Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pane ministře, ještě, že váš pejsek nekouše!

Jako řádný občan jsem zasedl před TV, abych si poslechl, co je jako nového kolem toho viru. Po chvilce jsem se rozhlížel kolem sebe abych se ujistil, zda nesedím v mateřské školce. Bohužel tomu tak nebylo.

Ale pocitu, že to vše je adresováno malým dětem, jsem se nezbavil. Ale popořadě.

Nejdříve jsem se dověděl, že něco funguje na té nejvyšší úrovni, a to bez ohledu na to, že se všeobecně diskutuje a přicházejí zprávy, že to vlastně nefunguje. Tedy trasování. Ano, bylo uskutečněno asi milión telefonních hovorů. Chyběl jen důkaz, že to přináší nějaký skutečný efekt, vyjma pro statistiky.

Pak jsem byl opět zaplaven množstvím čísel, která prý ukazují, zda jsme na správné cestě. Výpověď, zda tomu tak skutečně je, byla také vyhýbavá. Ale prý si všechno mohu ověřit. Aha. Takže důvěřuj, ale prověřuj. Nu, takové informace od vlády nepotřebuji. Vlastně ani takovou vládu.

A pak jste přišel vy, pane ministře. S pejskem. Strašně mě to potěšilo. Jen se tím potvrdila skutečnost, že se vláda neoprostila od těch mediálních odborníků, kteří ji připravili obdivuhodnými inscenacemi o důvěru. Trochu mne ale uklidnila informace, že ten váš pejsek nebude kousat. Prostě to bude takový pokojový mazlíček, který se jen ozve, pokud bude mít hlad.    

Já tedy mám na psa jiné nároky. Prostě pes, který nekouše, není žádným psem. Ale to ponechme stranou, je to opravdu věc vkusu a životních představ. Zůstaňme u toho, že pejsek, tak jak už to bývá, bude mít různé nálady. V nejhorším zacení zuby. A vy budete podle toho jednat. Doufám, že bude zabráněno tomu, aby ho někdo potajmu krmil pamlsky a on by pak klidně spinkal a byl jinak velmi přítulný a jen se usmíval.

Ale i to nechme stranou. Vy ho prostě budete týden pozorovat a podle jeho nálady pak rozhodnete, co my občané smíme, či ne. Podle nějakého plánu. Přiznám, ten jsem ještě nestudoval, vlastně ani nemohl, prý není úplně hotový. ale věřím, že třeba bude existovat. Takže každou středu budete rozhodovat. A pokud se tedy vy a vaši odborníci na něčem dohodnete, tak to dáte ve čtvrtek posoudit vládě.

A tak, jak je již zvykem, po velkém hádání, to asi v pátek odpovědní oznámí občanstvu. Tedy nová nařízení určující naše chování. Prostě co smíme a co ne. Nu, sobota a neděle přeci musí stačit na to, abychom zase přestavěli nábytek. Pohoda. Teď bych jen rád věděl, v čem tkví ta změna, která je od občanů vyžadována a od vás přislíbena. Tedy, že se všichni zavčasu doví, co je čeká.

Ale teď konec vtípků. Já z toho všeho vyrozuměl jen jedno. Na ten virus se bude dál umírat, ale vše musíme zařídit tak, aby skutečně vážně nemocným bylo možné poskytnout veškerou dostupnou lékařskou pomoc. Tečka. Nic víc, nic míň. Jde ale i o to, abychom přežili jako fungující společnost. Jak duševně, tak ekonomicky. Ale o tom, nepadlo ani slůvko.

Jedinou útěchou je pejsek, který nekouše.  

Autor: Michal Kotyk | pátek 13.11.2020 17:31 | karma článku: 24,83 | přečteno: 770x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

Opravdu zajímavé postavy současných dějin. Pokud by se jednalo o minulost, tak by to byl námět pro velkofilmy ala Hollywood. Smutné je, že se tito „hrdinové“ zásadním způsobem míchají do našeho života, ba dokonce ho i ohrožují.

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52 | Přečteno: 427x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Vždyť milovat diktátory je tak snadné!

A hlavně pohodlné, posiluje duši a dává pocit podílet se na moci, která jednoho povyšuje nad druhé. Je to přímo lákavé, a tak není divu, že se v každé společnosti najde mnoho těch, kteří jsou ochotni „hajlovat“.

14.4.2022 v 10:28 | Karma: 15,44 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

Upřímně přiznám, že „pracovní úsilí“ poslanecké sněmovny v posledních hodinách nesleduji. Nemám rád žvanění. Celý život jsem byl placen za skutečně vykonanou práci, „veledůležitým“ poradám jsem se vyhýbal.

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

Už nevím, zda mám plakat, zda se rozčilovat, zda si pořídit dle rady pana prezidenta kalašnikov, či se možná oběsit, anebo se dívat na vše jako na podivnou divadelní hru psanou sice amatéry, ale věrně popisující absurditu dneška.

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98 | Přečteno: 5626x | Diskuse| Společnost

Michal Kotyk

Budování socialismu aneb boj proti covidu!

Je mi líto, ale je to paralela, kterou nemohu jen tak opominout. Budování „lepší“ společnosti byla dobrá myšlenka, jenže jaksi nefungovala. Současné „ideologické“ pojetí boje proti onomu viru, má pro mne stejnou hodnotu.

7.1.2022 v 19:07 | Karma: 29,47 | Přečteno: 864x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Nej skluzavka, echt Divoký západ, exkurze do Bayernu... Krok za krokem zemí EURA

15. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Německu EURO je Německo. EURO si dělá z Německa, kde fotbal je národní sport, něco jako svoji výkladní...

Chtěl bych Turka v Česku, říká Macinka. Antibabiše má za nejhloupější program

15. června 2024

Premium V uplynulých dnech oslavil 16 let po boku Václava Klause. Ještě na Hradě dělal tehdejšímu...

Kvůli Le Penové ho sesadili. Soud však rozhodl, že šéfem Republikánů zůstává

14. června 2024  21:31

Pařížský soud v pátek zrušil rozhodnutí francouzské konzervativní strany Republikáni (LR), která ve...

PŘEHLEDNĚ: Proč Česko kupuje nové tanky za 52 miliard? A co všechno umí?

14. června 2024  21:01

Česká armáda by měla do roku 2030 získat 77 nejmodernějších tanků Leopard 2A8 ve společném nákupu s...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 607
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1543x
Trochu jsem se toulal po světě - celých 32 let. Napsal jsem o tom i knihu s podtitulkem "aneb co se do zpráv nikdy nedostalo". K nalezení zde.Teď jsem se vrátil "domů" a mnohdy se velice divím, co to tu nacházím. Nemohu jinak, než se k tomu vyjádřit. Kdyby se o mně někdo chtěl dovědět poněkud více může tak učinit na www.mujcernobilysvet.cz nebo na www.mk-answer.com. Mimo jiné jsem také aktivní jako pedagog a snažím se mladým adeptům mediální tvorby předat něco ze svých zkušeností a názorů s nadějí, že by mohlo dojít v tomto oboru k lepšímu pochopení nároků veřejnosti na poznání duševního bohatství lidstva.

 

Seznam rubrik