Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zákaz volného pobíhání ...

Každý pejskař se už jistě setkal , nebo se denně setkává , s cedulí s nápisem : Zákaz volného pobíhání psů ! Je samozřejmé , že v některých místech by se pes samostatně pohybovat neměl , ale dál už je to otázka toho , jestli se pejskař dovede chovat ohleduplně a se svým psem neobtěžovat okolí .  Je  jen na úsudku každého z nás , jestli se jako pejskaři chováme zodpověně a tak , abychom v ostatních zbytečně nevzbuzovali nelibost . Jenže jsou to jen pejskaři , kteří volným pohybem svých miláčků obtěžují ? A co takhle nezodpovědné matinky se svými ratolestmi ?

Před deseti lety jsem si vykračovala se svojí vlčandou Fanny , když se zpoza rohu vynořilo dítě a s výkřikem :"Jééé ! Pejsek ! " se nebohé Fanče vrhlo kolem krku  . Nic se nestalo . protože můj pes byl slušně vychovaný .

Před deseti lety jsem také seděla spolu se svými přáteli a svým psem na zahrádce jedné pražské hospody . 

Zatímco jsme si v klidu popíjeli svá pivča , můj pes pochrupoval pod stolem , poctila návštěvou tuto restauraci i rodinka se dvěma dětmi . A bylo po idylce , protože dětičky začaly řádit jak tornádo . Lítaly mezi stoly , házely si míčem se kterým se čas od času někomu trefily do talíře či půllitru . 

Vzhledem k tomu , že se nikdo neměl k žádné akci (nejméně ze všeho rodiče) , vyžádala jsem si od číšníka křídu a na tabuli s již zmíněným nápisem :" Zákaz volného pobíhání psů " jsem vztekle dopsala : ... A DĚTÍ !

Od té doby už uplynulo hodně vody a tak si nejsem úplně jistá , jestli se podobné chování vyskytovalo vždy , nebo jsem prostě jen zestárla a brnká mi to na nervy víc , než dřív .

Nebo jsem jenom byla vychovaná jinak . S naprosto klidným svědomím mohu říct , že pokud bych já v přítomnosti své matky vlezla v botách na sedačku v autobuse a patlala kolem sebe zmrzlinu , nesedla bych si na zadek nejméně týden .

Jenže časy se mění a tak se nejspíš budu muset obrnit při pohledu na dítko , které v supermarketu odhazuje ožužlaný rohlík zpátky do regálu , nebo leze po pultu , kam si hodlám odložit nákup , zatímco jeho matička se na to čilé děťátko láskyplně usmívá ... A samozřejmě ji ani nenapadne , že na sedačku , kam její dítko před chvílí upustilo kus zmzliny , si někdo sedne , a na ten pult , který má na sobě otisky botiček její ratolesti , si někdo položí jídlo . 

V hospodě jsem začala a v hospodě i skončím . Před deseti lety jsem s přáteli a se psem seděla ve stejné hospodě , když se přihrnula stejná rodinka . Můj tehdejší šéf se zeptal , zda mám psa na vodítku . Odvětila jsem , že nikoliv , oni mají taky haranty na volno . Podíval se nejprve na mě , pak na Fanny , toho času spící pod stolem , a pak na dítě , které mu zrovna kradlo hranolek z talíře a suše poznamenal :" Mělo by mít aspoň košík ! "

Můžete mě odsoudit , ale já osobně bych docela uvítala , kdyby se na určitých místech objevil i nápis : " Zákaz volného pobíhání dětí !"

Autor: Lenka Konůpková | čtvrtek 12.9.2013 20:59 | karma článku: 18,51 | přečteno: 655x
  • Další články autora

Lenka Konůpková

Moje lásky koňské

Většina malých holčiček miluje koně, ale ne každá má to štěstí, aby se jí podařilo svůj sen o ježdění uskutečnit a když už se jim to podaří, jen málokterá je ochotná sdílet svůj život s těmito obdivuhodnými kopytnatci i v dospělosti. Pravdou je, že většina z nich odpadne v okamžiku, kdy zjistí, že koníčci nejsou jenom o ježdění, ale také o tom že člověk čas od času utrží nějaký ten kopanec a kousanec a že před ježděním je třeba koníka s pomocí hřebla a kartáče "objevit" pod desetikilovou vrstvou bláta, ve kterém si váš drahoušek ještě před chvílí hověl. Dodnes nelituji toho (zlomenina sem, zlomenina tam), že jsem vytrvala a mohu vám tak představit své osudové lásky. 

17.2.2015 v 1:00 | Karma: 4,62 | Přečteno: 195x | Diskuse| Ostatní

Lenka Konůpková

Mé veselé cestování

Každý, kdo se někdy ocitl v místech, odkud jede autobus pouze v úterý (a vy nevíte, které úterý to je) a za rok, nejspíš chápe, že ocitnout se na takovém místě jakožto neřidič a auta "nevlastnič" zrovna není procházka růžovou zahradou. Pokud jste nuceni spoléhat se na MHD, nejspíš brzy pochopíte, že nejrychlejší způsob dopravy je chodit po svých, movitější jedinci si pak mohou pořídit kolo. Když se ovšem musíte denně přepravit do práce či do školy nacházející se ve větší vzdálenosti od vašeho domova za jakéhokoliv počasí, nezbyde vám nic jiného než zatnout zuby a stát se rukojmím hromadné dopravy.

13.11.2014 v 23:33 | Karma: 7,73 | Přečteno: 299x | Diskuse| Ostatní

Lenka Konůpková

Komu se nelení, tomu se zelení

Když jsem někdy na podzim psala svůj blog "Nechci slevu zadarmo", nemohla jsem tušit, jak brzy se podívám pravdě do očí. Pravdě o tom, že krev není voda, jablko nepadne daleko od stromu atd. Rodinné šílenství už totiž propuklo i u mě. Zatím sice ještě nenakupuji hřbitovní lucerny, kola a žehličky na potkání jen pro to, že jsou zrovna v akci, ale pustíte-li mě někde v zahradnictví z dohledu, můžete se spolehnout na to, že místo požadované sazeničky rozmarýnu dotáhnu domů strom a dvacet macešek.

13.4.2014 v 2:52 | Karma: 12,06 | Přečteno: 577x | Diskuse| Ostatní

Lenka Konůpková

V majetku psa

Chtěla bych volně navázat na svůj blog "Pracovní vemeno", jelikož mi je jasné, že tak pozoruhodná osobnost, jakou byla moje Fanny, se nedá vměstnat do jednoho článku. Ač měla své "mouchy" (a kdo je nemá?), byla to především moje kamarádka do pohody i nepohody, spiklenec pro každou volovinu, co mě kdy napadla. Já se zase jako správná kamarádka snažila brát s humorem Fanynčiny móresy a že jich nebylo zrovna málo.

30.12.2013 v 2:53 | Karma: 17,25 | Přečteno: 502x | Diskuse| Ostatní

Lenka Konůpková

Bojíte se rádi?

Stačí se podívat do televizního programu a z množství nabízených horrorů, horrorových a mysteriózních seriálů může být celkem jasné, že lidé se bojí rádi. Kdo z nás nezažil, kterak se večerní posezení u táboráku, nebo výpadek proudu za bouřky proměnily ve vyprávění strašidelných historek, při kterém mu příjemně ťapal mráz po zádech? Kdo se někdy (aspoň jednou) nenápadně nepodíval, zda osoba kráčící za ním temnou nocí odráží svůj obraz ve výloze? A vyje za úplňku na měsíc opravdu jen sousedův vlčák?

29.11.2013 v 1:37 | Karma: 8,22 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Proč nás nekontaktoval GIBS? ptal se pozůstalý po oběti střelby na fakultě

6. června 2024  9:17,  aktualizováno  13:41

Se závěry vyšetřování práce policie při zásahu proti vrahovi na Filozofické fakultě Univerzity...

„Obrana se nedala překvapit.“ Protektorát Den D netajil, psal o vítězství Říše

6. června 2024  13:41

Bitva o Normandii měla zásadní následky a převážila misky na vahách války. Protektorátní tisk však...

Brigádníci si měli vydělat „lajkováním“ videí, podvodníci je obrali o statisíce

6. června 2024  13:09

Na nový druh internetového podvodu nyní narazili moravskoslezští policisté. Pachatelé při něm...

KOMENTÁŘ: I osmdesát let od vylodění v Normandii je třeba čelit zlu

6. června 2024

Premium Před osmdesáti lety společně Češi, Slováci a Britové ruku v ruce bránili zlu. Toto výročí slavíme v...

Pronájem byt 3+kk, 65m2, Třeboň, Třeboň II
Pronájem byt 3+kk, 65m2, Třeboň, Třeboň II

Hliník, Třeboň - Třeboň II, okres Jindřichův Hradec
12 400 Kč/měsíc

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Především jsem normální člověk

Seznam rubrik