Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konec Spartaku Příbram ?

Aneb neveselé povídání o jedné podivné koalici, finanční hrozbě dvěma stovkám mladých fotbalistů a o nutnosti péče o zeleň na jediném příbramském zatravněném kruhovém objezdu.

Koalicí se letos urodilo přehršel. Dokonce velice nesourodých. Jsou kraje, kde za podíl na vládě se modrá menšina po prohraných komunálních volbách vzdala jakékoliv snahy bojovat za svůj program s kulišáckou výmluvou, že musí přece zamezit komunistům ovlivňovat věci veřejné. Za pomoc v potápění Julínkových reforem si následně vysloužila drobné pašalíčky moci. Ještě barvitěji, jak si jistě ctěný čtenář dovede představit, to vypadá na radnicích větších i menších měst. Například v slavném hornickém městě Příbrami. Tam vyhrála volby v roce 2006 ODS, ale zavládla ČSSD v koalici s SNK-ED s tichou podporou komunistů. Protože trpaslíci jsou jak známo nevrlí a urážliví, koalice dlouho nevydržela. Přišla chvíle pro modrovládu. Ale ouha, ta se nekonala. Objevila se totiž nevyslovená a nepodepsaná koalice, podobná těm na krajích, ale trochu obrácená. Tady ČSSD zcela opustila svůj program, a začala podporovat privatizaci zdejšího bytového fondu za bratru 800 Kč/m2 plochy bytu i v místech, kde to dnes normálně stojí desetkrát více. Také složení celého kabinetu si zaslouží pozornost. Starostou zůstal Dr. Řihák z ČSSD, mimo jiné i senátor, místostarostenské funkce si rozdělili pánové z ODS. Prvním místopředsedou se stal Dr. Šedivý, krom jiného i ředitel příspěvkové organizace města. Aby se situace normalizovala, tak do řad městské rady vstoupili dva zastupitelé za ČSSD a jeden za ODS. Máme tedy dohromady šest představitelů města. Že jich má být podle jakéhosi zákona sedm? Ale jděte. Ještě pikatnější je fakt, že se celý jmenovaný spolek dal dohromady jaksi mimovolně a MS ODS o tom nikdo ani oficiálně neinformoval. K údivu členské základny se někteří vedoucí činitelé vzdali funkcí, aby mohli přijmout jiné – jeden se stal místostarostou, další předsedou finančního výboru a třetí členem kontrolního výboru (bude mít na starosti privatizaci bytového fondu). Dle šuškandy už stačil poslední naznačený díky kreativnímu výběrovému řízení obsadit příbuzným uměle zbudované místo úředníka, starajícího se o prevenci kriminality z administrativního hlediska a disponujícím minimálně pětimístným rozpočtem.

Co s tím vším má do činění Spartak Příbram? Nic. Doslova. Přestože se jedná o městský majetek s rozlohou 35 tisíc m2, spravovaný občanským sdružením, městská rada se letos rozhodla nepřispět na jeho činnost ani korunou. SK Spartak Příbram je mimochodem pátým nejstarším fotbalovým klubem v České republice. Založili ho v roce 1894 a měl by letos oslavit 115 let své činnosti. V roce 1999 na jeho místě stálo naprosto nevyhovující hřiště s dezolátním zázemím. Dnes tu mají moderní areál s dvěma travnatými hřišti, další s umělým povrchem a speciální pískové hřiště, určené pro plážový fotbal a volejbal. Areál má moderní zázemí nejen s šatnami, tekoucí teplou vodou, ale i s klubem a dokonce se saunou. V současné době ho využívá více jak 200 dětí a mládeže a zhruba 60 dospělých. Zdarma je k dispozici zdejším školám a za využití areálu platí pouze dospělí. Vloni získal od města příspěvek 600 000 Kč na údržbu a 300 000 Kč za péči o mládež. Letos nic, přestože konkurenční profesionální fotbalový oddíl pověstmi opředeného pana Starky má prý letos přiklepnuto z městské kasy více jak milion a půl. Kolik vychovává zmíněný fotbalový boss žáků a dorostenců, se autor nedočetl. Občanské sdružení SK Spartak Příbram má kolem 400 členů a rozpočet areálu činí 2 500 000 Kč. Své příspěvky a získané finanční částky od města proto musí sdružení každoročně doplňovat sponzorskými dary a bojovat o dotace. Letos, v době krise, budou mít asi problém. Ptáte se, proč se město chová k nebohému klubu tak macešsky? Prý kvůli předsedovi občanskému sdružení a zároveň zastupiteli města, ing. Králíčkovi, mimochodem také odsákovi. Tento soukmenovec si totiž dovolil nesouhlasit s oranžovomodrou cestou příbramské privatizace bytového fondu a s dalšími příbramskými podivnostmi. Aby si tento pán uvědomil, jakou chybu udělal, zaplatí za to 200 mladých fotbalistů. Konečně proč ne? Z hřišť by se v budoucnosti mohly stát lukrativní stavební pozemky. V městě, kde zastupitelstvo letos přiřklo částku půl milionu Kč na ozelenění příbramského silničního kruhového objezdu, to není až tak nevěrohodné.


Autor: Antonín Karoch | neděle 8.3.2009 18:02 | karma článku: 12,11 | přečteno: 1177x
  • Další články autora

Antonín Karoch

Volba Babišem

Tak už se to blíží. Zase půjdeme k urnám a budeme do nich cosi vhazovat. To cosi je bohužel to jediné, čím my, jednotlivci, neangažovaní a jinak vcelku bezmocní, můžeme pozměnit politickou scénu. Stačí jen rozhodnout, koho volit. Koho? Autor navrhuje jednoduchou pomůcku, které říká „volba Babišem“.

25.5.2010 v 21:53 | Karma: 12,02 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Český eurokomisař a pánské bradavky

Pan Špidla opět projevil ochotu se ujmout nevděčné a opovědné funkce eurokomisaře i v dalším období. Ovšem pokud mu tento vysněný a půlmilionem měsíčně honorovaný post nezkazí zlovolný president Klaus svým vytrvalým odmítáním podpisu pod Lisamonskou smlouvou. Jmenovaný občan má zcela jistě před ostatními kandidáty do Bruselu řádně nakročeno. Pánové Vondra i Švejnar jsou na tom mnohem hůře.

27.10.2009 v 19:09 | Karma: 15,80 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Oranžové obzory a miliony v tahu

Tak nám ta republika pěkně zoranžověla. Nemluvím o okresech, ovládaných hejtmany z ČSSD, i když by to jistě stálo za řeč. V mnohých krajích už leckteří občánci začínají chápat, jak si naběhli. Mluvím o tom, jak nám zoranžověly silnice bilboardy a ulice okrovými plakátky. Dokonce i lavičky v čekárnách jsou polepené oranžovými věrozvěsty. To vše doprovázeno hesly se sliby, jaké libosti nám za naše současné i budoucí peníze naši sociální spoluobčané za případný volební úspěch poskytnou. Náhle se však v poklidném rozběhu volebního soukolí objevil píseček.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 23,37 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Mimozemšťani přiletí 18.2.

Už nám toho času moc nezbývá. Přivézt podia, připravit sedačky pro VIP, instalovat ozvučné aparatury, vyvěsit girdle a rozdat mávátka. Také je nutné se připravit na situaci, kdy zlostný stařík z hradu bude tvrdit, že jde o humbuk. Jeho věrný následovatel, primátor, zase odmítne uvolnit Letnou, takže se celá sláva bude konat někde ve Středočeském kraji. Tam jistě bude pro podobné akce dosti místa a kontroverzní místní hejtman v krajské pokladní krabici jistě najde nějakou tu korunku ke krytí nákladů. Ale že si ti tvorové s tykadélky dávají na čas, co? Celá staletí nic a ve středu je tu máme. Z čeho tak autor usuzuje? V ten den se totiž rozhodl přítel předseda ČSSD Paroubek oznámit národu, jak vyřeší krizi.

16.2.2009 v 11:19 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1603x | Diskuse| Ostatní

Antonín Karoch

Ježek v Blobu popřípadě rojící se intoši

Tak už nám to v Praze opět demonstrovalo. Dvě tisícovky příznivců Kaplického Blobu se sice smrskly na tisícovku, ale i to je na naše české zatuchlé prostředí poměrně hodně. Před kamerami naší veřejnoprávní i jiných vesele s nevraživými tvářemi mávali transparenty nejen ti, kteří si vzali tuto nekřesťansky drahou stavbu na nesmyslném místě za svůj krucifix, ale především sama sebou vysoce hodnocená intelektuální elita národa(mezi dělným lidem přátelsky nazývaná „intoši“), které naskakují při vyslovení jména Klaus osypky, dělá se jim špatně od žaludku a ještě k tomu padají vlasy.

8.2.2009 v 17:14 | Karma: 26,20 | Přečteno: 1285x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

D35 u Litovle zablokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  11:01

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici zkomplikovala dopoledne nehoda nákladního...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

SPOLU vsadilo na antikampaň. Paroduje heslo ANO a spojuje hnutí s Ruskem

2. května 2024  10:56

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Pravičák, který se svým pravičáctvím mívá teoretické i praktické problémy. Ale jinak má život strašně rád.

Seznam rubrik