Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

Krize tu máme od té doby, co se homo sapiens rozhodl směňovat tovar s druhým jedincem. Popisovaly je klínopisné tabulky, papyrové svitky, děsily se jich v Antice, vyvolávaly selské bouře a tu první, novověkou, dokonce vyvolalo kradené zlato z Jižní Ameriky. Krizi peněžní popisoval už pan Koperník, o jiné se také zmiňoval učitel národů, pan Komenský. Obšírně se jí věnovali i dnes známí pánové jako například Hegel, Bastiat, White a na dané téma si omočil ne zcela důvěryhodně pacičky i pan Marx. Kupodivu všichni, i ten posledně jmenovaný, vzali za svou myšlenku periodicity tohoto jevu a v podstatě se shodli i na její léčbě. Zněla:"Když si nevíš rady, nedělej nic". V roce 1921 se američtí farmáři, postižení krizí, ptali amerického prezidenta Calvina Coolidge, co mají dělat, odpověděl jim stručně: „Modlete se.“ Prý dodal ještě:“…..a pracujte!“ ale to se nedochovalo. Nicméně tento postup platí dodnes, i když pánové Leninovci, Keynesiáni a popřípadě současní evropští myslitelé či politici, kteří rádi kombinují obé, tvrdí opak. Výsledky jejich snah bohužel byly, jsou a nejspíše i budou, ošidné.

Pan Stalin krize řešil velmi důrazně. Moc se při tom na filosofy či ekonomy neohlížel. Například neotřelé řešení hladomorem, kdy ruští dějepisci připouštějí 6 miliónů zemřelých a ukrajinští patnáct, zbavilo Sovětský svaz přebytečných hladových krků a ještě utužilo socialismus. Vědci obou národů se však ani nesnaží přesně zjistit, kolik darmožroutů, zvláště z období NEPu (tedy něčeho podobného, co dnes propagují Číňané), uhynulo v Gulagách. Také na druhé straně oceánu si také mysleli, že mají recept, jak se dostat krizi na zoubek. Dopadlo to podobně jako v Rusku, jen trochu humálněji. Pan Roosevelt, protáhl svým děsivě amatérským New Dealem americkou hospodářskou krizi na šest let, z dolaru krytého zlatem učinil papírový “cár“ (byť do posledního roku vlády Busche a pozdějším příchodu Obamy výhodnější než, EUR.  Pozor, ani nesrovnávat s korunou, krytou prací všeho lidu v socialistickém státě! V tomto směru existují dodnes drobné nepřesnosti.) a nebýt válečné konjunktury, mohlo to v USA dopadnout ještě hloupěji. I dnes tu máme škálu politiků, ve valné většině socialistů a bohužel i některých liberálů, kteří jsou neochvějně přesvědčení, že poručí větru, dešti i krizi, neb jak radil jeden bývalý premiér(za kterého tu mimochodem panovala ještě větši nezaměstnanost, než jakou očekávají i ti největší pesimisté)“Zdroje tu jsou“. Pak se nedivme, jak dopadl president Klaus letos na schůzce prominentů ve švýcarském Davosu, když tvrdil, že se bojí víc kreativních způsobů řešení, než krize jako takové.

Sociální demokraté měli tento weekend slet. Krize byla jednou z dominujících prvků zde pronesených proslovů. Jejich projevy vibrovaly Kočkolendem (tak překřtili zlí cajzli Park kultury a oddechu Julia Fučíka po jisté tragické události), až prý hrozilo zřícení posledního nespáleného křídla Veletržního pavilonu a v nedalekém Lapidáriu opadávala omítka. Podle vedených řečí by si od současné vládní koalice pes kůrku nevzal. Na krizi reagovala pozdě, špatně, hloupě, neodpovědně, škodlivě, nebezpečně, antisociálně, zkrátka blbě. Oni by to udělali lépe. Například socialistický ekonomický think tank pan Havel, mezi některými zhůvěřilými ekonomy, občas se vyskytujícími na přednáškách v Machově CEPu, zvaný „Oranžový trpaslík“ (myšleno především myšlenkově), navrhuje rozdat prý až deset miliard nezaměstnaným a důchodcům, kteří zvýšenými nákupy rozjedou českou ekonomiku. Pan Urban zase doporučuje zdanit příjmy bohatých, a tyto peníze pak přesunout k chudým, asi podobně, jako kdysi pan Jánošík, ovšem jinými prostředky. Unizono (pro členy ČSSD jednohlasně) také znělo, že prodávat jakž takž zmátořilé České aerolinie, několik let se zotavující po alternativním vedení pana Tvrdíka, aby se naplnila alespoň drobná položka státního rozpočtu, je nepřípustné. Pan Sobotka se těší, jak tuto firmu bude opět prodávat on. Že možná zase něco zbude za drápky, jako při prodeji České spořitelny slovy za 1,- Kč, je nabíledni. Pan předseda Paroubek souhlasně pokyvoval hlavou, dokonce i při děsuplném projevu lídra odborů, tedy jakési socialistické sedmé kolony, aby nakonec ve své závěrečné řeči vše rozlouskl. 18. 2. bude všechno jinak. On to zařídí. On ukáže, kudy vede cesta z krize do jasných zítřků. Protože to zatím ještě nikdo nikdy na světě nedokázal a socialistický vůdce má dlouhé prsty, autor očekává, a nejen on, přílet mimozemských bytostí. Pan Paroubek to přece už kdysi sliboval. Proto asi pan Rath a pod hrozbou finančních sankcí jeho podřízení uklízejí sníh na neznámém místě Středních Čech, upravují plochu a stavějí tribuny. Mimozemci musí přece někde důstojně přistát. A kruhy v obilí ani při globálním oteplování letos v únoru nejsou to pravé.


Autor: Antonín Karoch | pondělí 16.2.2009 11:19 | karma článku: 22,10 | přečteno: 1603x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

8.3.2009 v 18:02 | Karma: 12,11 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Ježek v Blobu popřípadě rojící se intoši

Tak už nám to v Praze opět demonstrovalo. Dvě tisícovky příznivců Kaplického Blobu se sice smrskly na tisícovku, ale i to je na naše české zatuchlé prostředí poměrně hodně. Před kamerami naší veřejnoprávní i jiných vesele s nevraživými tvářemi mávali transparenty nejen ti, kteří si vzali tuto nekřesťansky drahou stavbu na nesmyslném místě za svůj krucifix, ale především sama sebou vysoce hodnocená intelektuální elita národa(mezi dělným lidem přátelsky nazývaná „intoši“), které naskakují při vyslovení jména Klaus osypky, dělá se jim špatně od žaludku a ještě k tomu padají vlasy.

8.2.2009 v 17:14 | Karma: 26,20 | Přečteno: 1285x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik