Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Počem ženy touží I. - předehra

Po čem ženy touží? Dneska ke mně přijel kamarád pro motorku. Nedávno jsme ji sehnali. Nemá zatím, kde parkovat, tak je u mě a z mé garáže vyráží do Světa. No do světa, vlastně se učí znovu "jezdit kolem komína". Ale dneska je to nějaký jiný. Koukám na něj. Přibalil i nějaký bag. To bude asi na déle. Ptám se: "Kam vyrážíš?" Jen se potutelně usmívá. Nechce se mu do toho. Směji se, je to jasné, je v tom baba. Jsem zticha, tak to chlapi dělají.

Santorini 07JH

Jsou věci, o kterých se nemluví, dokud sami nechtějí. Balí a já na něm vidím, že by začal, kdybych mu dal "udičku". Má ji mít. "Kam jedeš za babou"? Ptám se s opravdovým zájmem. Známe se už dost dlouho na to, abych věděl jak na tom je. "Na sever Vávro, na sever", usmívá se. Já taky, udička zabrala. Přidám další návnadu. "Dáš douťas?" ptám se a čekám a nabízím. "Jo." Chytl se :o))
Zapaluje si, chvilku přemýšlí a pak začne. Seznámili jsme se na Seznamce. Nevím přesně, o čem mluví, ale rybaření, to chce trpělivost. Potáhne. "To je seznamka na webu." Ticho, taháme lahodný kouř. Já si představuji, jak brousí po nocích na webu, on určitě něco jiného - asi dnešní večer, soudím podle skleněných, trochu vytřeštěných očí. Trpělivost, říkám si.
Máme takovou partu. Scházíme se s rukama a předáváme si poznatky. Nevím zatím, o čem je řeč, ale klukům je kolem 50ti let. Sranda. Jo, nejsem na tom lépe :o)) Jen nechodím do téhle party a na Seznamku. Směji se a kámoš si toho všimne. "Co se telíš vole?" "Jsme tam všichni. To není tak jednoduchý, jak to vypadá." Super i třetí háček - neodolatelný, trochu provokativní úsměv, se chytil. Tak pojď hochu, jak to chodí? Trpělivost přináší ovoce. Dokouřili jsme. "Dáme ještě jednu?" Ptám se. "Jasan."
Ptám se: "Hele a co probíráte s klukama? Jak na webový baby?" "Jasně. Je to Velká hra vole. To není úplně jednoduchý." Jsem zticha, poslouchám a snažím si dopředu představit, co přijde. Představuji si, jak tam dělají ze sebe chlapáky, jak jsou skoro dokonalí :o))
Vzpomněl jsem si - a to už je dost dlouho - když dcera s něčím podobným začínala, jak se tam přihlašovala jako "brunetka", i když je spíš blondýna :o)) Tenkrát jsme to snad dost spolu probrali. Asi jo, už je jí přes dvacet a naštěstí si udržela odstup. Ukazoval jsem jí, jak snadno se tam "nějakej hajzl" ukáže jako PRINC a jak by si mohla docela snadno "zadělat na problém". Buď měla štěstí, nebo to zabralo, ale zaplať Pánbůh - nic se nestalo.
"Víš, je tam taková hitparáda." Směji se a představuji si jeho fotky v trenýrkách - má trochu bříško a sešlápnutá ramena - jak tam visí na nějakém žebříčku. "Ty si vůl", jako by mi četl myšlenky. "A jak si STOJÍŠ", hecuji. "Vole, náhodou dost dobře", říká trochu uraženě. "Fakt?" provokuji. "Jo fakt", odsekne mi. Musím přestat nebo odjede a já nebudu vědět, jak to chodí v kyber světě. "Ne fakt", přesvědčuje mě.
"Povídej, jak se to dělá", házím mu rukavici. Zvedá ji. "Hele s rukama, a všichni mi to potvrdili, jsme přišli na to, že s tou "50" jsi v hajzlu". Směji se, jen tak. "Tak jsme to tak lehce řízli, o trochu, 45 ještě jde. A taky hodně záleží na fotce. Kámoš nám dělá fakt dobrý ve photoshopu." Nevydržel jsem a začal se řechtat:" Myslíš ty kyber liposukce na ksichtě? A pupky, ty vám taky odsává, řechtám se na celé kolo." "Jsi vůl, konstatuje", a jde si přivázat balík na motorku. Pořád se řehtám, teď už ne těm kosmetickým úpravám, ale tomu, co udělal za balík na motorku. Žádný bandalír, tuhý, pravidelný, pevný, ale takovou divnou zvadlou housenku. Je to fakt sranda. "Vole jsi vůl." Uklidňuji sebe i jeho a vybízím k dalšímu vyprávění. Nedá to moc práce.
"Fakt si stojím dobře", snaží se mi přesvědčit. Salva smíchu, to je to, co ode mě za to ujištění dostal: "Asi jako ten tvůj balík." "Jsi vůl. Fakt, věř mi, není to sranda se tam chytit. Musíš to trochu upravit." Zase ta moje představivost - jede na plné obrátky, je fakt že photoshop by z toho zcvrklého smutného balíčku udělal chlapáka nadopovaného viagrou. Skoro z těch představ brečím.
"Fakt, musíš zaujmout hned první týden, abys sbíral body", trpělivě mi přes moje řehnění vysvětluje. "Tak jsem tam dal, že jsem majitelem reklamky, dobrou fotku, jo taky jsem napsal, že jsem radní." Směji se, jasně jedno PC, sem tam nějaký plakát se dá nazvat "reklamkou" a nelže, je radní. Vlastně, když o tom přemýšlím, to není tak špatná nabídka, už ji vidím: Photoshop portrét, majitel reklamky, rozvedený s dospělým synem mimo domov, radní.... To fakt zní dobře. Přimhouřím oči a snažím si to představit z pohledu té holky (nebo ženské) Opálený, urostlý, jemně prošedivělý pětačtyřicátník, z reklamky, ne, majitel reklamky(!), na pozadí vidím jako v mlze baráček, bazének, vlastně spíš bazén. "Dobrý", říkám a "myslím to upřímně". Už ho vidím, jak stoupá po žebříčku kybernetické popularity výš a výš. "Co kluci?" povídám, "jak jim to jde?" Neznám je, ale dovedu si je představit. "Dobrý", říká, "chytaj se. Jestli chceš jedu se teď k jednomu podívat. Má tam tu, co sbalil, už u něj přespala a jsme domluvení, vždycky si je ukážem." Trochu mi zamrazilo. Podíval jsem se na kámoše, docela rána proti tomu, co jsem si před chvílí představoval na kybernetickém žebříčku. To jedu, to si nenechám ujít. Takovou předváděčku.
Jedeme. Jsme tam za chvíli, kámoši jsou skoro z jedné vesnice. Je tam. Docela dobrá. Slézáme z motorek, "kámoš" už nám jde naproti. Je v županu, ona se pomalu loudá za ním. Je oblečená, vypadá jako na odchodu. Ptám se kámoše, jak měla vypadat. O něco mladší, o něco štíhlejší, ale jde to. Jsem tak nějak z toho v rozpacích. Ten kámoš mého kámoše nás představuje. Ona se usmívá. Vysvětluje jí, že kámoš si koupil motorku a přijel mu ji ukázat. On taky chce motorku, vysvětluje jí. Usmívá se o trochu víc. Asi se jí líbí romantika motorek, dobrá zpráva. Stojím opodál, nevím jak se tvářit. Je mi jí trochu líto. Ona mezitím okukuje tu větší motorku (mojí, ale to ona neví). Kámoš se na mě divně podívá. "Tahle je moje" a hrdě se hlásí k svému "padesátikoňovému" objevu. No, moc jí to nevzalo. Větší je lepší. Toužebně okukuje ty velké válce do strany. "Jedeme", vyjel skoro naštvaně můj kámoš. "Jedeme", říkám a jsem docela rád, že ta kybernetická přehlídka skončila.
Na rozcestí se loučíme, já se vracím domů, kámoš jede na rande, teď ne v kyberprostoru, ale v realitě. "S tebou nebudu nikam jezdit", je to poslední, co od něj slyším. Jedu domů a přemýšlím o tom, co jsem dneska viděl a slyšel. Jsem z toho v rozpacích. Jak se seznámit s někým, kdo od samého začátku lže? Jak se pak potkat a vysvětlit, že jsem za poslední týden nabral deset kilo? Jak dělat, že se nic neděje?
Přijel jsem domů. Uklidil motorku. Zapálil si. Najednou jsem si vzpomněl, co mi nějak zapadlo, ale teď v klidu vylezlo ven. Ten kámoš má přesně standardní úspěšnost. Z pěti, se kterýma začal, dvě se chtěly potkat. Jedna přijela a na druhé schůzce si to rozdali. To je prý standard, aby se vědělo, jestli to má cenu. Kouřím a říkám si, že ten kyberprostor je rychlý, účinný a co je důležité - předvídatelný.
Jdu domů, zapínám si PC a píši do vyhledávače: Po čem ženy touží...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Homolka | neděle 4.5.2008 22:39 | karma článku: 10,53 | přečteno: 1384x
  • Další články autora

Jaroslav Homolka

100 days of riding – mad not bad

Tak před rokem jsem dostal tenhle nápad. Vypadalo to slibně, tak jako všechna přání. Skutečnost mi ale dala za vyučenou.

21.6.2009 v 10:55 | Karma: 25,06 | Přečteno: 6417x | Diskuse| Osobní

Jaroslav Homolka

Zelená veš v kožichu

Tohle přirovnání mi napadlo, když jsem viděl pani Kateřinu horlivě lamentovat proti „Soudní mafii". Tak se to dělá. Máš malér, tak rychle najdi malér někoho jiného a odveď řeč.

18.3.2009 v 8:22 | Karma: 27,28 | Přečteno: 2202x | Diskuse| Osobní

Jaroslav Homolka

ČSSD před sjezdem a nová krev

Tak jsem si v neděli přečetl rozhovor s panem Jiřím Zimolou, odložil noviny stranou. Nic nového. Přesto mi to nedalo, podíval jsem se na pana Paroubka v nedělních Otázkách Václava Moravce.

17.3.2009 v 8:22 | Karma: 44,15 | Přečteno: 6206x | Diskuse| Osobní

Jaroslav Homolka

Nato potřebuje lidi jako pan Zaorálek?

Máme za sebou deset let a je nejvyšší čas, abychom jim do toho začali mluvit my. Nejsme na to sami, pan Sarkozy to vidí podobně, to nám jen dodává odvahu.

16.3.2009 v 20:36 | Karma: 31,39 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Osobní

Jaroslav Homolka

Chci se omluvit panu Rathovi, nerozuměl jsem mu

Nerozuměl jsem tomu, co říkáte a jak se chováte. Konečně jsem vás pochopil. Pane Rathe rozhodl jste se zbavit nás pana Paroubka, který chtěl řídit sociální demokracii a jejím prostřednictvím náš stát a národ silou.

3.3.2009 v 8:25 | Karma: 34,87 | Přečteno: 2684x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Senát schválil zvýšení příspěvku na péči i změnu v reakci na havárii na Bečvě

29. května 2024  8:20,  aktualizováno  19:37

Přímý přenos Senátoři potvrdili zvýšení příspěvků na péči, které dostávají lidé se zdravotním postižením. Novela...

Potrvá to dny? Týdny? Porota zasedla, aby rozhodla o Trumpovi a pornoherečce

29. května 2024  19:36

První trestní proces s exprezidentem v dějinách USA ve středu dospěl do své poslední fáze....

Česko platí vraždy dětí, vykřikují podporovatelé Palestiny před vládou

29. května 2024  19:28

Na podporu Palestiny se ve středu v podvečer před Úřadem vlády ČR sešlo několik set lidí. Akci...

Místo soudu rovnou na frontu. Rusko verbuje už i ty, kdo ani odsouzeni nebyli

29. května 2024  19:23

To, že Moskva od začátku invaze na Ukrajině verbuje do bojů ruské trestance, je dobře známé....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2556x
K zájmům: Pozorování jak věci fungují - pokouším se o úžas malých dětí (moc mi to už nejde) Jak se zvířata chovají Jak se lidé - zvířata chovají, ne co říkají - Bojové sporty - jsem víc teoretik než excelentní praktik Myšlení a filosofie války - principy, hodnoty, Motorky enduro - Auta - Veteráni Cestování - expedice Fotografie - věčně nadšený amatér Filmy - to, jak se dělají, Muzika - heavy beat and metal a to, co ani neumím zařadit Co mi fakt nejde: Naučit se kloudně jazyky, i čeština mi bývá cizí Dělat všechno a přitom si v tom udržet pořádek Plnit některé sliby, které dám - většinou mi to trvá déle než jsem čekal Vycházet sám se sebou