super ultra specialni budovy jmene Snow city. Mi prislo docela dobry prozkoumat, co to vlastne je. Metro tam stalo asi $1.6, tak vylet moc drahy nebyl:) Nachazim to, bohuzel uvnitr se nesmi fotit, ale stejne by vlastne nebylo pro me co, protoze moc zvlastni to neni. No aspon to ocumim pres nejakou restauraci a s barem umistenym primo v vyklimatizovane, spiste tedy vychlazene hale. Je tam lehce pod nulou. Slecna mi nabizela zimni bundu, ale tu jsem odmitl. Jsem ze stredni Evropy, tak preci trosku zimy musim vydrzet. No kosa tam byla solidni, preci jenom je to tak skok o -35C rozdil. Ale statecne jsem se tvaril, ze mi kosa neni a chvili jsem to ocumoval. Vicemene jde o takovou bobovou stran, asi 50m dlouhou. Misto snehu to ale spise vypadalo na led. Chudaci Singaporanci, takhle je klamat s tim, co je snih a co je led:)

Mistni autobusuva doprava. Pro cestiny znale to ma trosku divny nazev:)

Vracim se okolo Science&Discovery centra, kde probiha zrovna vystava Guntera van Hagense, aneb rozrezany plastifikovany tela. Vstupny vcelku levny, jenom $22. Kdybych to jeste nevidel, tak bych sel, ale chodit na neco po druhy neni muj salek caje. Navstevu tohoto centra jsem si rozmyslel, kdyz jsem videl ty davy deti, ktery do centra proudily. Ocumovat male deti fakt nemusim, tak hura spis ocumovat na slavnou Orchard road – Singaporske nakupni zony. Jdu k metru a cestou potkavam prvni dva zebraky, co jsem v Singapore videl. Jeden nema ruce, jedna pani ma na celem tele nejake bodlaky, vypada to dost dost nechutne a radeji utikam pryc do metra. Zadnou zebrotu zfetovanych pankacu a krabicakem ozralych bezdomovcu z Narodni tridy tu asi mistni policii resit nemusi, ani si to nejak nedokazu v Singaporu predstavit. Cestou jsem to chtel vzit pres Holland Village, momentalne pry enklavu singaporskych expatu, ale vzhledem k tomu, ze zaclo moc prset, Holland road vynechavam a jedu ocumovat primo na Orchard.

Jinak mimo centrum je to tu opravdu oslive, samy beton. Takovy prazsky Jizni mesto...

Je tu jeden obchodak vedle druheho, shopaholiku raj. Nez ale jich par projdu, musim se v jednom z food courtu posilnit. Tentokrat jim u Indu jehneci ryze a kari. Po tom, co jsi pochutnam, jdu konecne do akce. Prochazim ty obchodni centra, nektere luxusni, jine mene a neco jsou jen takove skoro lepsi trznice. Zbozi, prodava se tu snad uplne vsechno a vetsinou kazdy obchodak je specializovany bud na typ zbozi, nebo na typ zakaznika. To asi aby se chudaci nahodou nepotkavali s prachaceme:)))

Orchard road - raj pro nakupy:

Prochazeni obchodaku jako dobry, ale moc na dlouho cloveku tahle zabava nevydrzi. Uz jsem taky docela uslej, tak odchzaim smer hostel si trosku odpocinout pred dnesni Ladies Night, na kterou samozrejme musim vyrazit.

Na hostelu relax a asi v deset vyrazim do nocniho Singaporu, snad to vyjde tentokrat lip nez vcera. Cestou dostavam hlad tak v nejblizsim otevrenem foodcourtu si davam aspon jedno super dobre na jiny zpusob udelane nez malajske roti se syrem. Takova vecerni delikateska a k tomu jednu velkou lahvinku singaporskeho tigra tak na rozjezd.

Skacu do metra a frcim na Clarke Quay, kde by melo byt snad jedno z hlavnich "party center" Singapore. Taky ze jo, je to takove seskupeni baru vedle sebe, neco jako mensi ostravska Stodolni. Tak to tak prochazim a ocumuji, kam zajit. Maji tu docela slusnou atrakci, na takove sedacce vystreluji lidi do vzduchu, pretize pry 5G, nebo 6G, uz nevim. Ale vypada to dost solidne. Nebyt tu sam, tak asi i jdu, jelikoz bych dostal na ISICa slevu:)

Zastavuji se pred jednim barem, Ladies Night se zrovna rozjizdi. Vedle u mistnaka ziskavam info, ze vstup je za $15 pro koliky, zasuvky to maji dneska zdarma, haha. No co, tak do toho investuju, kolikrat jeste budu v SG:) Jeste se trosku bavim s lokalcem a dava mi radu, ktera naprosto prevraci muj dosavadni balici postup. Prej v SG se nesmi clovek hned zen ptat, jestli se s nim chteji vyspat:))) Tak co tu provadeji Evropanky, to teda nevim. Kazdopadne chci jit dovnitr, ale ouha, mistni Malajsky Orangutan (gorila) mi rika, ze kratasy do klubu nepatri a jeste k tomu mam pry sandale, tak at na to zapomenu. Zkousim jiny klub, to samy. Prijit sem v kalhotech, tak se asi roztavim. Vecer a v noci bylo pekne vedro a vlhko. Tak zase trosku takovy neuspech, cestou v 7/11 zazenu zizu aspon jednim Karlem za $5 a jdu na hotel spat.

Autor: Jan Kubanek | sobota 7.11.2009 12:08 | karma článku: 13,42 | přečteno: 756x
  • Další články autora

Jan Kubanek

21-23/12/2009 UK: 1 den v Londyne a nakonec autobusem domu

Po nekonecnem letu a nekonecne dlouhe noci konecne dosedame vcelku na cas na Heathrow. Internet a letenka ukazovaly dosed na terminal cislo 1, ale nakonec se nas pilot rozhodl dosednout na T3:( Venku uz mrzne az prasti, i do Londyna dorazila kruta zima:)

31.12.2009 v 14:20 | Karma: 20,78 | Přečteno: 2562x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

18-20/12/2009 Australie: Posledni 3 dny v Sydney

18/12/2009 Australska pohoda Noc v nasi saunicce docela dost zla, mam dojem, ze jsem ani oka nezamhouril. No to vlastne ano, ale opravdu jsem toho moc nanaspal. Takze nastava presun na jiz vyzkouseny YHA Railway Square. Abych si byl jisty, ze nebudu provozovat indiani beh v plne polni po hostelech v Sydney, jdu radeji do YHA railway nejdrive bez batohu. Mam kliku a maji volno, nebo spis ani ne, protoze to vypada, ze se v poslednich dnech hodne cestovatelu stahlo ze Sydney na Vanoce domu. Rikal to i Afganec a i v YHA RS to nevypada opravdu zrovna precpane.

30.12.2009 v 9:59 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

16-17/12/2009 Australie: Melbourne -> Sydney

16/12/2009 Ctyricitka v Melbourne Rano musim oproti ostatnim vstavat docela brzy, protoze vozidlo by melo stat uz pred devatou na parkovisti autopujcovny. Po trosku okruzni jizde po Melbourne nachazim moji slavnou Sydney road v Sydney a dojizdim do pujcovny. Cekal jsem, ze cesta pres Ocean road bude tak maximalne 600km, ale nakonec nam displej ukazuje lehce pres 900, vcelku dost. Chlapek v pujcovne auto tak lehce obejde, s vysledkem "all right", ten lehky bordylek a trosku pisku uvnitr je zrejme standardni znecisteni a ja muzu odjet tramvaji z5 k Vincentovi.

29.12.2009 v 11:37 | Karma: 17,80 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

14-15/12/2009 Australie: On the (Ocean) Road I

14/12/2009 On the (Ocean) Road I: Auto mam domluveny na devatou, takze tak nejak primerene vstavam. Vzhledem k tomu, ze zamluvit auto bylo o 50AUD levnejsi mimo centrum Melbourne, tak frcim tramvaji nekam na sever mesta. Na zastavce se ptam typose, jestli jedu dobre, on rika ze jo, ale ze budu muset trosku popojit...

28.12.2009 v 9:55 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1786x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

13/12/2009 Australie: v Melbourne II

Rano se moc nesnazim a tak vstavam docela pozde, preci jenom dve po sobe tak nejak nevyspale noci se na me podepsaly. Rano zacina obedem v nejakym cinskym bistru na Swanston street. Nejak se mi nechce nic moc delat, ale nakonec trosku prolitnu centrum a obchody v Melbourne, hlavne za ucelem se schovat pred dnesnim vedrem.

27.12.2009 v 8:21 | Karma: 17,31 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(