Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

11/11/2009 Australi: Cairns: Snorchlovani na VBU

Dnesni noc taky dost dobra. V nasem dormitory byl nejaky typos, co v noci mluvil ze spani, vstaval z postele z znovu si lehal. Protoze jsem potreboval vstavat rano na lod, tak jsem nemohl spat s myma vernyma nocnima spolecnikama - spuntama do usi:( takze nocni spanek nic moc:(

Vstavam tedy v 7 a balim se s tim, ze bud dneska pojedu nocnim busem do Townsville, nebo jeste jednu noc nekde prespim v Cairns a pojedu do Townsville az zitra normalnim dennim autobusem.

Rychle balim, batoh nechavam v uschovne a supajdim do mariny na lod, ktera mi odjizdi z mola "B" a jmenem Reef Quest. Stiham to zbytecne brzo, jak jsem posleze zjistil. Odjezd neni v osm, ale v osm zacina check-in:( Nastesti tu nejsem ale takhle blbe brzo sam a navic to vypada, ze dneska bude hezky, tak docela klika. Slunicko, prestoze je teprv kousek pred osmou, docela solidne hreje.

V osm tedy zacina check-in na lod, nejdriv doplacim uz tradicne zbytek penez za vylet a musim podepsat celou A4, ze vsechno je na moje nebezpeci. Podepisovani a cinny souhlas tu bude asi na dennim poradku, jsme si ten zapadni svet dost zkomplikovali. Fasuju snorchlovaci vyzbroj a taktez mokry neopren. To me docela potesilo, protoze Sophie pry za to musela platit extra.

Nez se vsechno vyresi, podepise, nafasuje atp tak je tesne pred devatou a mi muzeme konecne vyrazit. Na lodi je tak odhadem max 40 lidi a asi 10 clenu posadky, nebo tedy spis potapecskeho personalu. Jsou tu dva Fini, pak spoustu Nemcu, asi 5 Japoncu a 2 Cinanky.

Zvlaste pak Cinanky mi byly ze zacatku znacne sympaticky a chtel jsem s nima navazat kontakt. Prisli do lode a hned se zacly shanet po tabletach proti morske nemoci. Kdyz zjistily, ze jedno baleni stoji cely jeden dolar, tak si nakonec vzaly jen jedno baleni. Jestli si ho rozpulily, nebo si ho vzala jen jedna nevim. Kazdopadne mi to prislo vtipny, i takova socka jako ja bych se nezdrahal ten dolac zacalovat, kdybych vedel, ze mi nebude dobre. No tak hlavne aby tohoto rozhodnuti Cina nelitovala:) Nez vyjedeme, predstavuje se nam cela posadka. Vsichni asi australanos typycos az na jednu asi japonku, ktera s nima taky pracuje. Jsou nam predstaveni i blici sacky, tak jen doufam, ze to na nekoho neprijde.

Kousek pred devatou tedy vyjizdime, nejdrive samozrejme pomalu a pak na to konecne nas kapitan slapne. Jdu si sednout na horni otevrenou palubu, protoze tam se to krasne kymaci, sviti slunicko, vitr fouka do vlasu a je tam rozhodne vetsi pohoda nez uvnitr klimatizovany mistnosti dole. Vlny podle me nebyly zas tak velky, ale na Cinanky to stacilo. Uz asi po deseti minutach rychlejsi jizdy to nezvlada prvni a druha se musela asi po dalsich peti minutach opicit. No nevypadaji dobre a tak moje seznamovani prozatim odkladam:) Muj typ na to, kdo to prvni vrhne, vysel:)

Cinanky a Japonec:

Jedem tak hodku a pul, nez dojedeme na utes Norman reef. Behem toho se stihne poblit jeste jedna Nemka, co sedela vedle me. Skoda, taky cestovala sama, tak jsem se chtel seznamit, ale to asi taky nevyjde a pak se jeste poblije asi jedna Australanka. Jeden z Japoncu vypada jak veteran z II.SV, vsude samy jizvy a asi strach z morske nemoci zahanel snad pul krabkou cigaret tam a zbytekm z5. Nejdrive vyhodime u jejich lodi, ktere ja tam na vic stalo ukotvena, zasoby, jeste kousek popojedem a uz se hazu do gala do cerneho neoprenu a vyrazim. Utes opravdu nadherny, okraje sice uz trosku bohuzel odumiraji, ale to co je uvnitr, super. Krasne barevny, rybky co jsem jeste nevidel atp. Oblek je docela fakt super, protoze uprostred koralu je sotva tak metr, mozna jen pul metru hloubky, tak kdyby clovek nejak zavadil, tak se aspon neposkrabe. Ale radsi se tomu vyhybam, nerad bych tu ty vzacne koraly poskodil.

GBR:

Nastava doba obidku, tak se jedu nacpat jen co to muj smrsteny zaludek vydrzi. Docela ok, ale zas tak moc toho nedavam, abych se nahodou nepotopil az na dno a nezustal tam:) Po "o" chvili relaxuji a nase lod se presouva na druhou stranu koralu. No na propagacnim letacku psali, ze se jede na 2 lokace, tak jsem si trosku predstavoval, ze se pojede nekam uplne jinam, ale tady je to taky dobry.

Jednak sem priplavala zelva – nejaky jiny typ, nez co byl na Perhetiens v Malajsii, pak nas taky navstivila nejaka megaryba, co se vubec nebala, ale vypadala docela odporne a pak po dne proplul, zrejme jen mnou pozorovany, utesovy zralok (reef shark). Nastesti i pres to, ze jsem byl tak nacpanej, tak zralok asi nemel hlad a nevsimal si me nebo se proste dost jen stydel a bal se se mnou vic seznamit:)

Zelva, megaryba a zralok:

Asi ve tri odjizdime, zastavujeme se znovu u lodi a nabirame nejaky turisty, co tam byli na vice noci. Cesta naz5 probiha standardne, blici komando blije a Japonec huli. Nic moc zajimavyho. Potkavame i dalsi snorchlovaci vypravy, ktere nase lod predjizdi. Je tu i par plachetnic nebo katamaranu, no uz se tesim na Whitsunday, az se budu plavit. Kousek po pate jsme v Cairns. Na pocasi vazne mega klicka, protoze obloha se zatahuje a zacina prset a vicemene od te doby v Cairns jen chcije a chcije:) Utes fakt super, skoro bych ho asi vymenil i za vylet na Cap Tribulation.

Rozhoduji se prespat v Cairns nez jet nocnim busem, takze vecer nastava akce hledam ubytovani. Beru tedy batoh z meho hostelu Bohemia Central a chci se nekam presunout. Bohuzel v tom mem vytypovanem maji plno a tak koncim v mega batuzkarskem party hostelu Gilligans. Cena sice 25A$, ale aspon v tom je i jidlo a jedno pivko.

Mel jsem strach, abych nebyl na pokoji s nejakyma partylove Anglanama na vylete, ale nastesti ne. Na pokoji se seznamuji s dvema Holandanama, tak chvili kecame. Dneska prijeli ze Sydney, celou cestu jim pry prselo:( No asi to privezli i sem. Pak jeste s jednim Danem, ktery ale pry uz dlouho zije v Australii a pak teprv prichazi particka tri Anglanu. Vypadaji ale dost unavene a jak se pozdeji ukaze, nastesti jdou i brzo spat misto toho, aby delali na patre bordel.

Jinak Gilligans se ukazuje jako rozhodne lepsi misto nez Bohemia Central, jednak tim vybavenim. Pokoj vetsi, postel sirsi, klimatizace rozhodne tissi, nez jako ta stihacka v BC. Jdu se najist a k tomu dostavam za mensi priplatek pivko. No pivko, s ceskym se to samozrejme neda srovnat:) Ale pivo to snad i je:)

Odchazim na chvili na net do naseho znameho netmac krouzku:) Dneska je tu docela volno, nektere tvare ale uz fakt i poznavam:) Chvilku netuju, zacina megaslejvak. Az to polevi, tak se vracim do Gilligans. Dole v baru se snazim najit zname tvare z pokoje, ale Holandani nikde a Dan je asi taky nekde fuc, tak jdu radsi spat...

Netmac cafe:

Autor: Jan Kubanek | úterý 17.11.2009 4:11 | karma článku: 14,35 | přečteno: 916x
  • Další články autora

Jan Kubanek

21-23/12/2009 UK: 1 den v Londyne a nakonec autobusem domu

Po nekonecnem letu a nekonecne dlouhe noci konecne dosedame vcelku na cas na Heathrow. Internet a letenka ukazovaly dosed na terminal cislo 1, ale nakonec se nas pilot rozhodl dosednout na T3:( Venku uz mrzne az prasti, i do Londyna dorazila kruta zima:)

31.12.2009 v 14:20 | Karma: 20,78 | Přečteno: 2562x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

18-20/12/2009 Australie: Posledni 3 dny v Sydney

18/12/2009 Australska pohoda Noc v nasi saunicce docela dost zla, mam dojem, ze jsem ani oka nezamhouril. No to vlastne ano, ale opravdu jsem toho moc nanaspal. Takze nastava presun na jiz vyzkouseny YHA Railway Square. Abych si byl jisty, ze nebudu provozovat indiani beh v plne polni po hostelech v Sydney, jdu radeji do YHA railway nejdrive bez batohu. Mam kliku a maji volno, nebo spis ani ne, protoze to vypada, ze se v poslednich dnech hodne cestovatelu stahlo ze Sydney na Vanoce domu. Rikal to i Afganec a i v YHA RS to nevypada opravdu zrovna precpane.

30.12.2009 v 9:59 | Karma: 16,87 | Přečteno: 1685x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

16-17/12/2009 Australie: Melbourne -> Sydney

16/12/2009 Ctyricitka v Melbourne Rano musim oproti ostatnim vstavat docela brzy, protoze vozidlo by melo stat uz pred devatou na parkovisti autopujcovny. Po trosku okruzni jizde po Melbourne nachazim moji slavnou Sydney road v Sydney a dojizdim do pujcovny. Cekal jsem, ze cesta pres Ocean road bude tak maximalne 600km, ale nakonec nam displej ukazuje lehce pres 900, vcelku dost. Chlapek v pujcovne auto tak lehce obejde, s vysledkem "all right", ten lehky bordylek a trosku pisku uvnitr je zrejme standardni znecisteni a ja muzu odjet tramvaji z5 k Vincentovi.

29.12.2009 v 11:37 | Karma: 17,80 | Přečteno: 1626x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

14-15/12/2009 Australie: On the (Ocean) Road I

14/12/2009 On the (Ocean) Road I: Auto mam domluveny na devatou, takze tak nejak primerene vstavam. Vzhledem k tomu, ze zamluvit auto bylo o 50AUD levnejsi mimo centrum Melbourne, tak frcim tramvaji nekam na sever mesta. Na zastavce se ptam typose, jestli jedu dobre, on rika ze jo, ale ze budu muset trosku popojit...

28.12.2009 v 9:55 | Karma: 15,90 | Přečteno: 1786x | Diskuse| Cestování

Jan Kubanek

13/12/2009 Australie: v Melbourne II

Rano se moc nesnazim a tak vstavam docela pozde, preci jenom dve po sobe tak nejak nevyspale noci se na me podepsaly. Rano zacina obedem v nejakym cinskym bistru na Swanston street. Nejak se mi nechce nic moc delat, ale nakonec trosku prolitnu centrum a obchody v Melbourne, hlavne za ucelem se schovat pred dnesnim vedrem.

27.12.2009 v 8:21 | Karma: 17,31 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
cestovatel, ktery momentalne docestoval:(