Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Letní běh a soutěž blogu iDNES.cz o nejlepší „běžeckou“ povídku

Milí blogeři, milé blogerky a čtenáři iDNES.cz napříč názorovým spektrem – a to i vy, co vůbec nesportujete. Máme pro vás na léto běžeckou výzvu, do které doufáme, že se spolu s námi adminy zapojíte a společně pomůžeme dobré věci.

Léto 2016 chceme na blogu iDNES.cz pojmout trochu jinak, než jste zvyklí z minulých let. Chceme vás – blogery a blogerky – zapojit do jedinečné charitativní akce, kterou jsme se rozhodli na blogu podpořit. Chceme propojit sport, charitu a soutěž o nejlepší běžecký blog/povídku.

O co půjde?

Rozhodli jsme se vyzvat vás, abyste se také přidali do Letní charitativní běžecké výzvy pro srdcaře (projekt běžkyně, blogerky a trenérky Veroniky Šimáčkové) ve spolupráci s Nadací Naše dítě. Běhat budeme pro 5 letého autistického Filípka, který potřebuje asistenčního pejska, jehož výcvik stojí 230 000 Kč. Číslo transparentního účtu je: 123131123/0600 VS 123

Zároveň budeme přinášet videa a materiály o běhání, plus rozhovory s běžci – blogery iDNES.cz, kteří se s vámi podělí o zkušenosti a poskytnou cenné rady, jak s během začít. Plánujeme také společné běžecké tréninky právě s Veronikou Šimáčkovou.

Chystáme rozhovory s autorkou výzvy a blogerkou Veronikou Šimáčkovou, dále s běžkyní- spisovatelkou Zuzkou Součkovou, lyžařkou "v důchodu" (jak si sama vtipně říká) Šárkou Sudovou, s Dušanem Zapalačem, členem sportovního týmu Extreme Obstacle Runners, se sportovcem Pavlem Bandíkem, členem SK Černé plíce, s Patrikem Waldhansem, který běhá v barvách týmu Barbaři nebo s bývalou členkou lyžařské reprezentace, která nyní sbírá úspěchy na překážkových závodech Spartan Race, Zuzanou Kocumovou. Nadšenou běžkyní amatérkou a blogerkou Andreou Peldovou, trenérem MMA a Brazilského jiu-jitsu Danielem Bartákem a dalšími. Všichni tito naši blogeři - sportovci se do výzvy již přislíbili zapojit (většina se jich už také zaregistrovala) a za to jim náleží velký dík!   

Připojte se také. Letní výzva potrvá celý červenec a srpen a je určena pro běžce i absolutní začátečníky i nesportovce.  

 Pravidla výzvy jsou jednoduchá:

Zaregistrujte se, prosím ZDE a stanovte si částku, kterou jste ochotni věnovat za uběhnutý kilometr. Pokud běháte často, částku si pravděpodobně stanovíte nižší – např. 1-5 Kč/km (je to ale zcela na vás, nikdo vás nebude kontrolovat – jen a jen vy sami).

Pokud neběháte vůbec a chystáte se „uběhnout“ třeba jen jeden jediný km – bude fajn, když částka bude vyšší. Možná vás to ale začne bavit… Počítejte i s tím :-)

Každý zaregistrovaný si pak během trvání výzvy (červenec a srpen 2016) sám bude zapisovat do připravené tabulky kilometry, které uběhl, a tabulka sama spočítá, kolik konkrétní běžec již pro Filípka naběhal. Na konci léta pošle každý běžec sám výslednou částku (nebo samozřejmě klidně i vyšší) na transparentní účet účet 123131123/0600 - Variabilní symbol 123 určený pro tuto výzvu (včas uvedeme) a obdrží od Letní výzvy pro srdcaře a Nadace Naše Dítě certifikát s poděkováním.  

Při registraci prosím také vyplňte, že budete běhat v barvách blogu iDNES.cz. Abychom na vás mohli být pyšní a věděli jsme, kolik celkem lidí z blogu se zapojilo a kolik jsme dohromady poslali. Děkujeme.

Soutěž o běžeckou povídku

O běhu můžete také psát, protože paralelně bude na blogu probíhat soutěž o nejlepší sportovní povídku (blog, vyprávění) na téma „Můj první kilometr“. Texty můžete publikovat na blogu od prvního července 2016 8:00 ráno, do 31.8. 2016 23:55 večer. Povídky prosím řaďte do speciální rubriky Letní běh, kterou brzy vytvoříme a zároveň nám prosím pošlete link publikované povídky také na mail admin.blog@idnes.cz – tak budete mít jistotu, že jsme váš text přijali do soutěže.

Porota ve složení Patrik Banga, Tereza Boehmová, Tereza Janků, Petra Bangová pak vybere 3 nejlepší povídky a ty odměníme krásnými cenami.  

Více se dozvíte brzy.

Pokud vás zajímá, na co peníze, které společně vyběháme, půjdou, podívejte se na následující video o výcviku asistenčních psů:

 

Registrovat do výzvy se můžete ZDE - prosím uveďte, že jste blogeři iDNES.cz. 

Děkujeme a těšíme se na společné běhání a psaní o běhání!

Na společný trénink (samozřejmě zdarma) se můžete přihlásit zde:

Letní výzva pro srdcaře 2016 aneb společný výběh pro dobrou věc VOL #1 Letní výzva pro srdcaře 2016 aneb společný výběh pro dobrou věc VOL #2

P.S. Pro akci jsme nechali vytvořit logo, podle něj snadno poznáte články, které se k  Letní charitativní běžecké výzvě vztahují

 

 

 

 

 

Děkujeme za vaši pomoc!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Blog Info | čtvrtek 2.6.2016 8:29 | karma článku: 13,78 | přečteno: 890x
  • Další články autora

Blog Info

Blogy prošly zásadní změnou, podívejte se jakou

Blogy na iDNES.cz budou mít zanedlouho sedmnácté narozeniny. A protože sedmnáct let je v prostředí internetu téměř dospělost, nastal čas změny. A když změna, tak zásadní. Vše se zjednoduší a zpřehlední.

25.3.2024 v 9:59 | Karma: 25,08 | Přečteno: 9058x | Diskuse| Ostatní

Blog Info

Soutěž hlasujících: Kdo se letos může těšit na cenu?

Jako každý rok nesoutěžili jen blogeři, soutěžili jste i vy - čtenáři a hlasující. Na koho se usmálo štěstí a může se těšit na knižní ceny od partnera ankety Bloger roku?

23.6.2023 v 10:59 | Karma: 8,87 | Přečteno: 555x | Diskuse| Ostatní

Blog Info

Fotovideoblog: Jak se předávaly ceny Bloger roku 2022

Ani letos jsme nemohli a nechtěli vynechat tradiční blogerský sraz. Sešli jsme se tentokrát v restauraci Žebeerková Kozlovna na pražském Smíchově. Kdo byl hvězdou večera a kdo získal letošní Cenu redakce? Podívejte se!

22.6.2023 v 7:50 | Karma: 17,78 | Přečteno: 1737x | Diskuse| Ostatní

Blog Info

Dohlasováno! Blogerkou roku Šichtařová. Vypravěčem roku se stal Jaromír Šiša!

Víc než šest tisíc hlasů, drtivé vítězství favoritů i drama do posledních vteřin v nové kategorii Vypravěč roku. Její vítěz, Jaromír Šiša, vyhrál před Dankou Štoflovou o jeden jediný hlas!

13.6.2023 v 9:28 | Karma: 34,64 | Přečteno: 8606x | Diskuse| Ostatní

Blog Info

Vyhlášení Blogera roku 2022: Pozvánka

Milé kolegyně, milí kolegové, i letos je nám ctí a potěšením pozvat vás na vyhlášení vítězů a předávání cen ankety Bloger roku 2022...

7.6.2023 v 9:09 | Karma: 7,83 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Jestli Rusko prolomí frontu, můžeme na Ukrajinu vyslat vojáky, zopakoval Macron

2. května 2024  13:18

Francouzský prezident Emmanuel Macron opět připustil možnost vyslání západních pozemních jednotek...

Bezpečnostní úřad má nového šéfa. Čuřín chce víc digitalizace a méně prověrek

2. května 2024  11:51,  aktualizováno  13:15

V Národním bezpečnostním úřadu (NBÚ) je podle nového šéfa Jana Čuřína prostor pro digitalizaci a...

POLITICKÝ DIÁŘ: O falešné hře Evropana Fialy a štoku navíc

2. května 2024

Premium O tom, jak se za deset let změnil názor Petra Fialy na Evropskou unii či o debatě k důchodové...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, policie ničí barikády a zatýká

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  12:58

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

  • Počet článků 758
  • Celková karma 25,08
  • Průměrná čtenost 7571x
Adminy blogu jsou Patrik Banga, Tereza Janků, Helena Skočová a Veronika Krátká. Pokud chcete komukoli z nich napsat, adresa je vždy: jmeno.prijmeni@idnes.cz. Nebo pište na společnou adresu admin.blog@idnes.cz.

Průměrný počet aktivních příjemců služby v EU podle čl. 24 odst. 2 nařízení 2022/2065/EU za období 1.7.2023 až 31.12.2023 činí 1942019.