Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zbabělci a přeběhlíci aneb chvilka nenávisti

Tak se nám tu roztrhl pytel s přeběhlíky. Pan Paroubek and his boys jim dokonce dávají dovětek „zbabělci“. Zatím je zajímavé, že jsou především z levé konkrétní strany spektra. Copak se asi děje za zdmi, za které neproniká světlo veřejnosti?

Dnes máme v chvilce nenávisti na pořadu pana poslance Snítilého, otce sedmi dětí a téměř militantního sociálního demokrata. Před kamerou vypadá, jakoby se vrátil z Thajska, kde to přepískl se sluníčkem. Jeho tvář má nezdravě červenohnědou barvu, ze které raší šedý vous. Nemá to lehké. Už i jeho souvěrci z Náchoda deklarují v médiích, že chtějí jeho hlavu. Čím se tento nešťastník provinil, víme. Dovolil si hlasovat proti usnesení strany. Nejspíše byla pro něj důležitější formule ústavy, kde se mluví cosi o svědomí. Při první volbě nerespektoval předsedovův příkaz, nevyčkal hlasování a dal se zbaběle odvézt s mírným srdečním kolapsem do nemocnice. Ve třetím kole druhé volby zase jeho ruka směšně vyčnívala z řad sociálních souvěrců, ať pan Škromach i druzí cvakali fotoaparáty, až spouště hrozily zadřením. Existují i pomluvy, že se na hlavu onoho nešťastníka hned po volbě sneslo několik chrchelů. Inu, když se ještě popravovalo ukamenováním, byl v davu vždy někdo, který hodil první. Proč si ale máme myslet, že je uvedený pán uplacený nebo zbabělý?

Nevím, jak je na tom přeběhlý pan doktor, ale pan tuším ing.Melčák, také nebudí dojem revolucionáře, i když ve své profesi nejspíše několik drobných revolucí zařídil. To už je úděl každého vynálezce či zlepšovatele, bořit zavedené pořádky. Také on je známý svou dlouholetou podporou sociálně demokratických myšlenek. Náhle se z něj stal přeběhlík. Vzpomeneme si ale, jak to všechno začalo? Vzpomeneme si na slova pana Paroubka, kterak má koalici jistou, přestože to bylo sto na sto i s komunisty na jeho straně? Jak se už dopředu holedbal svými několika přeběhlíky z tábora onoho opovrhovaného a hloupého Topolánka? Co se dělo poté, když se ukázalo, že jeho sok možná hypoteticky není tak chytrý, ale je určitě obratnější a diplomatičtější, než kdy pan Paroubek byl a přeběhlíky získal on? Tehdy, po odchodu dvou oveček z jeho stáda, připomínal pan předseda největší opoziční partaje onoho pověstného bavorského žrouta z povídky Š+G krátce před tím, než snědl svůj nevím už kolikátý, ale poslední knedlík v životě.

Obávám se, že ve všech třech případech má odchod některých členů této strany jednu jedinou příčinu. Dusnou a téměř esesáckou atmosféru, kterou kolem sebe rozšířil současný předseda. Konečně stejně takovou, kterou měl na svědomí v každém zaměstnání, ve kterém kdy pracoval. Ani ikona sociální demokracie, pan Zeman, nechtěl, aby jeho jméno bylo spojované s touto podivnou reinkarnací strany, kterou kdysi přivedl k nevídanému úspěchu. Proto je na ČSSD indexu i pan Šlouf, který se o vítěztví Zemanovy sociální demokracie v oněch volbách vysokou měrou podílel. V té se pan Paroubek snažil, aby z I. městské uniklo co nejvíce milionů a pilně leštil při tom kliky na pražském magistrátu, aby se informace nedostala na světlo boží. V Šloufově případě má však pan předseda smůlu, protože organizace, kde pan Šlouf působí, není na rozdíl od té náchodské tzv.“ připosraná“ a svého člena se zastala.

Stále nevím, proč o přeběhlících mluví pan předseda jako o zbabělcích. Dobrovolně se nechat vystavit na pranýř nenávisti a v této poloze setrvat, dovedou jen obzvlášť silní a stateční lidé, kteří mají důvod se chovat tak, jak se chovají. Určitě to nečiní za peníze, sienkury nebo ze zastrašování. Toho posledního si jistě i tak užijí dost.

„Představ si člověka, který pokorně a s milou tváří  klečí u kolen u představeného, nemilosrdně trestá své podřízené za sebemenší, byť i pomyslné, neuposlechnutí svého sebehloupějšího příkazu a na sobě rovné kolegy donáší, co to jde. V případě průšvihu svaluje veškerou vinu na ty druhé, i když se jedná o vyložene jeho selhání, a každý úspěch toho druhého připisuje sobě.“ To nejsou moje slova. Tak charakterizoval jistého pana předsedu jeden z jeho souputníků z dob socialistické republiky. Co myslíte, jak vy byste v takové atmosféře přežívali? Já těžko. I když připouštím možnost, že to někomu může vyhovovat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Antonín Karoch | pondělí 18.2.2008 14:10 | karma článku: 31,73 | přečteno: 1725x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Prezident Pavel se zranil na motorce. Skončil na pozorování v nemocnici

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  21:12

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si krátké...

Putin chce ovládat Baltské moře a teď se dívá na Gotland, obává se Švédsko

23. května 2024  20:47

Ruský diktátor Vladimir Putin teď svůj pohled upírá na Gotland, varuje vrchní velitel švédské...

V Rusku byl kvůli machinacím zatčen zástupce náčelníka generálního štábu Gerasimova

23. května 2024  9:45,  aktualizováno  20:45

V Rusku zatkli dalšího vysoce postaveného generála, tentokrát náčelníka hlavní správy komunikací...

Auta kradená v Česku končí na Ukrajině. V poslední době odhalení přibývá

23. května 2024

Premium Na konci března ukrajinští pohraničníci na přechodu Tisa mezi Maďarskem a Ukrajinou narazili na...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik