Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

O panu Babišovi se napsalo hodně. Má na svém kontě trust zpracovatelů krmiv, většinu velkostájí, největší masokombinát v krajině, cílenou likvidaci několika dalších a v současné době i velký podíl na výrobě biolihu a bionafty. Krom toho se šušká, že je největším sponzorem ČSSD, jmenovitě pana Peciny, kterému má opravdu, ale opravdu, co děkovat za křečovitě zavřené obě oči, ucpané uši, mezi zuby pevně skouslý jazyk a pro jistotu zašpuntovaný svěrač v době jeho (tedy Peciny) působení v protimonopoolním úředě. Tato milá a groteskní socialistická postavička, která po vzoru pana Ratha přeběhla od modrých k rudooranžovým, se proslavila útěkem před novináři od benzinové pumpy, kde se jakoby náhodou střetla se jmenovaným panem Babišem. Svědci této scény pozdělji barvitě líčili taktně skrývanou naditou aktovku i Pecinův výkřik, který parafrázovitě zněl:“Já jsem ho vůbec neviděl, jen jsem si šel dát kafe.“ Autor se těší na budoucí působení tohoto ministra vnitra jako protikorupčního elementu socanské vlády.
Ani modrá strana nebude mít v tomto ohledu svědomí nejčistější. Pan Gandalovič se po chvíli působení ve funkci ministerstva zemědělství s resortem tak sžil, že se mnozí ze zemědělského plebsu začali obávat, zda se nejedná o metamorfozu pana Palase, jinak likvidátora velké části drobného a středního českého potravinářského průmyslu. Pan Gandalovič se také plně zapojil do oblíbeného sportovního klání o severočeskou Setuzu, o kterou se již léta přetahuje s Paroubkovci. Jen tak si lze vysvětlit, proč neprotestoval ve vládě proti idiotskému zákonu o biopalivech, povinně přimíchávaných do benzinu a nafty. Jakoby nestačilo, že už pan Paroubek podepsal evropský dekret, který nám nařizuje k určitému roku nahradit deset procent klasických paliv biopalivy. Na otázku, proč ze všech možných státem dotovaných variant biopaliv, si vybral zrovna špiritus a metylester, odpověděl pan Gandalovič prostě, že si to tak vybral on i EU. S onou Evropou to sice není tak úplně pravda, ale nač na všem hledat hnidy, že? Že to pomůže zemědělcům. To je jedna z mála věcí, kde měl pravdu. Jezeďáci si skutečně polepšili, protože onu žlutou krásu mohou s úspěchem pěstovat tam, kde málo co jiného roste, cena produktu je daná dopředu, takže hoši vědí na čem jsou, a pan Babiš se o výkup skutečně stará a prý i platí. Autorovi se tato podpora z jeho vlastní peněženky moc nelíbí, zvlášť když mu začne v provozu trhavě poskakovat auto a peněz na kartě ubývá, ale dosud nemohl proti tomu nic dělat. Nový zákon podíl biosložky ještě zvyšuje(u benzinu z 3,5 na 4,1 % a u nafty z 4,5 na 6 %), což krom jiného zvedne u nás již tak vysokou cenu PHM.
Jediný, kdo měl snahu již přijatou idiocii napravit, byl opovrhovaný president Klaus. Zákon vetoval, čímž si vysloužil mohutný plivanec ze stran pravdy a lásky, v této chvíli představované panem Bursíkem, tiše podpořený červenoorandžovou i modrou lobystickou klikou. Zákon tak jde, tušímže den před volbami, do sněmovny. My ostatní uvidíme v přímém přenosu, kdo tento Babišův zákon proti presidentovu vetu podpoří. Krom socanů, kteří prý byli posledně uniziono pro, zvedlo tlapišky i 31 poslanců z řad ODS. Pokud bude presidentovo veto přehlasované, pan autor alespoň bude vědět, zda a komu co vhodit. Prostě volba Babišem.

Autor: Antonín Karoch | úterý 25.5.2010 21:53 | karma článku: 12,02 | přečteno: 940x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Ježek v Blobu popřípadě rojící se intoši

Tak už nám to v Praze opět demonstrovalo. Dvě tisícovky příznivců Kaplického Blobu se sice smrskly na tisícovku, ale i to je na naše české zatuchlé prostředí poměrně hodně. Před kamerami naší veřejnoprávní i jiných vesele s nevraživými tvářemi mávali transparenty nejen ti, kteří si vzali tuto nekřesťansky drahou stavbu na nesmyslném místě za svůj krucifix, ale především sama sebou vysoce hodnocená intelektuální elita národa(mezi dělným lidem přátelsky nazývaná „intoši“), které naskakují při vyslovení jména Klaus osypky, dělá se jim špatně od žaludku a ještě k tomu padají vlasy.

8.2.2009 v 17:14 | Karma: 26,20 | Přečteno: 1285x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Poslanci schválili zřízení vyšetřovací komise ke střelbě na filozofické fakultě

26. června 2024  5:10,  aktualizováno  15:54

Návrh opozičního hnutí ANO na zřízení parlamentní vyšetřovací komise ke střelbě na Filozofické...

Osmnáct let za otravu matky metanolem platí. Zištné to ale nebylo, řekl soud

26. června 2024  15:44

Olomoucký vrchní soud potvrdil trest 18 let vězení ženě z Jihlavy za vraždu její matky....

Meloniová se zlobí. Její frakci odstřihli od jednání o klíčových unijních postech

26. června 2024  15:10,  aktualizováno  15:44

Italská premiérka Giorgia Meloniová v parlamentu ostře kritizovala dohodu o rozdělení vysokých...

Pellegriniho po jednání na Hradě přijal bývalý prezident Zeman

26. června 2024,  aktualizováno  15:39

Ve středu přijal nového slovenského prezidenta Petera Pellegriniho bývalý český prezident Miloš...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik