Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak se stát superženou aneb den podle reklamy

Opravdu nechápu, na co si my, ženy, neustále stěžujeme. Pořád dokola řešíme stejné věci: nestíhám uvařit, manžel je nemocný, dítě nosí ze školy samou kuli, vypadám děsně, v bytě mám bordel, zahradu mi zaplevelily pampelišky a tak bych mohla pokračovat až do aleluja. Jsme tak zahleděné do svých problémů, že ani nehledáme jednoduché řešení. A přitom nám televize denně nabízí spoustu krásných a jednoduchých nápadů, jak si usnadnit život. Stačí jenom shlédnout několik duchaplných reklam reklam a je to v suchu. Jak jsme hloupé, že jsme na to dosud nepřišly.

Podle geniálních tvůrců televizních reklam nám stačí mozek mentálně zaostalé ovce a minimální organizační talent, abychom bez námahy zvládly každodenní koloběh.

Začneme hned ránem. Po probuzení si uvaříme Jihlavanku a slupneme nějaké ty sušenky Dobré ráno. Tím jsme se postaraly o sebe, protože káva má tu správnou plnou chuť a sušenky nám dodají energii na celé dopoledne. Zbývá manžel a děti. Manžel sice sípe v posteli s chřipkou, ale během půl hodiny ho postavíme  na nohy Coldrexem, takže může jít vyvenčit vašeho psa, který mezitím sežral svojí misku Pedigree. Pak přijdou na řadu dětičky, které odbydeme Nuttelou, do tašek jim vrazíme Kinder nevímco a vypakujeme je do školy. Stíháte to sledovat?

Dětičky jsme vyprovodily a manžel venčí psa, tak co může být jednoduššího, než vymalovat celý byt včetně přestěhování nábytku. Mezitím se manžel vrátil a nestačí  zírat na byt zářící čerstvou malbou. Bohužel ho samou radostí nenapadne nic lepšího , než se s námi v náruči zatočit a rupne mu v zádech . To je ovšem situace, která ohrožuje dýchánek u sousedky zpod jejíchž dveří už uniká vůně Jacobsu. My ovšem neztratíme hlavu a manželova záda namažeme Voltarenem a pošleme ho na Ferneta do hospody, aby náhodou nevyměkl.

Když máme manžela pryč, můžeme začít připravovat oběd. Dáme na plotnu vařit vodu a v kredenci vyberem příslušnou polévku od Vitany, nejlépe extra hustou, aby si rodinka šmákla. Během vaření se nám ovšem poněkud zatáhlo a tak nám nezbývá nic jiného, než pozvat sousedku na Metaxu, aby zas vylezlo sluníčko a nezmoklo nám prádlo.  Po flašce Metaxy máme slunce  na obloze i v duši. tak nám ani nevadí, že naše dítko právě doneslo ze školy další kuli z matiky. Protože i s tím si víme rady. Místo abychom se mořily s tím naším tupcem nad násobilkou, doneseme paní učitelce Merci a tak je zajištěno, že dítko budu nadále prospívat už jen s jedničkami.

Pomalu jsme se přehouply do odpoledne. Po malování je přece jen potřeba trochu poklidit, tak je načase sednout si do křesla a zapnout Teleshoping a pustit robotický vysavač. To je ta správná chvilka na to, abychom z televize načerpaly další inspirující nápady pro další den. Přitom se smozřejmě neflákáme, ale máme zapnutý pás, díky jehož vibracím zázračně hubneme.

Den se nachýlil k večeru a tak vytáhnem z lednice Floru, Lučinu a jiné zdravé pochutiny. K tomu naservírujeme Coca-Colu, protože ta se hodí ke každému jídlu.

Tak to vidíte, milé dámy, že být Superženou, není zase tak těžké.

Má to jen jeden malinkatý háček - nefunguje to!

Ať už nám reklamy sugerují cokoliv, pravda je taková, že ráno zase budeme vypadat děsně a nepomůže žádný kafe. Manžela vykopneme do práce chřipka - nechřipka. Po příchodu domů se pohádáme, čí vinou přineslo dítě další kuli a který blbec nechal otevřené dveře do spíže, takže naše kočka (místo aby kupovala Whiskas) sežrala večeři, se kterou jsme se patlaly celé včerejší odpoledne.

Osoby a událsti v tomto blogu jsou fiktivní a jakákoliv podobnost je čistě náhodná. 

Aspoň doufám! :D

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Konůpková | čtvrtek 12.9.2013 22:48 | karma článku: 20,32 | přečteno: 993x
  • Další články autora

Lenka Konůpková

Moje lásky koňské

Většina malých holčiček miluje koně, ale ne každá má to štěstí, aby se jí podařilo svůj sen o ježdění uskutečnit a když už se jim to podaří, jen málokterá je ochotná sdílet svůj život s těmito obdivuhodnými kopytnatci i v dospělosti. Pravdou je, že většina z nich odpadne v okamžiku, kdy zjistí, že koníčci nejsou jenom o ježdění, ale také o tom že člověk čas od času utrží nějaký ten kopanec a kousanec a že před ježděním je třeba koníka s pomocí hřebla a kartáče "objevit" pod desetikilovou vrstvou bláta, ve kterém si váš drahoušek ještě před chvílí hověl. Dodnes nelituji toho (zlomenina sem, zlomenina tam), že jsem vytrvala a mohu vám tak představit své osudové lásky. 

17.2.2015 v 1:00 | Karma: 4,62 | Přečteno: 195x | Diskuse| Ostatní

Lenka Konůpková

Mé veselé cestování

Každý, kdo se někdy ocitl v místech, odkud jede autobus pouze v úterý (a vy nevíte, které úterý to je) a za rok, nejspíš chápe, že ocitnout se na takovém místě jakožto neřidič a auta "nevlastnič" zrovna není procházka růžovou zahradou. Pokud jste nuceni spoléhat se na MHD, nejspíš brzy pochopíte, že nejrychlejší způsob dopravy je chodit po svých, movitější jedinci si pak mohou pořídit kolo. Když se ovšem musíte denně přepravit do práce či do školy nacházející se ve větší vzdálenosti od vašeho domova za jakéhokoliv počasí, nezbyde vám nic jiného než zatnout zuby a stát se rukojmím hromadné dopravy.

13.11.2014 v 23:33 | Karma: 7,73 | Přečteno: 299x | Diskuse| Ostatní

Lenka Konůpková

Komu se nelení, tomu se zelení

Když jsem někdy na podzim psala svůj blog "Nechci slevu zadarmo", nemohla jsem tušit, jak brzy se podívám pravdě do očí. Pravdě o tom, že krev není voda, jablko nepadne daleko od stromu atd. Rodinné šílenství už totiž propuklo i u mě. Zatím sice ještě nenakupuji hřbitovní lucerny, kola a žehličky na potkání jen pro to, že jsou zrovna v akci, ale pustíte-li mě někde v zahradnictví z dohledu, můžete se spolehnout na to, že místo požadované sazeničky rozmarýnu dotáhnu domů strom a dvacet macešek.

13.4.2014 v 2:52 | Karma: 12,06 | Přečteno: 577x | Diskuse| Ostatní

Lenka Konůpková

V majetku psa

Chtěla bych volně navázat na svůj blog "Pracovní vemeno", jelikož mi je jasné, že tak pozoruhodná osobnost, jakou byla moje Fanny, se nedá vměstnat do jednoho článku. Ač měla své "mouchy" (a kdo je nemá?), byla to především moje kamarádka do pohody i nepohody, spiklenec pro každou volovinu, co mě kdy napadla. Já se zase jako správná kamarádka snažila brát s humorem Fanynčiny móresy a že jich nebylo zrovna málo.

30.12.2013 v 2:53 | Karma: 17,25 | Přečteno: 502x | Diskuse| Ostatní

Lenka Konůpková

Bojíte se rádi?

Stačí se podívat do televizního programu a z množství nabízených horrorů, horrorových a mysteriózních seriálů může být celkem jasné, že lidé se bojí rádi. Kdo z nás nezažil, kterak se večerní posezení u táboráku, nebo výpadek proudu za bouřky proměnily ve vyprávění strašidelných historek, při kterém mu příjemně ťapal mráz po zádech? Kdo se někdy (aspoň jednou) nenápadně nepodíval, zda osoba kráčící za ním temnou nocí odráží svůj obraz ve výloze? A vyje za úplňku na měsíc opravdu jen sousedův vlčák?

29.11.2013 v 1:37 | Karma: 8,22 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Afghánistán zasáhly přívalové deště. Záplavy si vyžádaly nejméně 200 obětí

11. května 2024  10:53

Záplavy na severu Afghánistánu, způsobené přívalovým dešti, si vyžádaly nejméně 200 obětí....

Pražským Klementinem lze brouzdat i mimo otevírací dobu. Virtuálně a z domova

11. května 2024  10:36

Tam, kde končí prohlídková trasa, teď začíná virtuální prohlídka. Díky moderním metodám mohou lidé...

Léky na cukrovku či ředění krve od praktika? Ministerstvo chce změnit podmínky

11. května 2024  10:29

Ministerstvo zdravotnictví (MZd) chce zmírnit pravidla pro předepisování léků praktickými lékaři....

Polární záře, potíže s komunikací. Zemi zasáhla obří geomagnetická bouře

11. května 2024  10:15

Zemi zasáhla v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně, uvedl americký Národní úřad pro oceán a...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Především jsem normální člověk

Seznam rubrik