Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Luky The End.

Zítra je to týden, co LUKY tragicky zemřel. Je to týden od chvíle, kdy plný štěstí, nadšení usedl na svojí motorku po pěti letech. Byl jak malý kluk, chtěl si všechno zařídit a udělat sám, zajet si na technickou...

nekde venku nekdy venku Jaroslav Homolka

Vyrazil. Zkusil si, jak ještě to má v ruce (několik dnů předtím už na ní prý na zkoušku jezdil, nevěděl jsem), projel vesnicí a byl volný. První levý dlouhý, přehledný oblouk, musel to být úžasný pocit (kdo ho zná pochopí, kdo ne, nemusí se ani snažit, to se popisovat nedá), mírná pravá… (tam údajně předjížděl..), za ní mírná, pravidelná levá. Vrací se na svojí stranu už je na své straně…. Tady se něco stalo, co, to ví jen a…..

Motorka se dostává plynule do škarpy (podle stop, to bylo takové to sklouznutí), pokračuje škarpou, nízký asi 20 cm vysoký pařez rozhoduje, co se stane…. Motorka letí do výšky snad 2m a naráží do stromu… Její dráhu kopíruje o polovinu lehčí LUKY…

Konec je tragický. LUKY na místě umírá. Od chvíle, kdy vyjel ,neuběhlo ani 5 minut…

Dneska mi přišla SMS od kamaráda TOMA

Pohreb nebude, rodice to nechtějí prodluzovat

To je tedy skutečný konec, nerozloučili jsme se, než se to stalo, nerozloučíme se ani teď. Nechtěli jsme samozřejmě dělat žádnou atrakci z toho, že nám umřel kamarád, chtěli jsme se jen rozloučit.

„Pohřeb nebude – společné rozloučení nebude“.

Rodičům rozumím. Sám jsem si uvědomil, že si nedovedu představit bolest, kterou smrt vlastních dětí znamená. Přistihl jsem se, že si dělám až projekci s LUKYM, ale to nejde, kdo to neprožije nemůže nikdy říct, že si to dovede představit……..

Dobře rozloučíme se tedy každý po svém. Mám svůj rituál holení hlavy . To jsou chvíle, kdy jsem úplně sám, je to hodně intimní setkání sám se sebou, před zrcadlem a s břitvou v ruce. Mám ty chvíle rád.

Oholil jsem si tedy hlavu, oblékl se do šatů tak, jako bych měl jít LUKYMU na pohřeb. Nenosím klasické šaty už alespoň tři roky. Mám dokonce dohodu se zákazníky, kteří to respektují (živím se vzděláváním manažerů).

Sedl jsem si k PC a začal psát.

Než přišla ta SMS, koupal jsem s přítelkyní malého syna (7 měsíců), to je taky rituál, ježdění na kole s těmi malými nožičkami, „prdlání na bříško“ za smíchu toho prcka, nádherný chvilky.

Pak přišel ten velký (23), že vyráží do kina. Dcera (21) se před chvílí vrátila …. Viděla mě v kvádru, sklopila oči a šla si po svém, znají mě, jsem samorost…

Já je mám kolem sebe všechny, na co si stěžuju? Na nic.

Jen mi pořád mrzí ta naprosto ZBYTEČNÁ SMRT malého chlapa. Tyhle vzácný chvilky neznal, nikdy nepozná….Už mi nejde vykřičet to ze sebe, už to něco drží v krku… Tak to tam i zůstane.

Tenhle týden byl jedním z těch, na které se nezapomíná. Nejdřív „moje nehoda“, po kolika? 10 ti letech? As,i nevedu si statistiky. Pak Luky. Pak články, jako pokus o to vykřičet to do světa.

Pak reakce lid na iDnes(díky za podporu a rozumný náměty – pomohlo to nějak vám, kdo jste demonstrovali svoji bezohlednost? Pokud ano, užijte si to). Mezitím tím vším normální práce. Ty lidi na seminářích nezajímá, co se vám stalo, co se vám honí hlavou, mají svoje problémy a vy jste tam od toho abyste s nimi, s plným nasazením tak, aby mohli ty problémy nějak reálně řešit.

Pak domů přes celou Prahu, citlivost je na maximu. Vidíte každou chybičku, které se kdo i vy sami na silnici dopustíte. Vidíte policajty jak měří, dneska: "DOBRÝ, ALE JAK BY TO DOPADLO NORMÁLNĚ"? Ptáte se sami sebe.

Večer doma otevřete email, tam jsou vzkazy od lidí, co četli vaše články. Většinou dobrý, díky za to. Pak vám nějaký popletenec píše, že se všichni už dnes sejdeme v kristu…

Zavřete to. Musíte něco dělat, něco, co má smysl, ale co to je? V těhlech pocitech se motáte jak zmatený děrviš. Necháte se nachytat někým v diskusi, někým, kdo jen přiživuje na vašich emocích, provokuje, vlastně mu o nic nejde, jen nemá co dělat, tak se naváží do každého, kde si myslí, že mu to vyjde… Neprožívá, netrpí, neraduje se jen se naváží…moralizuje….ukazuje se…..neřeší…nemá nápady…jen se dloube v ráně, kterou jste odryli….

Je vám jasné, že LUKYMU nepomůžete, že je to už vlastně minulost, ale jak nezapomenout, jak… Zase ten kolotoč v hlavě.

Další den zase práce, tentokrát cesta do Bratislavy, tenhle rok pokolikáté?? Minulý a předminulý rok. Kolik jich bylo? Kolik to bylo kilometrů?? Kolik hodin?? Kolik příležitostí pro to udělat chybu, dojet na chybu jiného?

Nebo prostě jen ten den NEMÍT ŠTĚSTÍ o pár vteřin, metrů?

Cestou tam jsem ani nezapnul rádio, jen rytmus vaší jízdy, jízdy o který nepřemýšlíte, která je zarytá hluboka ve vašich RUTINNÁCH. Harmonický hluboký brum silného motoru, pravidelné pleskání kol na nekvalitním povrchu, hodiny v autě.

Má rád ježdění autem, ještě raději ježdění na motorce. Nejezdím protože musím, jezdím, protože to mám rád. Dokonce, se někdy seberu nasednu podle nálady buď do auta nebo na motorku a jedu jen tak… Někde zastavím, dám sim kafe vodu, fotím nebo jen tak pozoruju co se děje…

Hledáte co teď… Nikam se vám nechce, vlastně reálně nic dělat nejde. Přijde nápad, co aby se LUKY stal začátkem něčeho… Když něco končí, jiné začíná…

LUKY – GOOD and BED MEMORIES, virtuální místo (přejel mi mráz po zádech), kde by se MEMORIES LIDÍ MOTORKÁŘŮ setkávaly, sdíleli se ovlivňovaly.

Nemyslím „MAPU SMRTI“, nevěřím na „strašení“(špačci na vinici na něm klidně sedí). Nevěřím na moralizování. Všichni lidé se jen nebojí, jsou i lidé HLEDAČI, ti kdo testují ten Svět okolo, zkouší, co vydrží, co jim dovolí. Jsou to sportovci, horolezci, vědci, ….. a taky MOTORKÁŘI.

Oni hledají, hledají sebe, svoje sny, svoje schopnosti, svoje možnosti… Hledají.

Cílem hledání není někomu ublížit, někoho poškodit i když těm, kdo chrání „zaběhané hranice to tak může připadat“, nechtějí je nutit „dělat to jako oni“, ne oni sto své chtějí dělat jinak, posvém. nikomu NE NA TRUC NĚKOMU, DĚLAJÍ TO PRO SEBE

Každé hledání nového je spojeno s rizikem, oni to vědí. Umírají, na vlastní chyby, na chyby jiných. Někdy a TO JE NEJHORŠÍ i na OPRAVDOVOU BEZOHLEDNOST… Na obou stranách…

Nejsou lepší ti v autech, ani ti na motorkách, všem teče krev, když se nám něco stane..

Nikdo není svatý. NIKDO. Na to jezdím už hodně let, najezdil opravdu hodně kilimetrů i v různých kulturách. NIKDO NENÍ SVATÝ- Všichni děláme chyby.

Lišíme se v tom, jaké MÁME ŠTĚSTÍ. Chybující i ti kdo chybu v tu chvíli určitě neudělali, je úplně jedno jestli jste na sedadle auta, nebo v sedle motorky….ti kdo šli jen náhodou kolem… TO JE ŽIVOT….

Tenhle týden se mi vybavilo snad všechno, co jsem dříve četl o synchronicitě, Tao, Tao te-ťing

Jestli je osud nevím. Že se někdy stanou věci neočekávaný už vím dlouho, jen časem, opakovaně zas a zas na to nějak zapomínám… Nesoudím…Jen si dneska vážím života o to víc. Co bude zítra…

Uvědomil jsem si, že jsem si vánocům koupil, z nostalgie, starší středoformátový fotoaparát Zenza Bronica, dodnes jsem s ním neudělal jediný snímek. Začínají se mi všude, teď už ne jen v pracovně povalovat hromádky knih, které kupuji a nestačím číst. Čtrnáct dnů jsem se nestavil u stárnoucích rodičů (78, 76) aby se mohli potěšit s Járou…

Nežiju a můžu. LUKY už ani nemůže…..

PS: Zítra ráno vstanu tak, abych byl tady u nás na kopci dřív,než se rozední. Počkám si na to. Pošlu LUKYMU pozdrav a půjdeme dál každý svou cestou… Já s Whitem na benzínku dát si plechovkový kafe. LUKY netuším……..

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Homolka | pondělí 19.5.2008 0:05 | karma článku: 19,78 | přečteno: 2214x
  • Další články autora

Jaroslav Homolka

100 days of riding – mad not bad

Tak před rokem jsem dostal tenhle nápad. Vypadalo to slibně, tak jako všechna přání. Skutečnost mi ale dala za vyučenou.

21.6.2009 v 10:55 | Karma: 25,06 | Přečteno: 6417x | Diskuse| Osobní

Jaroslav Homolka

Zelená veš v kožichu

Tohle přirovnání mi napadlo, když jsem viděl pani Kateřinu horlivě lamentovat proti „Soudní mafii". Tak se to dělá. Máš malér, tak rychle najdi malér někoho jiného a odveď řeč.

18.3.2009 v 8:22 | Karma: 27,28 | Přečteno: 2202x | Diskuse| Osobní

Jaroslav Homolka

ČSSD před sjezdem a nová krev

Tak jsem si v neděli přečetl rozhovor s panem Jiřím Zimolou, odložil noviny stranou. Nic nového. Přesto mi to nedalo, podíval jsem se na pana Paroubka v nedělních Otázkách Václava Moravce.

17.3.2009 v 8:22 | Karma: 44,15 | Přečteno: 6206x | Diskuse| Osobní

Jaroslav Homolka

Nato potřebuje lidi jako pan Zaorálek?

Máme za sebou deset let a je nejvyšší čas, abychom jim do toho začali mluvit my. Nejsme na to sami, pan Sarkozy to vidí podobně, to nám jen dodává odvahu.

16.3.2009 v 20:36 | Karma: 31,39 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Osobní

Jaroslav Homolka

Chci se omluvit panu Rathovi, nerozuměl jsem mu

Nerozuměl jsem tomu, co říkáte a jak se chováte. Konečně jsem vás pochopil. Pane Rathe rozhodl jste se zbavit nás pana Paroubka, který chtěl řídit sociální demokracii a jejím prostřednictvím náš stát a národ silou.

3.3.2009 v 8:25 | Karma: 34,87 | Přečteno: 2684x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Poslední šance dostat dítě na tábor. Co se letos mění a kde ještě hledat místo

29. května 2024

Premium Čarodějnickými hábity, klobouky a nezbytnými hůlkami se děti z Teplic na rozdíl od filmového...

Rusko je agresor, připustil lídr SPD Mach. Chce zrušit Green Deal

29. května 2024

Stanovuje si troufalý cíl zrušit Green Deal, zpochybňuje závazek přijmout euro a připouští, že...

Fackují ho, kopou, ničí mu foťáky. Ale stařičký král paparazzi stále fotí

29. května 2024

Seriál Jedenáctkrát mu zlomili žebra, jednou ho pobodali, sto osmdesátkrát byl v nemocnici. Naposledy...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2556x
K zájmům: Pozorování jak věci fungují - pokouším se o úžas malých dětí (moc mi to už nejde) Jak se zvířata chovají Jak se lidé - zvířata chovají, ne co říkají - Bojové sporty - jsem víc teoretik než excelentní praktik Myšlení a filosofie války - principy, hodnoty, Motorky enduro - Auta - Veteráni Cestování - expedice Fotografie - věčně nadšený amatér Filmy - to, jak se dělají, Muzika - heavy beat and metal a to, co ani neumím zařadit Co mi fakt nejde: Naučit se kloudně jazyky, i čeština mi bývá cizí Dělat všechno a přitom si v tom udržet pořádek Plnit některé sliby, které dám - většinou mi to trvá déle než jsem čekal Vycházet sám se sebou