Nehledíc na budoucnost, dívám se na přítomnost

Najde-li člověk poznání v tom co je, najde i klíč k životu, který zastává. Buďte tedy životem a nebuďte tím, že nechápajíc jdete světem jako ti, co nevěří ničemu.

Je odměnou život? (pracovní název)

Po takové otázce musí následovat odpověď. Tou odpovědí je život. Jedině tímto budete poměřovat svět a život bude odměnou toho, kdo dává i kdo bere. Nedá se tedy určit jakým smyslem odměny je život, ale poznat život jako odměnu jde jedině tímto:

Najdeme-li v tento čas sami sebe, najdeme odměnu pro tento život, který plyne z Božství k nám a my plynem k němu. Tímto Božstvím se zobrazuje náš život, stejně jako jeho.

Není to žádná přesmyčka, taková je skutečná pravda, která tvoří základ života. Jedině pochopením těchto pravd dojdeme tam, odkud není návratu, tedy život se stane vším, tedy i ve smrti či zrození. Není života věčného, ale života, který bytuje jako jedno. Ta věčnost je pozlátko pro lidi, kteří věří. Ve skutečnosti je život poznatek takový, že věčnost je jako stálost a stálost je jako věčnost. Kdy pochopením těchto slov pochopíte vše. Kdy to vše, není jedním, ale vším.

Doufám, že budu pochopen ve smyslu znění těchto slov.

Přesto mi nedá odpovědět na otázku, která padla celkem nedávno. Co bylo podstatou této otázky? Otázka zněla takto:

Najdeme-li Božství v sobě, kým skutečně jsme?

Na takovou otázku existuje jediná odpověď. Ta odpověď zní takto: Kdo najde květ života jeho i našeho, ten bude vším, co zastává tento květ. Nebudete tedy jen člověkem, ale i tím kdo bytuje ve vás.

Těmito slovy se loučím a přináším Vám poselství ze světa, kde vládne čas jednoty, která se tváří jako věčnost. Jedině pochopením této jednoty pochopíte čas, který bytuje ve všem jako jedno.

Děkuji Vám za pozornost a přeji Vám hodně zdaru.

J.H.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Herblich | pondělí 15.4.2024 7:10 | karma článku: 4,72 | přečteno: 149x