Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

28/7/2009 - Pochod Souteskou skakajiciho Tygra -> z5 do Lijiangu

Prestoze venku mirne prsi vstavame uz asi ve 1/4 na 8. Rychle se balime (tedy neni skoro nic, protoze jsme sem dojeli jen s tim nejnutnejsim) a v Tina's davame velkou snidani, abysme meli dostatecne mnozstvi energie na dnesni trek...nejaka omeletka a Naxi sendvic, eno nuno. Jidlo v Tina's GH muzu jen doporucit.

Frantici taky vstavali stejne jako my, ale vyrazime prvni. Cesta od Tina's jde docela strme do kopce, ale vzhledem k Emeisanskemu treninku to neni pro nas zadny problem. I OK se drzi, vetsinou stejnou rychlosti jako JK. Od Tina's je to na horni cestu si tak odhadem 500-600m prevyseni. Cesta neni ale tak jednoducha, nejsou tu schody jako na Emeishanu a tak to obcas po blate a kamenech docela klouze.

Sice z nas zase leje, jako kdyz se v zacpe musela topenim chladit Skoda 120, ale vyslap se mi moc libi. Hlavne jak jsme vysli brzo, tak tu nejsou zadny turiste a uzivame si prirodni samotu a vychutnavame vyhledy na soutezku. Mame vyhled i na Tina's GH, frantici jeste nevysli, zrejme jeste museji rozebrat a prodiskutuvat kvalitu pokrmu podavanych v nasem GuestHousu.

Jakmile se vyjde tech 500-600m, cesta uz je vicemene po rovince s obcasnymi mirnymi vyslapy a seslapy. Je to sice po rovince, ale jako klidna prochazka v Krkonosich to fakt neni. Asi pul metru od nasi pesinky je tak kilometrovy sraz dolu. Jeden spatny krok nebo zakopnuti a byl by clovek asi na konecny....srazy dolu to jsou ukrutny, ale to samozrejme tvori soutesku prave neuveritelne krasnou. Ty predlouhe srazy dolu nejde popsat, to se musi zazit a videt.

Pesinka ve svahu (to co je videt jako pesinka, je ale bohuzel vodovodni potrubi, ktere to trosku kazi ale apson je poznat, kudy ta cesta vede):

 Po asi hodince se i pocasi umoudruje a prestava prset. Vidime vrcholky hor, na kterych se prohaneji mraky. Je to moc moc pekny pohled. Cestou musime projit i par minivodopadu, ale nastesti to neni moc narocny a kameny tu tentokrat nepadaji. 

Prestoze jsou svahy dosti strme, je tu par baracku, ve kterych preziva stale par Cinanu. Ti se tu samozrejme snazi vselijak asi horko tezko prezit. Maji tu na tech svazich mini policka, ktere jim k tomu pomahaji. Vetsinou tu pestuji kukurici. Kazdopadne zjistujeme, ze maji taktez strach ze strmych svahu, nebot pocit strachu prekonavaji stejne jako to delaval Tomas Enge:)

Jestli tyto houbicky maji strachoodpudive ucinky, nevim. Spis asi jenom ty odpudive:) 

Nejnebezpecnejsi co se srazu tyce, je cesta mezi Tina's a Halfway GH, pak uz je to takovy skoro lazoplazo pochod s obcasnymi super vyhledy do udoli. Turistu tu potkavame fakt malo (cca tak 50 za celou cestu). Pomer zapadaci vs cinanici je tak 50:50. Plati tedy pravidlo, ze tam, kam je to do kopce bez lanovky, tam Cina nechodi. Ty ktere jsme potkali, to byli turisti na urovni s trekove vybavenim. Tentokart tu tedy nebyli zadni chlapici v mokasinach s bilejma fuseklema a slecinky na podpatcich:) Co je taktez prijemny, ze je tu jen par prodejcu vody a ostatnich zbytecnosti, a to jeste jen na konci nasi cesty. No ono pro 50 lidi za den se kseftu asi moc neudela:)

Kousek za tusim Naxi GH potkavame skupinu lokalcu, co se tu tak povalovali na svahu. Na nas volaji, ze si mame taky prisednout. Pri blizsim pohledu jsme zjistili, ze tam maji takove to stlacovadlo (normalni clovek zna jen z filmu), pomoci ktereho se odpaluji vybusniny. Ptame se na cas odpalu, ale nejak nam to nejde a lokalci nerozumi a nechapou. No nejdriv nam to prislo jako dobry napad se na to podivat, ale pak jsme si to radsi rozmysleli, lokalum zamavali a radsi se klidili co nejdal. Nerad bych dopadl jako ta pani pri odstrelu lode u Litomeric, kdy ji srapnel vletel do hlavy:) Nebezpeci je tu az az, tak si nemusime pridavat dalsi.

Asi po 6.5h chuze (dle LP 8h) dochazime do Jane's GH na zacatku soutesky. Tam davame piti a minibusem za 20Y jedeme z5 do Lijiangu. Minibus jede jeste pomalejc nez bus. Cestou vidime zase 2 bouracky v rozmezi asi po 50metrech. No aspon to policajti nemaji daleko:) Jednou auto v prikope a druhy je nejaka bocnecelni srazka. To maji z toho predjizdeni do zatacek. Jakmile v Cine budou mit vsichni auto, tak si to fakt nedovedu predstavit. Pokud se nenauci normalne predjizdet, to bude mrtvol. Tak snad tu nebudou mit TATU jako v Indii a tech aut tu nebudou mit tolik.

Dojizdime do Lijiangu, ja vystupuju na autobusaku a kupuju listky do Dali, zatimco OK a JK se vezou az do hostelu, kam se ja dostavam pesky.
Davame sprchu a jidlo. U stolu pri "family Mama Naxi GH dinner" se seznamujeme s nejakym Izraelcem (vcelku ok), Amikem (jeho prvni otazka kdy ma kdo narozeniny me fakt trosku prekvapila), Francouzskou (prijemnou a milou), Anglicankou (naprosto typickou) a Rumunokanadankou (taktez typickou).

Chvili kecame a pak ja s OK odchazime na sraz s Cinankou, kterou jsme potkali na Emeishanu. Schazime se u mega obrazovky na centralnim namesti a jdeme na 1. Uf uf, zapadame do megaturistickeho baru. No cekal jsem, ze tu pivko bude trosku drazsi, ale ze to bude 35Y, tak to jsem vazne necekal:( Drahy jako cert.....Chvili kecame, cucame pivko rychlosti dnesniho minibusu a pak se loucime a jdeme spat.

No a jeste par fotek:

Autor: Jan Kubanek | čtvrtek 30.7.2009 18:05 | karma článku: 12,47 | přečteno: 672x
  • Další články autora

Jan Kubanek

21-23/12/2009 UK: 1 den v Londyne a nakonec autobusem domu

Po nekonecnem letu a nekonecne dlouhe noci konecne dosedame vcelku na cas na Heathrow. Internet a letenka ukazovaly dosed na terminal cislo 1, ale nakonec se nas pilot rozhodl dosednout na T3:( Venku uz mrzne az prasti, i do Londyna dorazila kruta zima:)

31.12.2009 v 14:20 | Karma: 20,78 | Přečteno: 2562x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

18-20/12/2009 Australie: Posledni 3 dny v Sydney

18/12/2009 Australska pohoda Noc v nasi saunicce docela dost zla, mam dojem, ze jsem ani oka nezamhouril. No to vlastne ano, ale opravdu jsem toho moc nanaspal. Takze nastava presun na jiz vyzkouseny YHA Railway Square. Abych si byl jisty, ze nebudu provozovat indiani beh v plne polni po hostelech v Sydney, jdu radeji do YHA railway nejdrive bez batohu. Mam kliku a maji volno, nebo spis ani ne, protoze to vypada, ze se v poslednich dnech hodne cestovatelu stahlo ze Sydney na Vanoce domu. Rikal to i Afganec a i v YHA RS to nevypada opravdu zrovna precpane.

30.12.2009 v 9:59 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

16-17/12/2009 Australie: Melbourne -> Sydney

16/12/2009 Ctyricitka v Melbourne Rano musim oproti ostatnim vstavat docela brzy, protoze vozidlo by melo stat uz pred devatou na parkovisti autopujcovny. Po trosku okruzni jizde po Melbourne nachazim moji slavnou Sydney road v Sydney a dojizdim do pujcovny. Cekal jsem, ze cesta pres Ocean road bude tak maximalne 600km, ale nakonec nam displej ukazuje lehce pres 900, vcelku dost. Chlapek v pujcovne auto tak lehce obejde, s vysledkem "all right", ten lehky bordylek a trosku pisku uvnitr je zrejme standardni znecisteni a ja muzu odjet tramvaji z5 k Vincentovi.

29.12.2009 v 11:37 | Karma: 17,80 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

14-15/12/2009 Australie: On the (Ocean) Road I

14/12/2009 On the (Ocean) Road I: Auto mam domluveny na devatou, takze tak nejak primerene vstavam. Vzhledem k tomu, ze zamluvit auto bylo o 50AUD levnejsi mimo centrum Melbourne, tak frcim tramvaji nekam na sever mesta. Na zastavce se ptam typose, jestli jedu dobre, on rika ze jo, ale ze budu muset trosku popojit...

28.12.2009 v 9:55 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1786x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

13/12/2009 Australie: v Melbourne II

Rano se moc nesnazim a tak vstavam docela pozde, preci jenom dve po sobe tak nejak nevyspale noci se na me podepsaly. Rano zacina obedem v nejakym cinskym bistru na Swanston street. Nejak se mi nechce nic moc delat, ale nakonec trosku prolitnu centrum a obchody v Melbourne, hlavne za ucelem se schovat pred dnesnim vedrem.

27.12.2009 v 8:21 | Karma: 17,31 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(