Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Že by i virus v Lánech mutoval?

Tedy ve skutečnosti mám na mysli proces morálního rozkladu obyvatel Lánské obory a logicky i Hradu. Příčiny mohou být různé, ale v dnešní době je pojem virus jakýsi módní trend, kterým se dá vše vysvětlit.

A nejen to. Možné je tímto pojmem omluvit i vládní jednání a činnou nečinnost. Každopádně je také dobrá šance na toho prevíta svalit veškerou vinu. Ale jak je to v té oboře? Jistě existují i jiná vysvětlení. Třeba je to i ta prazvláštní a ojedinělá aura vznášející se kolem postavy našeho snad Bohem seslaného vševědoucího nejvyššího soudce nad morálkou, intelektem a věděním.

Co mne ponouklo ke psaní těchto řádek? Jedna malá zprávička, která možná již zapadla do zapomnění. Pro mne měla skoro příchuť černého humoru. O co šlo? Nu, dva členové ochranky našeho nejvyššího prý kradli munici a nějak ji pokoutně prodávali. V podstatě směšná záležitost. Tedy u nás doma. Jen si prostě vzali příklad z nejbližšího okolí.

Ano, u nás doma. Není to trochu smutné? Ale co by jim jeden mohl vyčítat, když jistě postřehli, že třeba byl potrestán ústavní soud za to, že bdí nad zachováváním našich základních práv. Když asi denně, stojíce v pozadí, musí být svědky toho, že existují občané, pro které je právě ústava a legislativa vůbec jen snůška nesmyslů zatěžující jejich život. Asi tak jako třeba blechy a štěnice.

Příklad zcela příhodný, protože se domnívají, že je možné vše pro ně obtěžující prostě zamáčknout prstem, či postříkat nějakou „desinfekcí“ v podobě proudu slov hovořící o jejich nevině a ryzím charakteru. Popřípadě se do té „obhajoby“ dá přimíchat i zaručeně existující spiknutí a neuplyne jistě dlouho a na řadu přijdou i mimozemšťané.

A teď si představte, že takové osoby prapodivných charakterů máte chránit. Vždyť si musíte připadat jako méněcenný, úplně neschopný, prostě nečinně přihlížející, který se jaksi sám vymezuje z okruhu „vyvolených“. Prostě dostanete pocit, že se musíte nějak bránit, ba možná i zavděčit. Třeba ukradnout prezidenta. To by přeci šlo. Ale hned vám asi dojde, že ho nikde neprodáte a on vám zůstane na krku. Smutné to zjištění.

Takže raději ukradnete tu munici. Ta se dá dobře prodat. A co dál? No, nic. Jen jste učinili pokus dostat se mezi vyvolené. Třeba si získat i jejich vážnost a pravděpodobně i ochranu. Oni vám jistě poradí, jak to zaonačit. Třeba k tomu pomůže i stav nouze. Pravda, vždyť jste jednali ve stavu nouze. Krajní nouze. Šlo přeci o záchranu sociální integrity, a to je velice důležitý faktor.

Možná, že vás i napadlo, co si o tom pomyslý řadový občan? Jo, to je svízel. Jistě se najdou tací, kteří vás odsoudí, minimálně morálně. Ale jsou i jiní, kteří vám možná budou tleskat. Prostě naplníte jejich sny o tom, jak to má v Lánské oboře a na Hradě fungovat. Poměr těch a oněch je zatím nejistý. Ale to je již riziko každého podnikání. I když nutno připomenout, že se jedná o obchodní činnost, která je zatím všeobecné posuzována jako legální. U nás doma.

Ale přeci jenom by se jeden měl zamyslet sám nad sebou. Stálo to opravdu zato? Vždyť si můžete vysloužit i všeobecný posměch. Hlavně u těch, ke kterým jste se chtěl přiřadit. Pro ně totiž zůstanete ubohý troškař. Ano, takový je život u nás doma. Jak z toho? No, třeba by se dalo ukrást pár tanků, nebo letadel. To už by bylo něco jiného. U nás doma. Ale pozor! Nelezte nikomu do zelí. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Kotyk | pátek 19.2.2021 8:34 | karma článku: 14,83 | přečteno: 532x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  13:07

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Vlak usmrtil ženu, stres u jedné z cestujících vyvolal epileptický záchvat

6. května 2024,  aktualizováno  12:55

V Holýšově na Plzeňsku srazil ráno vlak ženu, lékař jí už nedokázal pomoci. V péči záchranářů navíc...

Izrael chystá úder, evakuuje Rafáh. Hamás odmítá příměří, uvedl ministr

6. května 2024  6:50,  aktualizováno  12:42

Izraelská armáda v pondělí ráno zahájila evakuaci části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik