Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

K volbám nepůjdu

Asi jsem už rozhodnutá. K volbám v říjnu nepůjdu. Nemůžu se už na to dívat a odmítám podporovat někoho v dobývání koryta, kde všem jde jen o pozice a z nich plynoucí možnosti dostat se k prachům z úplatků. Oranžový, modrý, rudý, všichni jedna verbež. Oranžoví píšou na plakáty demagogické kraviny o tom, jak zastaví zdražování, modří se fotí s drahými auta, ke kterým prý přijdeme za jejich vlády poctivostí a prací. Rudí v Praze vymřeli, ale na Moravě jsem viděla plakáty s třešněma a nápisy na způsob „všem stejně“, což je ve 21. století do nebe volající.

Bendl na fotce s porsche a nápisem „s ODS a poctivostí nejdál dojdeš“ mě opravdu přivedl k zoufalému pláči. Bendl, zrovna on. Pohybuju se ve zdravotnictví, ne jako zdravotník, ale „to okolo“. Podívejte se někdy např. na net, komu ve středočeském kraji patří dialyzační jednotky ve špitálech. Zjistíte, že je za tím jedna společnost. To je dneska taková doba – přes někoho protlačit na pojišťovně nejlepší bodové ohodnocení jedné metody, pak zatlačit na patřičných místech, daná oddělení ze špitálu vyzobat pro sebe, tím pádem na tom třískat velké prachy a být v pohodě. Ta patřičná místa jsou různá. Zeptejte se doktorů, kdo je za jakými čachry. Jestli se Bendl fotí u svého porsche, tak bych tomu věřila, že ho vlastní. Možná k němu přišel díky ODS, ale rozhodně ne díky poctivosti. Spíš díky pitomcům, kteří šli ke krajským volbám a dali mu hlas.

 

Oranžoví, ti mě taky přivádějí k šílenství. Hlavně svojí hláškou „zastavíme zdražování“. Snad je něco pravdy na tom, že na zdražování má velký podíl růst cen ropy a trochu i DPH. Tu DPH můžou snížit, ale cenu ropy? To vydá Paroubek politické nařízení, že od teďka stojí ropa pro nás 50 dolarů za barel, a ceny půjdou dolů? „Zvýšíme porodné“. „Zabráníme školnému“. „Jistota důchodu“. A zvlášť vypečené „Vrátíme dětské přídavky“. Ono si to dost protiřečí. Přídavky se sebraly těm, co mají nejvíc peněz. To je chtějí socani opravdu vracet milionářům, takovým třídním nepřátelům? A když sníží DPH, aby zabránili zdražování, kde teda vezmou prachy na to vyšší porodné, mateřskou a důchody? Asi zpátky zvýší daně prachatým. Tak v tom případě jo, ale nevím, jestli to bude stačit pro všecky matky, studenty a důchodce.

 

Rudí jsou na tom špatně. Vymírá jim základna, na plakáty dávají své staré členy, ověnčují je třešněma a píšou o jistotách a rovnosti. No, možná nějakým zarytým komunistům to něco řekne, ale já žádného komunistu neznám. Vlastně jo, manželův strýc je komunista. Ale tak trochu na baterky. Vlastní v Dejvicích nějaké činžáky, má v nich nájemníky a z nich peníze a k rozdání svého majetku pracujícím se nemám, tak nevím, jak to s tím komunistováním vidí.

 

Ne, fakt k žádným volbám nepůjdu. Nechci si už připadat jako hňup, který dává nějakým šmejdům hlas k tomu, aby si pak mohli nabrat plnými hrstmi. Nikdo z nich se tam poctivě nedostal. Když mi známý vypráví, jak to chodí u nich ve středočeské organizaci ODS, jak se čachruje s hlasy základny, kdo koho musí znát a kdo na koho co vědět, aby se dostal na nějaké volitelné místo, tak si říkám, kde to žiju. O tom, že můj hlas rozhodne a že na všechno mám vliv a že volby jsou pro mě šance, to jsou jenom kecy. Oni to zvládnou i beze mě a nakonec já se o sebe postarám sama. A kdyby to náhodou vyhráli rudí, tak mám vízum za daleké kopečky.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zuzana Čekalová | středa 24.9.2008 18:14 | karma článku: 41,14 | přečteno: 8345x
  • Další články autora

Zuzana Čekalová

Jak jsme ve frontě v Tesku uctili Václava Havla

Opřela se do francouzských berlí a do kapsy napcala vypadávající šálu. „Já chtěla zaplatit tím kuponem, co mi dcera dala k vánocům, osm stovek, pane, osm stovek! A víte, co mi řekla? Ta u tý pokladny? Že prej ty kupony neberou, že je pokladna nezná! Osm stovek! Dárkovej kupon, tady koupenej, a pokladna ho nezná? Já tady budu stát a budu čekat, protože tohleto si přece nenechám líbit!“

18.12.2012 v 10:57 | Karma: 23,62 | Přečteno: 2168x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Čekalová

ONI, ti všemocní tam nahoře. Kdo vlastně???

„O tohle by se měli postarat, to takhle nejde.“ „Tu cestu by měli opravit, ty díry jsou hrozné.“ „To je tak drahé, to by měli nějak regulovat.“ Taky jste to už někde slyšeli? Nebo variaci na toto téma? Já to slyším často. A vždycky se toho navrhovatele ptám: „A kdo teda by to měl udělat? Kdo jsou ti ONI“? Navrhovatel často znejistí a zjistí, že neví. Prostě ONI, ti, co se o TO starají. Kdo ONI? A o CO se starají?

25.6.2010 v 19:27 | Karma: 15,27 | Přečteno: 1217x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Čekalová

Etika pouličních prodejců – před nemocnici ne!

V poslední době musím bohužel častěji než jindy docházet k lékaři. Vyprávění o tom, že v březnu zavoláte k lékaři, že vás bolí noha, zda by se vám na to nemrknul a on řekne Jasně, nejbližší termín máme v červenci, teď opominu. Ale má to souvislost – když se v tom březnu objednáte na červenec, tak máte dvě možnosti – buď vás bolest přejde, nebo se zhorší natolik, že pak lékař na vás křičí Proč jste nepřišla dřív?? Jsem případ něco mezi – noha bolela tak příšerně, že jsem nevyčkala do termínu objednání, ale šla na pohotovost už v květnu... Dřív jsem nepřišla proto, že jaksi nebylo kam, leda na tu pohotovost, že ano. A tak tam pak musíte furt, protože stav se za těch pár měsíců dost zhoršil. No, ale takový je systém.

15.6.2010 v 12:31 | Karma: 23,43 | Přečteno: 1840x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Čekalová

Nechápu, za co lidi utrácejí

Vyprávěl dneska chytrý pán v televizi, že lidi šetří, mají málo peněz, kupují levné věci, méně utrácejí. Rozproudila se doma debata, za co lidi tak strašně utrácejí, že se pořád musí řešit jakési rozhodčí doložky ke spotřebitelským úvěrům, že se vůbec uživí lichvářské firmy půjčující „rychlé“ peníze na obrovské úroky a proč si lidi u nich vlastně půjčují. Protože my doma to jaksi nechápeme.

24.4.2010 v 21:50 | Karma: 30,78 | Přečteno: 3242x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Čekalová

O zraněné kobře aneb Domácí komunikace

Čím dál tím víc jsem přesvědčená, že nejmenší územní jednotkou, kde se používá unikátní komunikační jazyk, není stát, ani oblast, ani město, ani městská část, ale každá rodina. A jsem si jistá, že k tomu přispívají děti v rodině obsažené. Každé dítě, když se učí mluvit, si zjednodušuje slova tak, aby se mu dobře vyslovovala. Spousta těch nejroztomilejších slov pak přijmou dospělí a začnou je používat i mezi sebou. Zkomoleniny pak přispívají k jakémusi ještě intimnějšímu sblížení nejbližších lidí. Veselo může být, když se pak tyto zkomoleniny tak zautomatizují, že je použijeme i mimo rodinu. Tuto situaci pak dělíme na dva děje podle toho, jestli naším partnerem v hovoru je kamarád, nebo naprosto cizí člověk. Kamarádovi to zajisté vysvětlíme, ten se zasměje a je to. Cizí člověk si nejdříve myslí, že špatně rozuměl a když mu zkomoleninu zopakujete, pojme podezření, že jste asi cvok.

9.1.2010 v 18:37 | Karma: 16,84 | Přečteno: 1519x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Nejdříve oheň, teď voda. Fakulta se vyrovnává se střelbou i pomocí živlů

23. května 2024  12:07

Po pěti měsících od tragické střelby se na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy otevírá...

Soud zrušil rozhodnutí o odvolání Köppla z televizní a rozhlasové rady

23. května 2024  11:43,  aktualizováno 

Pražský městský soud ve čtvrtek zrušil usnesení, kterým Poslanecká sněmovna v květnu loňského roku...

Rusům se zavře poslední brána do Evropy. Už je k nám nepustíme, rozhodlo Norsko

23. května 2024  9:52,  aktualizováno  11:53

Norsko uzavře svou hranici pro ruské turisty, a to s platností od 29. května. Reaguje tím na...

V Krči se střetl autobus MHD s náklaďákem, dvanáct lidí se lehce zranilo

23. května 2024  8:50,  aktualizováno  11:44

Složky záchranného systému ráno zasahovaly u dopravní nehody na křižovatce ulic Zálesí a Sulická v...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4174x
Nejdůležitější místo v životě má rodina a veselí.