Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pavel Novotný – grázl v bulváru, grázl v politice

Starosta Prahy-Řeporyje Pavel Novotný se zviditelnil „pomníkem Vlasovcům“, v poslední době napsal dopis do Číny (kterého si všimla i pokroková média) a posledním hitem je přání smrti prezidentovi a premiérovi.

Co se chatrného zdraví prezidenta Miloše Zemana týče, máme už jednoho místostarostu z Brna, který před prezidentskými volbami 2018 zveřejnil tuto „informaci“: „Za chvíli skončí uzávěrka nominací na Hrad, takže je možno jít ven s pravdou o zdraví Miloše Zemana,“ píše na Facebooku Bartík. „Má rakovinu, metastáze na více místech. Svoji diagnózu zná už přibližně 3 týdny a léčbu odmítl,“ tvrdí brněnský místostarosta. Podle Bartíka má Zemanova nemoc prognózu 3 až 7 měsíců. „Kdyby nešlo o nejvyššího státního činitele, navíc v období sestavování vlády, a Zeman zároveň znovu nekandidoval, jistě bych to nešířil. Myslím tedy, že je vysoký veřejný zájem na tom, aby to veřejnost věděla,“ uzavřel Bartík s tím, že zdroj z pochopitelných důvodů nezveřejňuje.

Zeman žije, nedávno si sice zlomil ruku, ale mluvit může a mluví. Odsoudil návštěvu Miloše Vystrčila a dalších senátorů na Tchaj-wanu a poslal kancléře Vratislava Mynáře, aby na velvyslanectví Číny oznámil, že Vystrčil už nebude zván na schůzky nejvyšších ústavních činitelů o zahraniční politice. Zdá se, že se snaží, seč může, Vystrčilovu cestu bagatelizovat. Přitom, jak známo, se Čína zlobila a hodně. Podnikatelé ve Vystrčilově delegaci mají podle čínských médií v Číně utrum (ale to všichni věděli a jeli tam právě jenom ti, kteří v Číně nemají žádné aktivity).

Zeman tedy rakovinu nemá a do věci prezidentova zdraví se vložil další komunální expert, tentokrát starosta Prahy-Řeporyje Pavel Novotný. „V zájmu České republiky je, aby Babiš prostě zmizel, umřel a aby Zeman taky umřel a odešel do věčných lovišť. A abych byl poslancem. Já vím, že to zní strašně, ale je to v zájmu České republiky,“ prohlásil Novotný v rozhovoru zveřejněném v úterý na Info.cz.

Novotný pak svému výroku nasadil „korunu“, když na dotaz iDnes.cz odpověděl: „Nikomu ale nepřeji smrt, to je mi odporné. Nikomu. Jen jsem konstatoval objektivní fakt. Jsem o tom zájmu ČR přesvědčen, byť jsem jen pitomec ze Řeporyjí a oba jmenovaní pánové jsou demokraticky zvolení. Tady se rozkrádá stát za pomoci státního aparátu a pan prezident rád jedná v zájmu cizích mocí a dělá nám ostudu v zahraničí,“ pokračoval řeporyjský starosta.

Nikomu smrt nepřející Novotný pak sdělil, že mu doma jeho choť strašně vynadala. I ODS, která si podle jednoho z výroků předsedy Petra Fialy „jednoho Novotného může dovolit“, se od něj distancovala. Možná, že ti bázlivější budou naléhat, aby byl Novotný z ODS vyloučen podobně jako Václav Klaus junior. ODS však již dávno není „catch all party“, tj strana pro všechny skupiny voličů, ale je z ní partaj ukřivděných a skuhrajících. Kovid by uměli lépe, o ekonomice ani nemluvě. Zdá se mi, že se ODS v opozici natolik zalíbilo, že ani nechce být ve vládě. Nějaké penízky se sypou, vládní odpovědnost žádná, ideální stav – hlavně pro stávající poslance.

Novotný si vydobyl svým vystupováním v bulváru „čestné“ místo mezi novináři – hyenami. Šel za svým „přes mrtvoly“ a snad i proto mu nečiní potíž přát smrt Zemanovi a Babišovi, protože by to Česku prospělo. Kdyby tak šlo o Česko! Je to jen stupidní obrat pisálka, který byl vždycky rád v centru bulvárních zpráv a dnes dělá vše proto, aby byl vidět i v pozici starosty. Je tak vidět jenom jediné – Novotný dneška v ODS se nijak neliší od Novotného v bulváru – grázl zůstal grázlem.

Dodatek: Bývalý radní městské části Brno-střed Svatopluk Bartík se musí omluvit prezidentu Miloši Zemanovi za výroky, že má Zeman rakovinu. Rozhodl o tom v pátek Městský soud v Brně, podle kterého to bylo nepravdivé tvrzení. Bartík zároveň musí zaplatit prezidentovi 250 000 korun. Prezidentská kancelář požadovala omluvu a pět milionů.

 

Autor: Jan Bartoň | sobota 12.9.2020 9:00 | karma článku: 42,18 | přečteno: 2237x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Jak Francouzi vyhnali čerta ďáblem

Tak dlouho strašili vládnoucí centristé Emmanuela Macrona krajní pravicí, až se jim podařilo zajisti vítězství krajní levice. Údajně máme oslavovat porážku Marine Le Penové a těšit se na vládu krajní levice.

8.7.2024 v 8:30 | Karma: 20,65 | Přečteno: 477x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Bidenovi nedůvěřuje rekordní počet voličů

Podle aktuálních průzkumů důvěry v amerického prezidenta dosáhla nedůvěra v jeho schopnosti rekordu. Data z počátku července jsou pro Bidena katastrofální.

5.7.2024 v 9:00 | Karma: 20,84 | Přečteno: 482x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Župan pro olympioniky

Byla představena kolekce oblečení pro naše olympioniky. Letmý pohled na „originální“ kolekci stačí k tomu, abychom si „plášť“ – údajně vtipný motiv – spletli se županem. Potom jsem skutečně ze „staré školy“.

4.7.2024 v 11:00 | Karma: 38,73 | Přečteno: 3649x | Diskuse| Společnost

Jan Bartoň

Orbán v Kyjevě

Maďarsko převzalo předsednictví EU a Viktor Orbán zamířil do Kyjeva. Navrhl zcela jiný postup pro ukončení války na Ukrajině než navrhuje Ukrajina - navrhuje příměří a jednání.

4.7.2024 v 8:00 | Karma: 25,81 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Foltýn nebude cenzurovat

Nová postava boje proti tak zvaným dezinformacím Otakar Foltýn se ujala na půl roku své zkušební doby. Poté se prý ukáže, zda bude jeho služeb zapotřebí či nikoliv. Tak, jak to Foltýn rozjel, nebude.

2.7.2024 v 9:00 | Karma: 32,35 | Přečteno: 832x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Francouzský volební šok. Vyhrála levicová koalice, Le Penová je až třetí

7. července 2024  14:25,  aktualizováno  8.7 6:05

Druhé kolo předčasných parlamentních voleb ve Francii překvapivě ovládla levicová Nová lidová...

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Odborníci varují před rizikem tsunami ve Středomoří. Španělé se začali chystat

7. července 2024  15:07

Odborníci varují před vlnou tsunami, která by mohla zasáhnout španělské pobřeží v příštích třiceti...

Náš hlas bude v Unii slyšet, řekl Babiš. Kritiku nové frakce odmítl

8. července 2024  15:29,  aktualizováno  16:42

Přímý přenos Cílem nové frakce v europarlamentu Patrioti pro Evropu bude podle Babiše hlavně revize Green Dealu,...

Chovatele z Lounska uštkla prudce jedovatá zmije gabunská, je ve vážném stavu

8. července 2024  14:07,  aktualizováno  16:07

Ústečtí zdravotničtí záchranáři museli včera spěchat k muži z Lounska, kterého uštkla prudce...

V Bruselu vznikla frakce Patrioti pro Evropu, Dostálová je místopředsedkyní

8. července 2024  11:43,  aktualizováno  16:01

Přímý přenos V europarlamentu v pondělí vznikla frakce Patrioti pro Evropu, kterou založilo české hnutí ANO a...

Kampaň neukončím, utnul Biden spekulace. A dál bude usilovat o znovuzvolení

8. července 2024  15:30,  aktualizováno  15:57

Americký prezident Joe Biden v dopise adresovaném demokratickým zákonodárcům uvedl, že se bude...

  • Počet článků 2678
  • Celková karma 29,38
  • Průměrná čtenost 2016x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články