Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sochu Churchilla nesprejovat, rovnou zbourat!

Na černých životech záleží, tak se styď za svou barvu, bílý rasisto! Zahodíme historii, kulturu a zákony, máme nové a lepší! My ti ukážeme takovou Kulturní revoluci, že by i Mao Ce-tung zblednul závistí!

Sochu Churchilla na Žižkově někdo posprejoval nápisem „Byl rasista. Black lives matter“ /9/, což by za jiných okolností bylo vandalským činem nepříliš hodným pozornosti.

Nyní však normální okolnosti nejsou a vandalský čin není vandalským činem, nýbrž protestem, v tomto případě patrně inspirovaným z Velké Británie, kde si svoji sochu onoho státníka posprejovali stejným sdělením.

Média tvrdí, že vše začalo smrtí černocha Floyda, ačkoli uznávají, že kořeny jsou mnohem hlubší. Zmíněný feťák, kriminálník a recidivista zemřel pravděpodobně v důsledku přehnaného zákroku policisty, kterému se dotyčný vzepřel a který tohoto muže tedy pacifikoval. Pan Floyd měl pohřeb s pompou hodnou pohřbu anglické královny, zasahující policista bude mít bezesporu stejně slavný soud. Je zbytečné ptát se, zda bude tento soud spravedlivý. Jasně přece vidíme, že ulice nyní definuje „spravedlnost“ a další zásadní pojmy zcela nově:

Proti policejnímu násilí se demonstruje násilím /10/, proti rasismu se demonstruje rasismem vůči bílým, ideálním terčem je bílý policista, který je přinucen pokleknout a prosit za odpuštění za to, co jiní bílí udělali černým. Ptáte-li se na podobnost s Kulturní revolucí čínského Velkého kormidelníka soudruha Mao Ce–tunga, pak připomenu, že nepřítel lidu, který se tehdy provinil třeba tím, že u sebe neměl Rudou knížku, byl též nucen pokleknout a byl bit.

Kulturní revoluce dnešního Západu jde směle ve šlépějích svého východního vzoru. Běsnící bandy proti-bělošských rasistů a proti-policejních anarchistů pobíhají americkými i evropskými ulicemi, vznášejí své absurdní požadavky a politici se jim místo odmítnutí klaní. Možná si myslí, že když davu ustoupí, budou od něho mít pokoj. Mýlí se. Tento dav má stejnou mentalitu jako ten pán z Německa v třicátých létech minulého století, když mu ostatní země ustupovaly a on se vždy dušoval "že toto je jeho absolutně poslední požadavek".

V Londýně se tedy odstraňují sochy skutečných i domnělých otrokářů, patrně hodlají na svoji historii zapomenout a nahradit ji nějakou jinou a lepší. Ve Švédsku už se to začíná dařit, nově jest kupříkladu objeveno, že "Vikingové se pohřbívali v rubáších s Alláhem" /6/.

Skutečnost, že za rasistu i sami někteří Britové označují Churchilla, člověka, jenž proti nejnebezpečnějším rasistům v dějinách, tedy nacistům, úspěšně bránil svět a nakonec zvítězil, je jen jednou a klidně ne tou největší z absurdit, které se nyní dějí. Může být, že londýnský starosta Sadiq Khan případné stržení sochy pana Churchilla přivítá stejně, jako přivítal stržení soch oněch otrokářů. V americkém Kongresu se už se zase pracuje na odstranění soch představitelů Konfederace z Kapitolu, na amerických univerzitách už se na to najelo /2/.

Může být, že brzy budou odstraněny všechny sochy. Na každého se totiž něco najde, každý má nějaký morální poklesek. Nakonec něco najdou i na sousoší „Babička s vnoučaty“ v Ratibořickém údolí na počest slavného díla Boženy Němcové. Kniha Josefa Lady „Kocour v botách“ už na indexu aktivistů je, poněvadž obsahuje pasáž o „zlých cikánech“ /1/.

V Nizozemí zase z obavy před novodobými rasisty hodlají zakazovat svoje velikonoční tradice s Černým Petrem /11/, pomocníkem Mikuláše. Začal vadit, najednou moc ubližuje černochům. Patrně každé Velikonoce v Nizozemí z toho ponížení spáchají tisíce černochů sebevraždu a zbytek jich má trauma na doživotí, až teď se na to přišlo.

Kulturní revolucionáři dneška se nezastaví před ničím. Ruší se filmy a seriály, přišlo se na to, že film Jih proti severu byl rasistický /12/. Některé z daných filmů bude poté možno shlédnout, ale s vhodným komentářem o tom, že tehdy to natočili rasisté. Bude to něco jako když za minulého režimu, když už se zdařilo odvysílat nějaký nepříliš vhodný pořad, tak soudružka z obrazovky předem lid informovala, že se daným dílem bude nastavovat zrcadlo té zlé západní společnosti. Nyní to máme zase. Pokud není umělecké dílo, jedno zda současné nebo historické správně aktivisticky laděné, nebo alespoň neutrální, tak je závadné. Opět, nebezpečí doživotního traumatu těch, kteří by ho shlédli, chápete? Správný umělec vystupuje správně aktivisticky, jako Banksy:

"Systém barevným lidem škodí. Systém bělochů. Jako rozbitá trubka zaplavující byt lidí žijících dole. Vadný systém vrhá jejich životy do bídy, ale není to jejich práce to napravovat. Ani nemohou – nikdo je nenechá jít do bytu nahoře"

Ten problém prostě způsobili bílí a jen oni za něj nesou zodpovědnost. Bílí donutili Floyda fetovat a páchat zločiny, chápete to už? Brzy už ovšem může být obtížné ten problém vůbec definovat. Němečtí Zelení žádají, aby z ústavy bylo vymazáno samotné slovo "rasa" /14/. Není slovo, není problém. Stalin tvrdil, že všechny problémy řeší smrt: Není člověk, není problém. Noví kulturní revolucionáři na to zatím jdou jen skrze zákaz prostředků komunikace, od umění po slovní pojmy.

Kdybyste náhodou měli jiný názor a kulturně-revoluční běsnící dav nepovažovali za nedotknutelný, nechte si to pro sebe a nikam to nepište a ani nikoho nenechte, aby to napsal. Jinak vás vyhodí z práce, jako třeba toho redaktora New York Times, který si dovolil publikovat článek jednoho republikánského senátora, který neříkal nic jiného, že pokojní demonstranti ať si demonstrují, ale proti násilníkům je třeba použít policejní sílu /15/.

Kulturní revolucionáři však vždy tvrdí, že nejednají za sebe, nýbrž altruisticky za někoho jiného. A nic za to nechtějí, dělají to z dobroty srdce!

Jednou pořádají pochody typu Prague Pride s účastí polonahých a úchylně se projevujících osob, aby prý podpořili lesby, gaye a transsexuály, ačkoli ti se ve své většině ničeho takového neúčastní a nedožadují. Žádají též, aby osoby téhož pohlaví mohly vstoupit do manželství a je jim jedno, že to z podstaty pojmu nejde. Ale oni to prosadí. A potom třeba i trojku i se psem. A tím to neskončí, to si nemyslete.

Podruhé revolucionáři prosadí Istanbulskou úmluvu /7/, která prý zakazuje páchat násilí na ženách, ačkoli něco takového jaksi vyplývá z podstaty práva civilizovaných zemí. Zaznamenali jste přece ty tisíce žen, které demonstrovaly před Úřadem vlády, aby konečně i Česká republika k té smlouvě přistoupila. Nebo snad nezaznamenali? Že by snad české ženy věděly, že především by měly být vymahatelné zákony, které tu už máme? Že by české ženy nechtěly platit ideologicky - osvětové akce příživníků z neziskovek, jejichž financování Istanbulská úmluva předpokládá, tedy mimo to, že převrací naruby řadu morálních i právních zásad? /8/

Potřetí se kulturní revolucionáři shluknou pod vlajkou „Hate free culture“ a žádají nás, abychom už konečně přestali nenávidět všemožné skupiny lidí, o kterých jsou v tom spolku přesvědčeni, že je nenávidíme. Většina nezakomplexovaných Romů nebo homosexuálů se však s žádnou nenávistí nesetkává a nepláče, že jim někdo ubližuje. Nehodlají ty „zdarma“ pracující aktivisty platit ze svých daní o nic více, než je chtějí platit „křesťané, muslimové, vegetariáni, masožravci, skauti, intelektuálové“ /3/ a všichni další, které si ten spolek vybral k ochraně, ačkoli o to výše uvedení ani zbla nestojí a chtějí jen, aby jim každý dal pokoj a neoblboval je pojmy jako je „toxická maskulinita /4/“ nebo tvrzeními typu "v důsledku epidemie COVID-19 stoupá rasismus vůči asiatům" /5/.

A to stejné žádám i já: Dejte nám se svými kulturními revolucemi pokoj, zašijte se s tím do diskuzních skupin na sociálních sítích, neotravujte nás a neobviňujte nás ze všech nesmyslů, které vytanou ve vašich chaotických a ublíženeckých myslích. Jestli někdo poruší zákon, tak s tím běžte na policii. Nechte nás v klidu žít podle pravidel, která společnost přirozeně přijala bez zásahu jakýchkoli revolucionářů. Uznejte, že máte demokratický hlas ve volbách a ne nedemokratické právo nutit většině něco, co nechce.

 

Zdroje:

 

  1. https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/lada-rasista-mikes-rozdelil-romskou-komunitu_165596.html
  2. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/demonstranti-v-usa-na-protest-proti-rasismu-strhli-sochu-konfederacniho-vojaka-54353
  3. https://www.hatefree.cz/myty-a-fakta/i-ty-muzes-byt-v-mensine
  4. https://www.hatefree.cz/blo/hf-zpravy/3588-chlapi-neplacou
  5. https://www.hatefree.cz/blo/hf-zpravy/3580-dena-nguyen
  6. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/vikingove-islam-allah.A171012_131942_zahranicni_kha
  7. https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Amluva_Rady_Evropy_o_prevenci_a_pot%C3%ADr%C3%A1n%C3%AD_n%C3%A1sil%C3%AD_v%C5%AF%C4%8Di_%C5%BEen%C3%A1m_a_dom%C3%A1c%C3%ADho_n%C3%A1sil%C3%AD
  8. https://www.advokatni-komora.cz/scripts/detail.php?id=19603
  9. https://www.idnes.cz/praha/zpravy/socha-winstona-churchilla-zizkov-praha-posprejovana-sprejer-policie.A200611_100941_praha-zpravy_rsr
  10. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/demonstrace-londyn-pariz-frankfurt-berlin-policejni-brutalita-george-floyd-spojene-staty.A200606_142930_zahranicni_kha
  11. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nizozemsko-mikular-premier-rutte-cerny-petr-rasismus-aktiviste-diskriminace.A200605_120017_zahranicni_jhr
  12. https://www.novinky.cz/kultura/filmy-serialy/clanek/hbo-stahlo-film-jih-proti-severu-podle-firmy-je-rasisticky-40327097
  13. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/banksy-floyd-vlajka-usa-protesty.A200606_212826_zahranicni_remy
  14. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rasismus-floyd-zeleni-nemecko-rasa-ustava-seehofer.A200610_141251_domaci_remy
  15. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/new-york-times-zurnalistika-donald-trump.A200609_195212_zahranicni_kzem

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lukáš Burget | čtvrtek 11.6.2020 16:15 | karma článku: 40,14 | přečteno: 1447x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Atentát na Roberta Fica

Ať je pan Fico jakýkoli, je to bojovník a já věřím, že svůj boj o život vyhraje. Přejme mu plné uzdravení, jeho blízkým mnoho sil a vyšetřovatelům všechny prostředky k usilovné a nezaujaté práci!

15.5.2024 v 16:56 | Karma: 38,20 | Přečteno: 2078x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Nemo je jen demo. Bude hůř!

Vítězem Eurovize je nebinární rapper Nemo v sukni, verdiktem Ústavního soudu je, že ke změně pohlaví není třeba změna pohlaví a přesto Česko obtěžuje LGBT+ komunitu nejvíce v Evropě. Co bude dál?

14.5.2024 v 15:30 | Karma: 33,68 | Přečteno: 836x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Fotoblog: Porta Bohemica v saharském prachu a Milešovka ve večerním slunci

Milí přátelé, neobvyklé meteorologické podmínky jsou pro fotografy vždy výzvou - a já jako fotograf ryze amatérský Vám nyní nabízím večerní procházku krajem důvěrně známým za počasí zvláštního a inspirativního.

2.5.2024 v 21:45 | Karma: 20,73 | Přečteno: 235x | Diskuse| Cestování

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 6,57 | Přečteno: 54x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 9,84 | Přečteno: 113x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Na abertamské křižovatce během pár dní hořelo další auto, všichni stihli utéct

20. května 2024

Druhý požár osobního automobilu na v podstatě totožném místě v rozmezí pouhých několika dní...

Za Raísího truchlí Rusko i Hamás. My to nebyli, ujišťuje Izrael

20. května 2024  9:59,  aktualizováno  10:34

Do Íránu po smrti prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhjána míří...

Zemřel advokát Pavel Smutný, prezident Česko-izraelské obchodní komory

20. května 2024  9:51

V neděli 19. května zemřel ve věku nedožitých 65 let advokát, filantrop a prezident Česko-izraelské...

Íránský prezident je po smrti, potvrdila televize. Našly se trosky vrtulníku

20. května 2024  6:24,  aktualizováno  9:03

Íránský prezident Ebrahím Raísí a ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján zemřeli při nedělní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 234
  • Celková karma 31,56
  • Průměrná čtenost 2710x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik