Zkreslené vidění – Komunismus

Komunismus nezmizel tím, že byl poražen ve studené válce. To se pouze dočasně přizpůsobil tak, že to spletlo i některé soudruhy. Jako chameleon jen mění barvy a jako Terminátor podoby. A jako plevel je nezničitelný.
Čulibrk - 218

 Přiznávám se. Ano, i já jsem si myslel, že propadem KSČ do pekel po roce ´89 komunisté i komunismus zmizeli. A ty ostatky nemá cenu ani brát v úvahu. Kdo by po tom všem, co tu jejich svaté panování ve jménu zneužitého dělnictva napáchalo, ještě mohl komukoli rudému uvěřit byť dobrý den?! A stydím se, jak jsem mohl být tak prostoduchý!

 Václav Havel a Marián Čalfa. Ikona svobody a šedá eminence kontinuity. Aneb nejsme jako oni, máme holé ruce a pravda a láska zvítězí. Nicméně Zákon o protiprávnosti komunistického režimu, lustrační zákon, několik vyšetřovacích komisí událostí 17. listopadu a další bezzubá divadélka pro formu a zástupy přihlížejících jen uklidnily pravověrné a dlouholeté soudruhy, kteří přestali mít obavu o svůj osud. Davy byly ukolébány, objevily opět kouzlo peněz, užívaly si svobody, západního zboží, dovolených v Bibione, četly Blesk a Nova jim domů přinášela Dallas a americké filmy. Vše běželo jak na drátkách, nikdo se už nevěšel, aby se neřeklo – trochu soud potrápil Štěpána a Jakeše, ba i Urválka, ale jinak klid.

 Mezitím se rudí bratři rozutekli do všech stran. Nenápadně se začervenaly i strany, které samy sebe označují za pravicové, dokonce křesťanské. Jmenovat kohokoli a kteroukoli partaj je zbytečné. Stačí se podívat, jak kdo hlasuje. Výjimku bych udělal jen u Zelených a Pirátů. A KSČM, pochopitelně.

 Dnes je rudý mor rozlezlý po celém světě. Západ s ním nemá ovšem tolik zkušeností, jako tak dlouho trápený východ. Proto v západní Evropě a v USA vlády, parlamenty a vůbec státní aparát ustupovaly levičáckým nárokům a požadavkům v domnění, že jsou vcelku neškodné. Dnes už soudní a inteligentní lidé na západě vědí, že až příliš dlouho tolerovali zlo, které jako zlo včas nerozpoznali. Už vědí, že multikulturní soužití s agresivními a fanatickými invazními hordami není možné a nemá nic společného s humanitou. Už vědí, že feminismus je zhouba, která plodí jen rozklad rodin, stejně jako zrovnoprávňování homosexuality. Už vědí, že omlouvání se černochům vede jen k pouličnímu násilí a dalším zhovadilostem. Už vědí, že politická korektnost je pouhé lhaní a znásilňování skutečnosti a nikomu se tím svět nezlepší. My to víme dávno. Jen nikdo netuší, co teď s tím.  

 Evropou obchází strašidlo. Z rakve vstává komunismus. Stmívá se a páchne to.

 Čulibrk nás lituje.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jindřich Kubánek | pátek 15.4.2022 13:30 | karma článku: 17,35 | přečteno: 419x
  • Další články autora

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění – Pitomci

24.5.2024 v 13:30 | Karma: 12,59

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění – Planeta

10.5.2024 v 13:30 | Karma: 16,43